Perfectie bestaat niet of toch wel…?

Hey jij daar, ik heb een toffe vraag voor je. Kun jij volmondig en met passie straight from the heart zeggen: ik hou van mezelf in alles wat ik ben. Kun je dat ook terwijl je jezelf innig in de spiegel in de ogen aan kijkt?

Daar gaan we weer

Ik hoop van wel natuurlijk want dat zou zo mooi zijn. En het is ook de enige echte waarheid. Met geduld en compassie voor jezelf kom je er wel. Ik weet hoe moeilijk het is om al die hardnekkige wonden en patronen keer op keer te mogen voelen en helen. Soms lijkt het een weg zonder einde. Daar gaan we weer, adem in adem uit. Welkom pijn, ik ontvang je zodat ik kan helen. Zucht…

Het is hulp

Voor wie op dit moment weer door een hoop bagger van het verleden heen ploetert… hou vol! Je kan het en het is goed. Het huilen en lijden helpt jou het mooie leven te creëren dat je zo graag wil. Loop niet weg van de pijn, stop met afleiding zoeken buiten jou. Feel it tot in je tenen! De modder en de bagger die jou het gevoel geven dat je gevangen zit in iets wat je niet wil is juist het teken van licht. Het is hulp, het is gedragen worden door het universum. Je wordt geholpen met een schop onder de kont naar het licht in jou. Hoe minder weerstand je biedt des de zachter de schopjes zijn.

Het is liefde

Ik weet dat het er niet zo mooi uitziet als je dacht, het valt tegen. En toch… toch is deze imperfectie zo perfect als het maar zijn kan. Het is liefde. Ik heb het zelf meegemaakt, ik weet hoe het voelt en waar het je kan brengen. Het leven wil jou naar je hartje brengen dat zo magisch in jouw lijf klopt. In dat prachtige orgaan wacht het deurtje van jouw ware essentie op jou. Want alleen jij bent in het bezit van de passende sleutel.

Licht en donker

Liefde laat zich in heel veel vormen zien. In zachte en zeer wenselijke vormen. Maar ook in minder fraaie en harde vormen. Dus dat kan maar een ding beteken: perfectie bestaat niet. Deels ben ik het daar mee eens want het is er. Het licht kan niet zonder het donker en het donker niet zonder het licht. Schoonheid en lelijkheid, het is allemaal zichtbaar op deze planeet. En dat is ook nodig, het heeft nut.

Een andere bril

Perfectie bestaat wel. Mits we echt durven kijken. Zonder de bril met al die verhalen uit het verleden of plannen voor de toekomst. Zonder die bril blijkt perfectie te bestaan. Het betekent niet dat de wereld geen pijn meer kent. De mensen die er op wonen gedragen zich ook niet ineens poeslief en perfect. Het betekent wel dat jij door een andere bril kijkt. De bril die wat scherpte betreft staat afgesteld op TRUST.

Resoneren met jou

Trust is wat imperfectie doet ontpoppen naar perfectie. Die beschimmelde gewone boterham voor je neus wordt plotseling een bijzondere beschimmelde boterham met een doel en een missie. Je begrijpt dat het vergaan van de boterham nut heeft. Je voelt dat de boterham zijn mooiste en lekkerste tijd heeft gehad en dat het ready is voor de oversteek naar een nieuwe vorm. Als je heel goed kijkt weet je ook dat dit proces vruchtbaar en dus leven is. De schimmel voedt zich immers met het brood, good for them! En jij… jij regelt voor jezelf een heerlijk verse ambachtelijke boterham die helemaal resoneert met jouw verlangen en essentie van nu. Het is perfect!

Precies goed

Perfectie bestaat dus absoluut wel. Ik herhaal… het bestaat:) Het is een weg om dat te leren zien. Soms zelfs een hele lange of je hebt mazzel en is jouw reis minder lang dan je dacht. Wat het ook is het is allemaal precies goed. Jij bent precies goed. En dat geldt ook voor straks, morgen en volgende week. Jij bent perfect! Mocht je hier nog anders over denken, mag hoor maar het klopt niet. Het staat vast, jij bent precies wat je nu hoort te zijn. Als ik jou was zou ik niet in discussie gaan met het universum, dat ga je niet winnen. Dit is wat het is:)

Imperfectly perfect!

Trust this en stop met vechten tegen deze universele wet. Wees vrij en huil, lach, schreeuw, zing, fladder, jok, ben, ben niet, vloek, heb lief, ben boos, doe goed, doe niks, dans, wees gek en ervaar het moment. Al is het alleen maar om te ervaren dat je met alles mag bestaan. Ik zeg go for it sister. Be imperfectly perfect!

Perfect ben jij, perfect zijn wij
Denken mag, voel de huil versus lach
Morgen is wens, vandaag is chance
Vier alles wat is, ervaar het gemis
Reis met verlangen, je bent niet gevangen
Perfectie inclusief gebreken, doet pijn verbleken
Perfectie bestaat, mits je er vrij voor open staat

Liefs Vanessa<3  

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs en boekentips ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

1 Comment

 • Peter68 schreef:

  Zucht, hoe vaak moet ik het nog herhalen?
  Het leven draait niet om perfectie maar om evolutie.
  Streven naar perfectie is een doodlopende weg.
  Iets dat perfect is, is af en daar is dus geen evolutie meer mogelijk.
  Het hele universum draait om evolutie en op dit moment gaat ons hele zonnestelsel door door een moment van evolutie heen. Alles is aan het veranderen van de stormen op Jupiter “die grote rode vlek” tot aan Mars waar een atmosfeer lijkt te ontstaan.
  Alleen hier op aarde zijn we nog bezig met perfectie, met de buitenkant en vergeten de meesten de binnen kant. Als de binnen en buitenkant in balans zijn zal de schoonheid van de ziel naar buiten toe stralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *