Zelfliefde en intimiteit: jezelf écht verbinden

Het werd weer tijd om mezelf te verwennen met iets nieuws, goed voor mezelf zorgen door mezelf een mooie ervaring kado te doen. Met knikkende knietjes ben ik naar een workshop ‘Tantra’ gegaan. Om heel eerlijk te zijn wist ik totaal niet waar ik aan begon. Ik heb me nooit in Tantra verdiept en toch had ik het gevoel dat ik er iets mee mocht gaan doen. Deze blog gaat niet over Tantra, laat dat even helder zijn. Waar het wel over gaat, het inzicht dat ik kreeg na deze workshop.

Heel erg dichtbij

In de workshop leerde ik om bij mezelf te blijven en mezelf te delen met onbekende mensen die heel dichtbij kwamen. Dan bedoel ik echt heel erg dichtbij. Dat was ontzettend wennen voor mij. Ik wist niet waar ik aan begon en dat is maar goed ook want dan was ik er nooit aan begonnen. Nu ik dit schrijf schiet ik ook even enorm in de lach, wat een ervaring! Deze mensen kwamen zo dichtbij dat ik soms in de war raakte; ‘uhhh dit doe je toch alleen maar met een liefdespartner?’ Mooi niet!

Het gaat om delen en verbinden

Bij een Tantra workshop doe je dat met iemand die je nog nooit eerder hebt gezien. Hiermee bedoel ik letterlijk elkaar masseren en intens knuffelen met kleren aan. Ik ervoer er geen seksuele opwinding bij maar als dat wel zo is dan mag dat er zijn. Je mag daar verder geen letterlijke uiting aan geven. Het gaat om het delen en verbinden en niet om seks.

Wil ik dit wel?

Verward en verwonderd wandelde ik naar huis. Vond ik dit fijn? Is dit mijn ding? Wil ik zo intiem knuffelen met een vreemde? Ik wist het allemaal even niet. Het was wel een zeer bijzondere ervaring. Moe en verwonderd kroop ik thuis mijn bedje in, morgen weer een dag.

Wat zegt dit over mij?

De volgende ochtend werd ik wakker met een gevoel van diepe eenzaamheid. Dat boeide mij, waarom voel ik mij nu zo alleen? Het besef dat ik zelden zo teder en vol overgave ben aangeraakt als tijdens de workshop drong voorzichtig tot mij door. Wat zegt dit over mij? Dat ik deze vorm van intimiteit zelden deel met de mensen om mij heen en dat ik mezelf een dieper level van intimiteit ontzeg. Hoe komt dat? Dat komt doordat ik mezelf niet helemaal laat zien. Oef, de volgende deur naar nog meer pijn in mij ging open. Ik voelde me alleen en besefte me dat ik dat zelf in stand hou.

Laten zien wat er in je leeft

Na het laten vloeien van mijn tranen voelde ik mij leeg en opgeschoond. Het volgende inzicht vroeg mijn aandacht; zelfliefde en intimiteit begint met ‘laten zien wat er in jou leeft’ Eerst aan jezelf en als je er aan toe bent bij de ander. Erken en deel wat je voelt. Wat voel jij nu? Wil je daar even de tijd voor nemen? Ik hoop het want het is zo belangrijk in het ervaren van intimiteit. Wat voel jij nu? Voel jij onrust, vreugde, boosheid, gerommel in je buik, koude handen, warme voeten, vlinders in je buik, liefde, warmte, kilte, het maakt niet uit wat het is als je maar even de tijd neemt om te voelen wat je voelt. En laat het oordeel varen als het lukt, mocht het niet lukken dan is dat ook oké. Het gaat er nu even om dat je oefent met jezelf erkennen en delen in wat je voelt.

Niets te verliezen

Ik weet dat ik een diepere vorm van intimiteit wil ervaren in mijn leven. En dat begint bij mij. Ik verlang naar nog meer vertrouwen in mezelf en de ander. Het leven geeft mij wat ik nodig heb, dat weet ik vanuit mijn tenen. Ik ben er klaar voor om alles wat in mij leeft te delen met ieder die mijn pad kruist en waarbij dat goed voelt. Ik heb niets te verliezen want het ergste dat mij kan gebeuren is… enorm dol worden op mij. 🙂

Nog doller op jezelf worden?

Wil jij ook graag nog doller op jezelf worden? Dat kan! En wel via jouw stem in de methode ‘Zing je Vrij! Je bent van harte welkom voor een individuele zangsessie bij mij. Zing je vrij van schaamte en oordeel en leer jezelf te delen op een speelse en muzikale wijze. De heling die je via de stem ervaart werkt nog dagen door en geeft energie. Ik hoop jou te zien.

Liefs Vanessa

 

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *