Tips om intuïtief en succesvol te ondernemen!

“Ik verlies mezelf in alle inspiratie, Facebook berichten en gratis challenges Cindy.” Zo begon één van de wekelijkse gesprekken met één van mijn trajectklanten. Zij is een intuïtieve onderneemster met een prachtig verhaal. En niet alleen een prachtig verhaal. Ze heeft ook een hart van goud vol vuur van haar passie en een goed stel hersens. Een echte business babe, maar toch blijft haar praktijk leeg.

Ik deed het altijd al

Ik herken haar verhaal, haar worsteling. Het was mijn worsteling. Toen ik mijn praktijk startte, was ik er helemaal klaar voor. Ik wist dat wat ik te brengen had waardevol was. Ik deed het immers altijd al. Ook toen ik nog in loondienst werkte. Alleen toen had ik geen klanten. Destijds hielp ik ongemerkt mijn collega’s, familie en vriendinnen. Mijn licht scheen altijd al. Alleen nog niet op de wereld waarvoor ik geboren was.

Ideeën genoeg

Toen ik mijn praktijk startte, verloor ik mij, net als mijn klanten, in eindeloos Facebook scannen voor inspiratie. Mijn mailbox zat vol met inspiratie van mensen die in mijn ogen verder waren. Daarnaast leek iedereen verder op Social Media. Ik verloor mezelf dagelijks in deze bubble. De bubble waarin alles al goud lijkt. Ondertussen stroomde de inspiratie ook in mij. Volop. Ik had ideëen genoeg. Te vaak bleef het bij ideëen.

Aarden is nodig

Het is prachtig om te zweven als intuïtieve ondernemer en dat mag je ook altijd blijven doen. Je mag jezelf echter ook gunnen dat je deze sterrenstof ook daadwerkelijk doet aarden. Aarding is namelijk wat jouw bedrijf nodig heeft om te blijven bestaan. Om te groeien en om jou te voorzien in wat jij nodig hebt in deze realiteit. Klanten, leuke klanten. Klanten waar jij blij van wordt. Niet alleen voor het geld, maar ook vooral als draagvlak voor het delen van jouw droom. Houd jouw parels niet langer bij jezelf. Deel ze met de wereld.

3 tips

Deze 3 tips hebben mij geholpen om mijn praktijk succesvol neer te zetten en te ondernemen op de manier die past bij mij en mijn leven:

Geïnspireerde actie en durf
Ik ben een groot voorstander van de energie volgen. Je bent niet voor niks een intuïtieve ondernemer. Je moet niet willen ondernemen op de oude manier. Jij bent jij en jij hebt jouw unieke energie. De energie van jouw verlangens. Volg de inspiratie die jij krijgt. Schrijf je ideëen op en vraag jouw innerlijke stem om snelle en duidelijke tekens welk idee het eerste geboren wilt worden. Welk idee nu het juiste is voor jouw bedrijf. Let op de inspiratie die steeds terug komt. Die diepe verlangens. Ook degene die nog onwennig, te ver weg of eng voelen. En daar komt durf om de hoek. Durf te delen. Durf te zijn. Durf niets achter te houden. Te vaak zie ik ondernemers pareltjes in hun business voor zichzelf houden. Niet delen met de wereld omdat het nog onwennig voelt. Omdat ze niet durven. Omdat ze bang zijn dat hun omgeving er iets negatiefs van vindt. Durf te delen wat er in jou leeft. Je pikt het niet voor niks op. Deel het met jouw wereld.

Focus en planning
Een onderneming heeft focus nodig. Veel intuïtieve ondernemers waren een betere werknemer voor hun baas destijds, dan een directeur voor hun eigen onderneming. Gun jouw onderneming jouw tijd. Ook wanneer jij nog geen of weinig klanten hebt. Leef en onderneem vanuit de vrouw die jij wilt zijn. Succesvol ondernemen is vooruit denken. Succesvol ondernemen vraagt structuur, ook al is dit niet altijd leuk. Succesvol ondernemen vraagt om aarding naast het spirituele. Kies één of twee dingen die jij de komende tijd wilt doen binnen jouw bedrijf en maak daar een planning voor. Wanneer ga je het doen? Hoe krijg je de programma’s, trajecten of workshops vol? Wat ga je ervoor doen en op welke manier. En geef dit jouw volledige focus. Binnen die planning laat ik altijd wat tijd open om echt on-the-spot energie te volgen. Wanneer ik tijdens een wandeling een prachtig idee ontvang, dan probeer ik dit uit. Ik kijk hoe erop gereageerd wordt. Valt of voel het goed dan ga ik ermee door en anders ga ik altijd weer terug naar mijn twee core bezigheden dat kwartaal.

Leven en ondernemen volgens mijn waarheid
In alles wat ik doe, kies ik voor mijzelf. Voor mijn waarheid. Mijn mooiste leven. Het leven dat goed voelt voor mij en mijn zoon. Hier bouw ik alles omheen. Wanneer ik mijn energie volg, durf te leven vanuit mijn hart en dit doe vanuit vertrouwen…dan is het altijd goed voor ons. Op deze manier is er altijd liefde, plezier en genoeg geld. Niemand van ons is geboren om te worstelen, veel te lijden of hard te werken zonder plezier. Wanneer jouw praktijk staat, ben je klaar om te ondernemen. Jouw droom is er. Jij moet jezelf alleen toestemming geven dat het echt op jouw manier mag. Jij bent de pionier voor jouw droom. Niemand kan zo goed jij zijn dan jijzelf. Sta hiervoor, elke dag! Dit is niet altijd makkelijk, maar je kunt jezelf wel toestaan dat het mag. Groeien in jouw eigen waarheid, oude sh*t helen en loslaten en tegelijkertijd een mooi bedrijf hebben. Want alles is er al. Je bent er nu klaar voor. Er komt geen perfect moment. Jouw moment is nu!

Samen kijken wat past

En wil je hier samen met mij aan werken? Ondernemen geheel vanuit jouw waarheid, op jouw manier en op de manier die licht voelt? Weer met plezier en de juiste klanten? Mail mij dan via info@cindystal.nl en we kijken samen of onze energie matcht en wat nu past voor jou op dit punt in jouw leven.


————————————————————————————————————

★ Shine! Circle Sessie 22 april: ontdek jouw passie! ★

Een dag lang de diepte in met workshops en lezingen van Hannah Cuppen (auteur van Liefdesbang en Liefdesroep), Elvira van Rijn (oprichter van Maya Wijsheid) en Caroline Laan (initiatiefneemster Shine!)

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Er is nu een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 22-04

Shine! Circle Sessie 22-04: ontdek jouw passie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *