Zo kun je je gedachten laten flowen

Gedachten over je huidige werk, of die ene droombaan blijven terugkomen. Frustratie over je relatie, gezin of misschien vriendschappen pieken omhoog als je je rustmoment probeert te vinden. Misschien zijn het de dingen die je nog ‘moet’ of ‘wilt’ doen die je bezig houden. Dag in dag uit suist er van alles door je hoofd, maar helaas nooit geruisloos.

Als golven

Vaak hangen we er ook nog een oordeel aan vast. ‘Ga maar door, het waait vast wel over’ of je spreekt jezelf streng tegen als het niet lukt om ergens de rust in te vinden. Herkenbaar? Bekijk je gedachten eens op een andere manier en ervaar wat het met je doet. Gedachten zijn als de golven van de zee, als eb en vloed. Ze zullen altijd komen, maar ze zullen ook altijd weer gaan. Eindeloos kun je over de golven blijven springen. Soms zal dat makkelijk gaan en lukt het om tussendoor plezier te ervaren. Andere keren geef je misschien je laatste beetje energie om eroverheen te komen en bij het zien van de volgende golf bonst je hart in je keel.

Aanspoelen

Continue blijven springen en verder de zee in raken, oftewel continue aandacht geven aan die gedachten en het gepieker kost energie. Energie die niet vanzelfsprekend is en wanneer je deze niet bijvult val je recht met je gezicht in het water. De golven spoelen je uiteindelijk aan op een plek waar je het meeste overzicht hebt: op strand, aan de waterkant.

Je hoeft er niks mee te doen

Daar is plek om in alle rust je adem te laten zakken. Je ziet de oneindige zee en jouw gedachten lossen op als in het grote geheel. Misschien raak je toch even benauwd als de golven je tenen raken, maar zie hoe snel hij weer terugtrekt. Het gepieker in je hoofd mag zich even laten zien, maar je hoeft er nu niks mee te doen. Een oordeel erover geven is zinloos, je weet vanaf hier dat het zal zinken naar de bodem.

Een antwoord of inzicht

Op elk willekeurig moment, waar je ook bent, popt er bij iedereen wel een gedachten omhoog. Zie ze als een golf op de zee, oordeel niet en wees je ervan bewust dat hij weer vertrekt. Soms, laat een gedachten zelfs een boodschap achter. Een steen, schelp of voorwerp. Een antwoord of inzicht dat je begrijpt wanneer je hem de ruimte geeft te komen en weer te gaan.

————————————————————————————————————

★ Early Bird Actie tot 8 januari!★


Wil je ook beter in contact komen met je intuïtie en leren vertrouwen op jouw innerlijke stem? En vraag je jezelf weleens af hoe je intuitie herkent en hoe je er in de hectiek van het dagelijks leven verbinding mee houdt?

Op zondag 4 februari aanstaande gaan we tijdens de Shine! Circle Sessie een dag lang in op deze vragen. Met workshops en lezingen van o.a. Tijn Touber, Joke Oosters, Sara Hermanides en Sven Goedbloed

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Er is nu een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 4-02

Shine Circle Sessie 4-2-18: leven vanuit intuïtie en vertrouwen
In deze video’s vertellen Tijn Touber, Sara Hermanides, Sven Goedbloed wat zij verstaan onder intuïtie en vertrouwen en wat zij gaan doen tijdens de dag.Wil je de sfeer proeven? Kijk dan de ‘aftermovie’ van de vorige keer!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *