Welke schat hoop jij te vinden?

Afgelopen weken stonden voor mij in het teken van rust, ruimte en samen. De heerlijke vakantie met mijn gezin in Montenegro heeft daar ruimschoots aan bijgedragen. Wat een ruimte daar, daar kom je vanzelf wel van tot rust. Op vakantie lijkt altijd alles rustiger te gaan, je hebt een langzamer tempo, meer tijd en aandacht voor mensen en dingen. Je laat alles meer gebeuren, je ziet wel wat er op je pad komt. Zoals bijvoorbeeld schatzoeken …

Dé magie van verloren briefjes!

Op het strand bij ons laatste huisje vonden mijn zoontjes een briefje in het zand. Daarop stonden, met de hand geschreven, twee 06-nummers. Mijn zoontjes kwamen opgewonden naar me toe gerend, ervan overtuigd dat ze een schatkaart hadden gevonden. Ruben (mijn partner) en ik speelden het spel vol overgave mee. Ik vertelde ze dat de cijfers stonden voor hoeveel stappen ze moesten zetten en dat de 0 het beginpunt was. Toen ik ze even bezighield, ging Ruben ergens een paar euromuntjes in het zand stoppen. De kids vonden het magisch, helemaal toen ze gingen graven en echt geld vonden. Ze konden het gewoon niet geloven en wilden nog een keer, en nog een keer en nog een keer … en hadden geen idee hoe die schat daar was gekomen!

Fred de stofzuiger

Thuisgekomen bleven we nog even in die heerlijke vakantiebubbel. Toen bleek dat de stofzuiger niet meer werkte, ging Ruben op pad. Hij kwam thuis als een kind zo blij. Hij had namelijk gekocht: een zakloze stofzuiger! Na de stofzuiger te hebben gebruikt in een kamer zei hij: “Eens kijken welke schatten ik heb verzameld!”. Zelfs een stofzuiger kan dus voor magische momenten zorgen. Hij heeft zelfs bij ons al een naam gekregen, ‘Fred de stofzuiger’. Nu al een begrip bij ons in huis. Mijn jongste zoontje vraagt regelmatig: “Pap, welke schatten heeft Fred al verzameld?”

Serieuze zaken

Die magie van iets ontdekken, iets vinden, dat gevoel vol verwachting zoeken naar het onbekende, dat kennen we denk ik allemaal wel, maar … we zijn het vaak kwijt geraakt tijdens het volwassen worden. We zijn hoofdzakelijk bezig met serieuze zaken, want ja er moet ook een hypotheek betaald worden.

Innerlijk is er altijd

Zoals ik laatst in een tijdschrift las, leven we op twee niveau’s: in een binnenwereld en de buitenwereld. Als je in de buitenwereld leeft, sta je continue in de overlevingsmodus, want de buitenwereld verandert steeds. Als je daar je identiteit vandaan haalt, dan is dat verwarrend, want dan is het elke keer weer anders. De binnenwereld, dat is het innerlijk en is er altijd. Dat is waar je handelt vanuit waar jij blij van wordt.

Wat deed jij als kind?

Kinderen doen dit automatisch, die zijn onschuldig, spontaan, open, leergierig en staan open voor nieuwe dingen. Zij zijn nog niet zo bezig met hoe alles ‘hoort’ volgens de regels en normen. Daarom hoor je ook vaak “Waar werd je blij van als kind?”, want daar ligt de sleutel voor jouw geluk en voor jouw schat! Dus maak eens een lijst van dingen die jij vroeger als kind graag deed. En kijk vervolgens eens wat jij nu nog van die dingen doet. Komen ze ook in je tweede lijstje van nu voor? Of juist helemaal niet? Speelde je vroeger bijvoorbeeld graag met lego? Koop op marktplaats een prachtige doos en ga weer bouwen! Of haal je prachtige kleurpotloden tevoorschijn en ga weer tekenen.

Welke schat zoek jij?

Dus mijn advies aan jou: ga schatzoeken, op zoek naar jouw schat! En zoals je hebt kunnen lezen heb je daar helemaal niet veel voor nodig, een los slingerend briefje of een zakloze stofzuiger is al genoeg! 😉 Wil jij op zoek naar jouw schat, naar jouw innerlijke wereld?

Ontdek je ware zelf

Schrijf je dan in voor de training ‘Ontdek je ware zelf’. Op een kleurrijke en creatieve manier ga je op ontdekkingstocht naar jezelf. Je gaat ervaren wat kleur voor jou kan betekenen, waar jouw belemmeringen vandaan komen, hoe deze aan te pakken en je hebt aan het eind van de training diverse tools die je levenslang kunt gebruiken voor meer balans en plezier in je leven!

Balans, plezier en geluk

Wil je liever 1-op-1 werken aan het (her)vinden van balans en plezier en geluk in je leven, dan kan dat ook. Kijk voor meer informatie op mijn website, of mail info@kleurvolleven of bel (06-16076000) me. Volg je mij al? Dat kan op Facebook en Instagram. Ik ontmoet je daar graag!

Wil je 7 gouden tips om jezelf te ontdekken, zodat jij jouw leven kunt leven? Download dan HIER mijn gratis E-book ‘7 gouden stappen naar je ware zelf’ .

Je kunt ook een gratis Skype-sessie van 20 minuten aanvragen.
Stel je vragen die jou op dit moment bezighouden. Ik geef je graag een paar tips waar je mee verder kunt. Stuur me een mail, dan maken we een afspraak.

www.kleurvolleven.nl
info@kleurvolleven

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *