Recept: Raw Brownies

Chocolade laten staan omdat het niet past in een gezond eetpatroon? Niet nodig! Wanneer je kiest voor rauwe cacao kan het juist bijdragen aan een healthy and happy lifestyle..

Voordelen van raw

Het bevat onder andere koper, magnesium, vitamine P en anti-xidanten. Daardoor biedt het voordelen als: een lagere bloeddruk, het stabiliseren van de hartslag en het betekent een boost voor je immuunsysteem.

Gezondere varianten

Chocoladeproducten als repen of ontbijtgranen bevatten veel suiker en vet. Je lichaam, organen, hormonen en suikerspiegel zijn blij als je probeert deze varianten zoveel mogelijk te laten staan. Gezondere varianten zijn pure chocolade, cacao bonen en rauwe cacao (poeder). Een zo min mogelijk bewerkt product. Chocolade in haar puurste vorm, daar gaat het om.

Glutenvrij recept

Met dit, glutenvrije, raw brownie recept ervaar je dat dat harstikke lekker is! Ook nog in een handomdraai gemaakt. Zeker weten dat je ze binnenkort voor een tweede keer bakt. 😉

Ingrediënten voor de bodem
– 170 gram amandelmeel
– 10 gram dadels (ontpit en in stukjes)
– 40 gram rauwe cacao (verkrijgbaar in de natuurwinkel)
– 60-70 gram vloeibare (biologische) honing

Ingrediënten voor de frosting
– 4 gedroogde dadels (ontpit en in stukjes)
– 30 gram rauwe cacao
– 60 gram walnoten (paranoten of amandelen kan ook)
– 2 eetlepels olijfolie
– 6 eetlepels warm water

Benodigdheden
– keukenweegschaal
– een blender of foodprocessor
– mengkom
– cakeblik of brownie vorm
– folie of bakpapier

Bereiding
Voeg de ingrediënten voor de bodem bij elkaar in een mengkom. Meng door totdat je er een bal van kan maken, zonder dat het gaat brokkelen. is dit wel het geval, voeg dan wat meer dadels of honing toe.

Leg folie of bakpapier in het cakeblik of de brownie vorm. Schep daar de massa op en druk het plat met je handen. Zet het blik of de vorm in de koelkast.

Met een blender of foodprocessor maal je de ingrediënten voor de frosting tot een gladde saus. Begin met het warm water. Geen blender of foodprocessor in huis? Goed mengen in de mengkom kan ook, de frosting wordt dan minder glad omdat de walnoten niet gemalen zijn.

Haal het blik of de vorm uit de koelkast. Schep de frosting gelijkmatig over de bodem. Zet het geheel minimaal 15 minuten in de koelkast. Hoe langer je hem laat koelen, des te harder wordt de frosting waardoor het snijden beter zal gaan.

Bon appetite!
 

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *