Practice what you preach

Als Mindfulness trainer benoem ik regelmatig de waarde van ‘acceptatie’, ‘niet oordelen’ en ‘loslaten’. Ook de neiging die we hebben om het prettige en mooie vast te houden en dat wat lastig en vervelend is weg te duwen of er met een grote boog omheen te lopen. In heel veel situaties merk ik dat ik daar best ‘goed’ in ben geworden. Ook al is dat weer een term die eigenlijk niet passend is, want tja, niet waardevrij.

Mindfulbizz

Toch zijn er van die situaties die ik als een uitdaging ervaar. Zelfs als ‘geoefend’ Mindfulness trainer. Een voorbeeld van zo’n moment was toen ik begin november hartje Zuidas flyers uit stond te delen. Samen met een paar mooie vrouwen, allen ervaren Mindfulness trainers, hebben we Mindfulbizz opgericht. Een club die Mindfulness en Business bij elkaar brengt. Tijdens de Week van de Werkstress boden we de Mindful Lunch Breaks aan; vrij toegankelijke, laagdrempelige, korte meditatiesessies. Voor de geoefende meditatie beoefenaars maar zeker ook voor diegenen die nieuwsgierig zijn.

Haast en stress

Daar stond ik dan. Vol goede moed met professionele flyers in mijn handen. Midden in de stroom mensen die zich op maandagochtend van station naar kantoorgebouw haastten. En dat was toch wel even een ‘ding’. De meeste mensen liepen snel voorbij, zonder op te kijken. Anderen schudden vriendelijk maar kordaat het hoofd wanneer ik een flyer aanbood. Het voelde als een kleine tsunami aan stress van de mensen en een grote afwijzing. Geen pretje.

Acceptatie

Tot ik besefte dat ik kon beginnen het me niet persoonlijk aan te trekken; men zei geen ‘nee’ tegen mij maar tegen een flyer. En misschien niet eens dat; want de meesten namen niet eens de tijd er een blik op te werpen. Men had haast, bewoog het liefst zo snel mogelijk naar het hoge kantoorgebouw waar allerlei projecten met deadlines op hen lagen te wachten. Acceptatie. Van deze situatie. Daar moest ik maar eens mee beginnen.

Contact

Dus nam ik een andere houding aan. Liet ik alle gedachten over hoe het anders moest, kon en zou mogen zijn, los. Ik had iets aan te bieden voor diegenen die daar open voor stonden. Stukje compassie erbij. En echt. Vanaf het moment dat ik mijn houding veranderde, werden er flyers aangenomen. Kwamen er zelfs mensen naar me toe om te vragen wat ik hen aan wilde bieden. Er waren korte momenten, want nog steeds was er haast, van interesse en contact. Uiteindelijk hebben we 1000 flyers uitgedeeld en iedere dag Mindful Lunch Breaks gegeven aan een grote diversiteit aan mensen. Positieve reacties. Dus dat smaakt naar meer.

Practice what you preach

Bijzonder was het om een meditatie te begeleiden, daar. Want sinds het achter mij laten van mijn commerciële baan en mijn vertrek van de Zuidas heb ik jarenlang met een grote boog om die plek heengelopen. Nu dan er zijn. In de drukte. Tussen alle stress. Het ervaren van weerstand en spanning. Voor mij een duidelijk voorbeeld van het feit dat je de dingen om je heen niet kunt veranderen maar de houding die je aanneemt ten aanzien van de omgeving wel. Practice what you preach! En zo is het.

Meike van Tilburg

————————————————————————————————————

★ Early Bird Actie tot 8 januari!★


Wil je ook beter in contact komen met je intuïtie en leren vertrouwen op jouw innerlijke stem? En vraag je jezelf weleens af hoe je intuitie herkent en hoe je er in de hectiek van het dagelijks leven verbinding mee houdt?

Op zondag 4 februari aanstaande gaan we tijdens de Shine! Circle Sessie een dag lang in op deze vragen. Met workshops en lezingen van o.a. Tijn Touber, Joke Oosters, Sara Hermanides en Sven Goedbloed

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Er is nu een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 4-02

Shine Circle Sessie 4-2-18: leven vanuit intuïtie en vertrouwen
In deze video’s vertellen Tijn Touber, Sara Hermanides, Sven Goedbloed wat zij verstaan onder intuïtie en vertrouwen en wat zij gaan doen tijdens de dag.Wil je de sfeer proeven? Kijk dan de ‘aftermovie’ van de vorige keer!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *