Volle Maan in Kreeft en vooruitzichten 2018

Het nieuwe jaar gaat van start met een volle Maan in Kreeft. Het is een supermaan en zal de grootste van het jaar 2018 zijn. Dit maakt haar extra intens. Deze volle Maan staat in driehoek met Neptunus in Vissen en Mars en Jupiter in Schorpioen. Al deze planeten in de watertekens brengen een grote gevoeligheid met zich mee en dat vraagt om zachtheid, de juiste zorg en mededogen. Het is met name Kreeft die ons erop wijst hoe belangrijk het is dat wij voor onszelf een veilige basis creëren waar wij, met onze emotionele behoeften, altijd op terug kunnen vallen.

Een meestergetal

In de nacht van 1 op 2 januari staan de Zon en volle Maan beide op 11 ͦ tegenover elkaar in de tegengestelde tekens Steenbok en Kreeft. Neptunus staat op dezelfde graad in Vissen en wanneer we 2018 bij elkaar optellen komen we eveneens uit op het getal 11. Dit is een meestergetal en heeft een bijzonder hoge vibratie. Dit getal zet niet alleen de toon maar zal het hele jaar door werkzaam zijn.

De betekenis van het getal 11

Even in het kort: de enen staan voor een nieuw begin als gevolg van groei van bewustzijn en heling. Het maakt dat we loskomen van pijnstukken uit het verleden. Een één staat ook voor Zelf en onafhankelijkheid. In dit getal zijn het er twee en ook de optelsom van de twee enen komt uit op twee. Zelf is sterk aanwezig maar staat dus nooit los van de ander. We zijn met elkaar verbonden en hebben effect op elkaar. Dit getal zegt ons dat we geduldig moeten blijven werken aan een hogere vorm van dienstbaarheid aan de wereld. Blijf niet enkel dromen maar stop moeite in het verwerkelijken ervan. Het hoeft niet per se een makkelijke opgave te worden maar wel een die ons uitermate zal bevredigen.

Kreeft versus Steenbok

Emotionele veiligheid, voeding, verzorging, familie en een basis waarin wij altijd thuis kunnen komen, dat is waar de Maan in Kreeft voor staat. Aan de andere kant staat Steenbok en deze voelt zich geroepen om hoger te klimmen op de ladder van het maatschappelijke leven. Deze wil koste wat kost zijn doelen bereiken. De Steenbok energie is sterk op het moment. Niet alleen omdat de Zon er met meer planeten in staat, maar vooral ook doordat zijn eigen planeet Saturnus er sinds 20 december, na negenentwintig jaar, in is teruggekeerd. Saturnus in Steenbok kan veeleisend zijn en hij zal de komende twee tot drie jaren nogal wat inspanning van ons gaan vragen. Des te beter dat de volle Maan in Kreeft en al dat andere water ons nog eens doen beseffen dat we goed voor onszelf moeten zorgen en dat wij gehoor moeten blijven geven aan onze innerlijke behoeften. Durf zacht en kwetsbaar te zijn.

De weg vrijmaken

De Maan in Kreeft kan ons nog eens meenemen naar het verleden met alle sentimentele gevoelens van dien. We hebben de afgelopen jaren nogal wat afscheid genomen en hoewel dat vooral goed is geweest, doet dat ook altijd pijn. Wat weemoed hierover kan naar de oppervlakte komen maar Neptunus in Vissen maakt de energie tegelijkertijd zacht. Het zorgt ervoor dat we nog beter kunnen vergeven en dat helpt ons om nog verder los te komen van (zelf)verwijt zodat er ruimte wordt gemaakt voor een nieuwe start. Mars en Jupiter in Schorpioen geven ons de moed en het enthousiasme om zelfs nog dieper te duiken, en om de daar ondergelegen pijn bij de horens te vatten en deze uit de weg te ruimen. Mars wil vooruit en zijn passies gaan leven en Jupiter wil groeien en een nieuwe richting opgaan. Samen maken zij die weg voor ons vrij.

Een stukje vooruitzicht 2018

2018 zal de aanvang zijn voor het creëren van een nieuwe realiteit. Saturnus zal ervoor zorgen dat wij ons toenemend verantwoordelijk voelen voor wat wij verwerkelijken in ons leven en de wereld. Hij zal ons, zo nodig gedwongen, motiveren om onze doelen naar een hoger plan te brengen. Jupiter zet ons in beweging door zijn enthousiasme voor verandering en biedt ons de opening naar meer geloof in onszelf. Uranus zal dit jaar verschuiven naar het teken Stier en blijft daar de komende zeven jaar. Al zal hij nog tijdelijk terugkeren in Ram, de verandering van deze energie zal zeker al merkbaar zijn dit jaar. Onze waarden zullen worden aangesproken, evenals onze economische en financiële standaarden, met als doel om te komen tot een verheffing van onze normstelling hierin. We zullen ook verder gaan richting nieuwe vormen van geld. Denk hierbij ook zeker aan een toename van de digitale uitwisseling. Saturnus in Steenbok en Uranus in Stier zijn beide aanspoorders voor een totaal nieuwe fundering in ons leven.

Op de helft van januari vindt de eerste van een reeks van drie sextielen tussen Jupiter en Pluto plaats. De volgende zullen in april en september zijn. Dit brengt grote en krachtige transformaties met zich mee die ons zullen leiden naar het betere werk. Nieuwe kansen zullen zich door het hele jaar heen aandienen en het is aan jou om deze te zien en dan ook aan te pakken. We gaan een andere richting op met z’n allen. Word jij die persoon die jij het liefste wil zijn? Ga jij gebruik maken van die hogere vibratie en deze integreren in je dagelijks leven?

Neem je voor om te beginnen aan je nieuwe reis en neem je dromen mee in de opbouw van een ongekend vernieuwend leven.

Een bijzonder mooi en verrassend nieuwjaar gewenst!

X Moon

Wil jij meer weten over de invloed die Saturnus in Steenbok op ons heeft de komende jaren en over de andere planetaire invloeden die van kracht zijn? Je kunt het allemaal lezen op mijn facebookpagina moonsastrolounge.

Lijkt het jou leuk om een persoonlijke jaarhoroscoop van mijn hand te ontvangen? In de maand januari geldt daarvoor een speciale aanbieding!!! Stuur mij een privé bericht, inclusief je email adres, via mijn facebookpagina en ik stuur je vrijblijvend de informatie toe. Voor het aanvragen van info over mijn overige consulten kun je daar ook terecht.

————————————————————————————————————

★ Early Bird Actie tot 8 januari!★


Wil je ook beter in contact komen met je intuïtie en leren vertrouwen op jouw innerlijke stem? En vraag je jezelf weleens af hoe je intuitie herkent en hoe je er in de hectiek van het dagelijks leven verbinding mee houdt?

Op zondag 4 februari aanstaande gaan we tijdens de Shine! Circle Sessie een dag lang in op deze vragen. Met workshops en lezingen van o.a. Tijn Touber, Joke Oosters, Sara Hermanides en Sven Goedbloed

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Er is nu een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 4-02

Shine Circle Sessie 4-2-18: leven vanuit intuïtie en vertrouwen
In deze video’s vertellen Tijn Touber, Sara Hermanides, Sven Goedbloed wat zij verstaan onder intuïtie en vertrouwen en wat zij gaan doen tijdens de dag.Wil je de sfeer proeven? Kijk dan de ‘aftermovie’ van de vorige keer!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *