Ziekte als uitnodiging tot zelfacceptatie

We zien ziekte vaak als iets negatiefs en streven daardoor naar een leven zonder beperking, met vitaliteit. We accepteren niet dat ziekte iets is wat bij het leven hoort.

Ons communicatiemiddel

We hebben immers nooit wat meegekregen of geleerd over de connectie met emoties of ons spirituele pad. En niemand heeft ons verteld dat ons lichaam ons communicatiemiddel is, die ons uitstekend dingen kan leren over onszelf. Het is als een telefoon die gaat rinkelen. Hallo! Aandacht!

Overgave aan de situatie

Ziekte is een situatie die je overkomt. Het is een speelveld, een plek om te leren. Net zoals je werk, je gezin en je vrienden. We zijn allemaal toneelspelers die kunnen ontdekken binnen de kaders van het toneel. Stel je krijgt lyme en je voelt je slachtoffer van de situatie. Je laat jezelf uit je kracht halen en vraagt je af: ‘waarom ik?’ ‘Wat heb ik fout gedaan?’ Je zoekt naar een reden om jezelf af te wijzen. Je zoekt de schuldige. ‘Er moet toch een reden zijn dat mij dit overkomt?’ Het hoofd wil het graag oplossen en in deze momenten hebben we daar helemaal niets aan. Vergeet je hoofd en ga terug naar je hart. Geef jezelf over aan de situatie. Even tijd om te cocoonen op de bank met een kopje thee. Je bent nu hier.

Een les in elke situatie

Er zit eigenlijk altijd een les in elke situatie. Dat het je overkomt heeft zeker nut, namelijk voor je groei. Maar er ontstaan geen groei als je jezelf afwijst. Je groeit wel als je in vertrouwen jezelf over kan geven en de controle loslaat. Het sturen, bepalen, aanwijzen, dat hoef jij niet te doen. Dat doet het leven voor je. Het is een illusie te denken dat je met je hoofd kan sturen. Met je hart kan je dat wél. Als we ons overgeven, dan zakken we weer in ons hart. Vanuit daar kan je mooie stappen maken.

De spirituele les achter lichamelijke klachten

Ons lichaam herinnert zich alles wat we meemaken. Om weer een voorbeeld te nemen; stel je bent seksueel misbruikt en je hebt daarbij een negatieve zelfconclusie getrokken. Je vindt bijvoorbeeld dat je anders had moeten handelen om het te voorkomen. Je had andere kleding moeten dragen of niet die straat naar rechts moeten afslaan. Je lichaam zal het trauma niet loslaten, totdat je de negatieve zelfconclusie loslaat. Je bent niet schuldig. Het overkwam je. Het universum denkt niet in goed of slecht. Je hebt geen slechte keuzes gemaakt. Het is gewoon zo gelopen, het is een ervaring. Zodra jij deze negatieve gedachte kan loslaten en weer liefde voor jezelf kan voelen, achter jezelf gaat staan en achter de keuzes die je hebt gemaakt, dán zal je lichaam het ook loslaten en vitaal worden.

Stilte graag!

Als je het pad van bewustwording bent gaan lopen, dan word je wellicht regelmatig geteisterd met steeds weer iets. Het is soms erg vermoeiend. Het is een beetje om ons af te remmen. We zijn allemaal zo hard aan het werk en aan het presteren dat er weinig stilte in ons leven is. Daarom moet het lichaam gaan roepen: Hallo! Aandacht! Stilte graag! Het universum creëert, soms een beetje dwingend, tijd voor ons om te ontspannen en ons over te geven. Het is zodat je meer gaat luisteren. Je zal dingen gaan herkennen. Als iemand je probeert te manipuleren raken je heupen helemaal stijf en gespannen, met wellicht andere gevolgen van dien.

Waar je niet hoeft te zijn

Als je jezelf veilig voelt, kan je weer ontspannen. Je leert te communiceren met je lichaam en wordt weer heel langzaam vriendjes met elkaar. Je lichaam attendeert je op zaken en uiteindelijk zal je daar steun en dankbaarheid in kunnen vinden. Je leert welke plekken niet veilig voelen voor jou en waar je niet hoeft te zijn. Je leert te herkennen in welke plaatsen je heerlijk kan ontspannen en zal deze meer opzoeken. Je zal leren om niet meer zo streng te zijn voor jezelf. Jezelf te forceren om situaties die niet goed voor je zijn, al maar te accepteren. Maar inzien dat dit niet hoeft en er ergens anders deuren voor je open gaan.

Het jezelf gunnen

Je gunt jezelf die fijne plaatsen. Je gunt jezelf plezier. Je gunt jezelf liefde. Je hebt liefde voor jezelf, omdat je jezelf dingen gunt. Zodra jij jezelf dingen durft te geven, zal het leven direct volgen.

Ik wens je al het moois toe, waar je hart naar verlangt <3 Liefs Angela

Voorbij de beperking

Wil je graag tools aangereikt krijgen die je helpen om het leven in weerstand los te laten? Volg nu de online training waar je 6x een waardevolle e-mail ontvangt met tips en trucs om je energie te transformeren en je speelveld aan te vullen tot een ondersteunend nest waar jij vanuit kunt groeien.

/dekrachtvanzelfredzaamheid.nl/voorbij-de-beperking/

Angela Coulet

————————————————————————————————————

★ Leren vertrouwen op je innerlijke stem ★


Wil je ook ook beter in contact komen met je intuïtie en leren vertrouwen op jouw innerlijke stem? En vraag je jezelf weleens af hoe je intuitie herkent en hoe je er in de hectiek van het dagelijks leven verbinding mee houdt?

Op zondag 4 februari aanstaande gaan we tijdens de Shine! Circle Sessie een dag lang in op deze vragen. Met workshops en lezingen van o.a.Tijn Touber, Joke Oosters en Sara Hermanides en Sven Goedbloed

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Er is nu een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 4-02

In deze video’s vertellen Sara Hermanides, Sven Goedbloed en Tijn Touber wat zij verstaan onder intuïtie en vertrouwen en wat zij gaan doen tijdens de dag.Wil je de sfeer proeven? Kijk dan de ‘aftermovie’ van de vorige keer!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *