Weerstandboost: Golden Milk!

Tijdens de koudere maanden liggen griep, verkoudheden en allerlei kwaaltjes op de loer. Om jezelf zo goed mogelijk tegen ziekteverwekkers van buitenaf te beschermen is het van belang je innerlijk van de juiste voeding (en ontspanning!) te voorzien.

Laat je energie stromen

De natuur heeft ons een aantal kruiden geschonken die hier prima voor geschikt zijn zoals kurkuma, peper, kaneel en gember. Je kunt je ’s avonds omhullen in een dikke pyjama, maar een combinatie van deze kruiden in een Golden milk zal je écht warm maken. De energie gaat ervan stromen en het kan er zo wellicht ook voor zorgen dat je sneller in slaap valt. Bovendien heeft het een ontstekingsremmend effect. In de Ayurveda wordt het al eeuwenlang gebruikt voor het bevorderen van de gezondheid.

Gezonde kruiden

Dit drankje smaakt net zo zoet maar is een stuk gezonder dan de welbekende chocolade melk met een dot slagroom. Heb je de ingrediënten niet in huis? Het loont om deze in te slaan tijdens je boodschappen. Kurkuma is heerlijk in een curry met groenten, kip en rijst. Je kunt het net als gember met kokend water als thee drinken. Kaneel is een fijne toevoeging aan zelfgemaakte (warme) appelmoes, door de havermout of te gebruiken bij het bakken van koekjes. Peper is in allerlei gerechten prima te gebruiken voor net wat meer bite. Maar nu terug naar de Golden Milk! We maken daarvoor eerst een zogenaamde Golden Pasta…

Wat je daarvoor nodig hebt?

  • 1,5 eetlepel kurkumapoeder (ongeveer 20 gram)
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Een halve theelepel peper
  • 130 gram lauw water
  • later toevoegen: 250 melk (rijst-, haver-, amandel-, koe)
  • Kleine steelpan
  • Mok
  • Zo maak je het klaar!

    Verwarm op een laag vuur de ingrediënten in een kleine steelpan. Blijf goed roeren!

    Het kan zijn dat je wat water erbij moet schenken, zorg dat er een gladde, dikke pasta ontstaat. Schep dit in een kommetje.

    Nu kun je een halve tot een hele theelepel van de Golden pasta mengen met 250 ml melk naar jouw keuze.

    Samen verwarm je dit opnieuw in het pannetje wat je hiervoor al hebt gebruikt. Blijf opnieuw goed roeren, wanneer het warm genoeg is schenk je het in een mok.

    Wil je de drank wat zoeter? Voeg dan een theelepel honing of ahornsiroop toe!

    De overige Golden pasta kun je afgedekt ongeveer zeven dagen in de koelkast bewaren. Wanneer je zin hebt in de Golden milk dan hoef je enkel een theelepel met de melk te verwarmen in een steelpan.

    Geniet ervan!

    Geniet van dit welverdiende en hartverwarmende drankje! 🙂

    Liefs Lotte
     

    ————————————————————————————————————

    Wil jij ook wekelijks de beste blogs en boekentips ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

    Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

    4 Comments

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *