Volle Maan in Maagd

In de nacht van donderdag op vrijdag 2 maart om 1:52 staat de volle Maan in het teken Maagd. Ze wordt voluit beschenen door de Zon vanuit het sterrenbeeld Vissen. De invloed van het teken Vissen is op het moment van deze volle Maan flink van kracht want daar staan maar liefst vijf hemellichamen in. De Zon, Mercurius, Venus, Cheiron en zijn thuisplaneet Neptunus.

Verhoogde trilling

Dit is de derde, en tevens de laatste volle Maan die in dit 11 jaar op 11° graden zal staan. Dit meestergetal verhoogt de frequentie van de energetische trilling rondom en in ons, en ondersteunt zodoende het ontwakingsproces op onze planeet. Dit betekent niet dat we nu massaal volledig ‘het licht’ zullen zien, maar wel dat er collectief een bewustzijnsverruiming plaatsvindt die ieder op zijn eigen manier en zijn eigen niveau zal ervaren.

Reinigingsproces

De volle Maan in Maagd helpt ons bij de opruiming van bepaalde onzuiverheden. Dit teken heerst letterlijk over gezondheid en heling en daarvoor kunnen we in deze periode met wat lichamelijke, mentale, en met de Maan hierin ook emotionele, ongemakken te maken hebben. Maagd brengt ons in verbinding met ons fysieke en mentale lichaam en daar waar we, in de waan van alle dag, aan voorbij zijn gegaan kan nu dus wat extra aandacht van ons gevraagd worden. Maagd zet een reinigingsproces in werking en je doet er goed aan om alle signalen serieus te nemen en er de gewenste zorg voor te dragen. Gezond en fit zijn in alle regionen van onszelf draagt bij aan onze levenslust, productiviteit en levensvreugde.

Veroordelen en verwachtingen

Door het oog op zuivering van Maagd, kan zij ook immens kritisch zijn op alles wat niet perfect is en daarbij sluit ze zichzelf niet uit. Het is Vissen met zijn drukke bezetting die hiertegenover staat en die hier meer compassie naartoe kan brengen. We kunnen ons bewust worden van gevoelens van afwijzing binnen onszelf. Meedogenloze veroordelingen maar ook bepaalde verwachtingen die we erop nahouden en die we onszelf opgelegd hebben. De buitenwereld kan hier ook goed tot spiegel dienen. Wanneer je geconfronteerd wordt met een afwijzing of verwachting door een ander jegens jouw kant, maar ook wanneer je zelf iets veroordeelt van een ander, vraag jezelf dan eens af, wat veroordeel ik in mijzelf, wat verwacht ik van mezelf. Welke voorwaarde stel ik aan mezelf voordat ik mijzelf volledig kan goedkeuren en liefhebben?

Geblokkeerd licht

De sterke Vissenenergie die nu aanwezig is draagt bij aan onze vergevingsgezindheid en onvoorwaardelijke liefde, en de hemel weet hoe hard wij dit kunnen gebruiken. Kijk eens hoe makkelijk we onszelf en anderen met de grond gelijk kunnen maken. Kun jij zonder oordeel kijken naar jezelf en anderen? We hebben allemaal onze menselijke schaduw maar die bestaat uit niks anders dan geblokkeerd licht. Het is de angst om niet goed genoeg te zijn, het is de struggle die we tegen onszelf voeren. En uit schaamte voor de eigen tekortkomingen wordt het door velen ontkent en lustig geprojecteerd. En ook dat mag je jezelf vergeven. Maak je los van de angst voor je imperfecties, en vind je eigen waarde in alles wat je bent. Het is de kunst om de perfectie te zien in de imperfectie. Albert Einstein zei ooit: “Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.” Mooier dan hij had ik het niet kunnen zeggen. O jee, heb ik nu gefaald? 😉

Heb jezelf lief

Laten we met onszelf beginnen want dat is de enige reële weg. Beoefen compassie naar jezelf. We mogen onszelf nog meer vergeven en alle schuld achter ons laten, keer op keer en telkens weer. Kom uit de hel en zeg volledig JA tegen jezelf. Je hoeft liefde niet te verdienen, het is je recht, gewoon zomaar omdat je jij bent. Zuiver, onzuiver, boos, lief, bang, fit, moe, vergeef jezelf, hou van jezelf! De poort is open om jezelf helemaal toe te laten en dat zet het licht als vanzelf aan.

X Moon

Voor meer astrologische artikelen kun je terecht op mijn facebookpagina Moon’s Astrolounge.


————————————————————————————————————

★ Shine! Circle Sessie 22 april: ontdek jouw passie! ★

Een dag lang de diepte in met workshops en lezingen van Hannah Cuppen (auteur van Liefdesbang en Liefdesroep), Elvira van Rijn (oprichter van Maya Wijsheid) en Caroline Laan (initiatiefneemster Shine!)

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Er is nu een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 22-04

Shine! Circle Sessie 22-04: ontdek jouw passie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *