Wat is er eigen-aardig aan jou?

Al van kinds af aan heb ik een aantal karaktereigenschappen- en eigenaardigheden die ik in mijn professionele en persoonlijke leven pas op later tijdstip echt ben gaan ‘leven’. Zo was ik als kind al gek op boeken en las ik alles wat ik in handen kon krijgen, maakte ik zelf boekjes en strips en was ik als kind al idolaat van een strak ingepakt cadeau. Het maakte niet zo veel uit wat erin zat, als de verpakking maar dat gevoel opriep van ‘mooi & hebben’.

Perfect ingepakt

Ik kan me nog goed herinneren dat ik met mijn moeder een cadeautje had gekocht voor een verjaardag waarvoor ik was uitgenodigd. Ik was zo verrukt over hoe dat er ingepakt uitzag dat ik ter plekke dit cadeau niet meer af wilde staan. Nogmaals, het ging me niet echt om de inhoud, maar over de aanblik van dit cadeau. Later ging ik “cadeautjes” inpakken, spulletjes uit mijn kamer, die ik wegstopte in mijn kast, zodat ik na een jaar zelf niet meer wist wat erin zat. Ik ben hier uiteraard overheen gegroeid maar nog steeds kan ik verrukt zijn over een perfect ingepakt cadeau. Voer ik kleurthema’s in voor onder de kerstboom en vind ik de aanblik van al dat moois aan linten en strikken geweldig.

Pijn aan mijn ogen

Mijn twee puberjongens en man hebben dit gen niet. In tegenstelling. Regelmatig krijg ik een vreselijk lelijk ingepakt cadeau. Ik doe uiteraard niet moeilijk maar pijn aan mijn ogen doet het wel. Ik zal nog iets bekennen, ik koop regelmatig een boek voor mezelf, laat het inpakken en stel dan thuis zo lang mogelijk het moment van uitpakken uit, het is dat de nieuwsgierigheid naar de inhoud het wint, anders zou ik ze nu nog een jaar in mijn kast verstoppen 😉

Maagdelijk notitieboek

Je kan me ook bijna niet blijer krijgen dan met een smetteloos, leeg, maagdelijk notitieboek. Ik zal hier dan ook maar eerlijk toegeven dat ik dat meisje uit de klas was die zodra de schoolboeken binnen waren alvast het eerste hoofdstuk ging doen. Uiteraard in het geheim, daar was ik natuurlijk veel te cool voor om mee uit de kast te komen. Dus dat ik iets met boeken en mooie spullen wilde doen, dat was voor mij al snel duidelijk en al van jongs af aan had ik de droom om schrijfster te worden. Ik zou in Oud-Alblas gaan wonen en mijn schrijfplek zou uitkijken op weilanden en grasvelden en naast me zou mijn poes Minoe tevreden liggen te spinnen.

Mijn eerste boek

Het duurde best wel een tijd voordat ik echt werk ging maken van mijn jongste ambities. In 2013 zag mijn eerste boek het levenslicht. In 2016 mijn tweede. Ik had me jaren beziggehouden met van alles, maar met één van mijn echte eerste passies schrijven, begon ik pas toen ik besloot om het anders te gaan doen en ik een andere weg insloeg op mijn ondernemerspad.

Op een kruk naast me

Ik besefte dat het nu of nooit was. Dat het moment nooit zou komen als ik het niet afdwong. Als ik mijn twijfel niet zou omarmen. Ik vertel mijn coachklanten altijd hoe ik mijn twijfel op een kruk naast me zet, het even wat voor zichzelf laat doen (weet je nog vroeger op school) en zelf aan het schrijven ga. Want natuurlijk is het allemaal al eens gedaan, misschien ook beter, maar niet door jou.

Ambities die in jou zitten

Het zijn geen kinderachtige dromen of verlangens die nu je ouder bent onrealistisch lijken, het zijn de ambities die in jou zitten. Natuurlijk vertaal je die als volwassene naar de fase en werkelijkheid waarin je nu zit. Mijn poes Minoe is al zoveel jaren geleden overleden maar Iggy ligt heerlijk te ronken. Oud-Alblas bleek ook niet helemaal haalbaar en onpraktisch met een gezin. Ik blijk schrijven in een café ook erg te waarderen maar werd onlangs nog wakker op het idyllische Wijchense platteland waar ik een B&B had geboekt om me even terug te trekken en interviews uit te werken.

Een begin maken

Je bent dus nooit te oud om je eigen-aardigheden te vertalen naar de ambities die eraan gekoppeld zijn. Wat zijn die van jou? Is het ook een boek? Een bedrijf? Een vakantieplek? Een manier van leven? Wat het ook is, of je het nu in je werk tot uiting wilt laten komen, of alleen voor jezelf of je gezin. Besef dat je een begin moet maken om te ervaren en te leven wat je als kind al voor je zag. Het is niet voor niets -eigen en -aardig.

Wil je weten hoe ik invulling geef aan mijn ambities en hoe ik mijn eigenaardigheden nog meer vertaald heb in het werk wat ik doe? Kijk op mijn websites jijonderneemt, jijontwikkelt en carryyourself of volg me via Instagram (Cisca Stasse) of Facebook.

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *