Zomermeditatie

Om je eigen grenzen te leren kennen en ernaar te luisteren, heb je de wijsheid van de stilte nodig. Te midden van lawaai en prikkels die nieuw zijn op vakantie is het moeilijk om je niet te laten overstemmen van wat over je heen valt. Het praten van de mensen om je heen en tegelijkertijd rekening houden met de wensen van je gezin, medereizigers of vrienden maken misschien dat je wegraakt van wat belangrijk is voor jou. Hoe hoor je dan nog wat van het gefluister van je intuïtie?

    7 Tips om te luisteren naar je intuïtie

  • Zorg voor een stille plek! Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het.
  • Laat je gezinsleden iets doen zonder jou. Een wandeling, zelf naar het zwembad.
  • Ga alleen een wandeling maken, blijf alleen bij de tent of zoek een toilet op.
  • Het hoeft niet lang te zijn, 10 min is voldoende.
  • Geef jezelf de tijd je gedachten af te maken.
  • Ga lekker zitten, zodat je niet in slaap valt en alert genoeg blijft om te voelen wat er in je lichaam gebeurt.
  • Spreek een uurtje ‘Me-time’ af zodat je gezinsleden weten wanneer je weer beschikbaar bent.

Toestemming

Laat alles wat je tegenvalt de revue passeren en laat het er zijn. Niet wegmoffelen, laat het maar even bestaan. Adem maar even diep in en uit voel het door je lichaam heen trekken. Het is ok. Blijf hierin zolang als nodig. Vaak duurt het niet lang en het feit dat jezelf toestemming geeft dat het mag bestaan, is voldoende om je wat beter te gaan voelen.

Dankbaarheid

Ga dan met je gedachten naar iets om dankbaar voor te zijn die dag. Iets kleins, geen grote dingen. De zon, het lekkere eten, een glimlach van je kind. Focus op de leuke belevenissen, zie de humor in van iets wat misging. verkeerde sleutel van de hotelkamer? Verkeerde maaltijd gekregen? Stap in de modus van lichtheid.

Lichaam

Voel in wat jij nodig hebt. Heb je ergens pijn, spier of hoofdpijn, kun je wat extra slaap gebruiken? Voel je spanning? Let op de signalen die je lichaam je geeft. Geef jezelf een kans om te voelen wat je lichaam zegt. En adem naar die plekken toe. Dat kan moeilijk zijn en even de pijn verergeren maar wees niet bang, het geeft aan wat je nodig hebt. Kijk ernaar en zie wat nodig is om de klachten te verminderen.

Wens

Wat zou jij op dit moment willen, wat heb je nodig om je happy te voelen? Je eigen plek innemen in de groep met mensen met wie je samen bent. Jouw mening en wensen zijn net zo belangrijk als die van de anderen.

Moed

Kies ervoor om op een liefdevolle krachtige manier te zeggen wat jouw wensen zijn in deze vakantie. Maak afspraken over wat voor jou belangrijk is. Een boek lezen, een stadje bezoeken, wandelen, extra slapen. Kijk wat matched met de anderen en zorg dat je af en toe iets doet zonder. Zo kun je binnen je grenzen rekening houden met de wensen van anderen en die van jezelf! Voordeel: Scheelt een hoop ergernis. Adem nog even diep in en uit en voel je prettig. Je kunt er weer tegen aan!
 

————————————————————————————————————

★ Save the Date Early Birds ★


Op zondag 1 oktober as. vindt in Amsterdam de volgende Shine! Circle Sessie plaats! We hebben weer een geweldig programma met als thema: Naar meer Zelfliefde!

We gaan actief aan de slag met dit onderwerp en gastspreker Jan Geurtz geeft een interactieve lezing.

Ook werken de volgende coaches en trainers mee aan de dag: Deborah van Aelst (van de dagelijkse Dagenergie), Marjolein Fletterman, Ester de Vos en Caroline Laan (initiatiefnemer)

Wil jij dus een dag lang geïnspireerd worden en aan de slag met dit onderwerp?

Tot 3 september as. koop je jouw Early Bird ticket tegen een tientje korting.

Meet you in de Circle ladies!


Ga voor programma info en ticketverkoop naar:

shine-circle-sessie-1-oktober-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *