Wie zit er nu op mij te wachten?

Wie zit er nu op mij te wachten? Deze zin las ik van de week in een mail aan mij gericht. Wie zit er nu op mijn te wachten? Ja, dat is de vraag he? Wie zit er nu op jou te wachten. Wat zullen we daar nu eens op antwoorden? Niemand. Iedereen! En beiden is waar!

De touwtjes in handen

Het hangt maar af van één ding. Of laat ik het beter zeggen, van één iemand. Namelijk: jij! Het hangt van jou af! Jij hebt de touwtjes in handen! Hoe ik dit bedoel? Op meerdere manieren, want natuurlijk, als je weer eens verstrikt raakt in de angst en twijfelt aan alles en iedereen. Twijfelt aan jezelf, dan komt die gedachte makkelijk bij je omhoog. Wie zit er nu op mij te wachten? En het kan soms ook lijken alsof er niemand op je zit te wachten. Want ja, ze staan nu niet direct op de deur te bonzen. Zo van hé, waar ben je?, ik heb je nodig. Ik wacht op jou!
Daarom kan het lijken dat er niemand op je zit te wachten. Kan je gaan geloven dat er niemand op je zit te wachten, nu niet en nooit niet.

Het willen houden zoals het is

Maar dat is niet waar! Dat is gewoon je angst, je ego, je beperkende gedachten en overtuigingen die daar ergens diep van binnen verstopt zitten en die jou tegen willen houden! Jou op je plek willen houden! De dingen willen houden zoals het is want ja, verandering is spannend. Het is onzeker en wie weet wordt het niets. Of het wordt het juist alles en dan wat? Dus is het veiliger, denkt je ego, om alles maar te houden zoals het is. Is ook niet alles maar beter dan wat er allemaal misschien wel of niet zou kunnen gebeuren.

Echt gaan leven!

Daarom komen dit soort gedachten als, wie zit er nu op mij te wachten, altijd omhoog op momenten dat je op het punt staat een sprong te maken. Dat je op het punt staat om stappen te zetten. Dat je klaar bent voor verandering. Klaar bent om te gaan leven! Echt te gaan leven! Klaar bent om er voor te gaan! Voor wat het is dat je wilt. Zelfs al weet je misschien nog niet precies wat je wilt. Maar je bent wel klaar en bereid om uit te zoeken wat dit dan precies is. Klaar om het werk te doen, het innerlijke en het uiterlijke.

Gedachten van het ego

En dan, net als jij op het punt staat om een stap voorwaarts te doen naar je nieuwe leven, dan gebeurt het. Dan komt het, komt die stem omhoog en begint het ego te roepen. Jouw ego wil je laten weten dat hij er ook nog is. Hij zal je wel even laten zien wie de baas is. Hij begint gedachten omhoog te gooien als: wie ben ik nou, kan ik dit wel, mag ik dit wel, ben ik wel goed genoeg? En, daar komt hij: Wie zit er nou op mij te wachten! Wat doe je dan?

Hopen dat het overwaait

Je kan natuurlijk in zak en as blijven zitten en je laten overtuigen door je ego. Het lijkt zo waar, wie zit er nu op jou te wachten? Dan blijf in je angsten hangen want dat is wat het is! Het is de angst voor verandering waar deze gedachten vandaan komen! Niets doen, niets blijven doen en maar hopen dat het vanzelf wel over zal gaan. Dat het ooit wel overwaait en je opeens vanzelf het licht gaat zien. Dat je niet meer bang bent en er van overtuigt raakt dat er wel mensen op je zitten te wachten. Zoiets…?

Wakker schudden

Als dit jij bent. Als jij deze gedachten herkent als de jouwe laat ik je dan direct maar even wakkerschudden. Ik moet je helaas teleurstellen, dit soort dingen waaien niet vanzelf over! Dit soort gedachten gaan niet vanzelf weg! Angst verdwijnt niet. Never. Nooit! Hierop wachten is wachten tot je een ons weegt! Is wachten totdat je over tig jaar opeens wakker schrikt en denkt shit, mijn leven is aan me voorbij gegaan. Ik heb mijn kansen gemist, omdat ik bang was en wachtte totdat het over zou gaan! Maar ja, wat dan wel? Hoe dan wel? Wat kan je doen?

Je eigen baas zijn

Leiding nemen! De leiding nemen over jezelf! Je eigen baas zijn! Letterlijk! Baas zijn over je gedachten, baas zijn over je gevoelens, baas zijn over je emoties. Je kan het! Dat ben je! Als je die rol maar neemt! Als je maar beslist dat je je niet langer laat overheersen door angst. Jij je niet langer laat leiden door het ego maar dat jij aan het stuur gaat zitten van je eigen leven! Dat je gewoon doet wat het is dat je wilt. OOK AL BEN JE BANG!

Het is jouw verantwoordelijkheid

Angst gaat echt niet gewoon weg! Het enige wat je kan doen, is hét doen, ook al ben je bang! Wie er op jou zit te wachten? Nou, nu nog niemand. Ze weten ook nog niet wat jij te bieden hebt! Er zijn er misschien een heleboel die wachten op iemand als jij! Iemand die durft op te staan en een voorbeeld durft te zijn! Een leider zijn door te doen wat het is dat je te doen hebt! En dat is jouw verantwoordelijkheid, ja, je leest het goed. HET IS JOUW VERANTWOORDELIJKHEID!

Een verschil maken

Doe iets met de gaven die je gekregen hebt, ook al denk je dat jij geen gaven hebt. Dat je geen talenten hebt, ook dat is weer de angst die praat. Die heb je namelijk wel, die hebben we allemaal. En het is jouw verantwoordelijkheid om daar iets mee te doen. Om iets moois te maken van je leven, een verschil te maken, een verschil te zijn! Ook voor die mensen die op jou wachten, ook al weten ze het nu nog niet. Die op iemand als jij wachten, die jou nodig hebben!

Doe het!

Dus, hoe lang nog, hoe lang nog laat je je beheersen door angst? Hoe lang nog laat je jezelf tegenhouden door angst, door je ego? En wanneer ga je opstaan en zeggen: nu is het genoeg! Ga doen wat het maar is dat je wilt! Ook al ben je bang! Hoe lang nog? Wacht niet langer! Verspil geen seconde meer! Tijd is het enige dat nooit meer terug komt! Doe het! Ga ervoor! Leef!

-XX-
Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Klaar om te leven? Klaar om het leven te creËren dat je echt wilt? Een magisch leven? Te doen waar je echt van houdt? Download hier mijn gratis ebook ‘De 7 sleutels voor een magisch leven’ en ontdek hoe ook jij kan gaan doen wat je echt wilt! -> dekunstvangelukkigzijn.nl/e-book
 

————————————————————————————————————

★ Save the Date Early Birds ★

Jaaaa, het programma voor de Shine! Circle Sessie van 4 februari as. is bekend!

Het thema is: ‘Leven vanuit intuïtie en vertrouwen’ en de sprekers zijn: Tijn Touber, Sara Hermanides, Sven Goedbloed en Joke Oosters.

Het gaat weer een heel bijzondere dag worden dames, dus noteer 4 februari as. alvast (met Shine! rood) in je agenda!

Koop je kaartje nu alvast met een tientje korting! Of koop een passe-partout met 30 euro korting, dan kun je ook nog de workshops bijwonen van Hannah Cuppen en Lisette Thooft.

Het programma vind je op:

Shine Circle Sessie 4-8: leven vanuit intuïtie en vertrouwen

Meet you in the Circle ladies!
Liefs Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *