Openen voor verandering

Mijn levensdoel is van kinds af aan al duidelijk. In mijn weg naar volwassenheid heb ik er meer en meer vorm aan gegeven. Ik voel dat dít het is waar mijn hart en ziel gelukkig van worden. Desondanks wringt het dat ik het niet volledig om mij heen kan hebben. Ik word nog altijd niet gezien, gehoord en krijg eerder een afwijzing dan een podium toegewezen om mijn boodschappen over te brengen.

Deur naar nieuwe kansen

Ik geloof er met vertrouwen in dat het wel komt, maar ergens voel ik ook dat er een blokkade zit waardoor de deur naar nieuwe kansen op slot blijft. Om die op te lossen zal er iets in mij moeten veranderen. Nieuwe energie zal de blokkade lichter maken en hem doen verdwijnen.

Oude patronen loslaten

Tranen vloeien over mijn wangen. Want het oproepen en toelaten van die nieuwe energie betekent oude patronen loslaten. Veranderen. Hardop spreek ik uit dat ik niet wil veranderen, maar vanzelf gebeurt het al. Ik ben weer een jaar ouder geworden, de een ziet het leven en de ander besluit het leven te laten. Ook kleine dingen blijven in beweging: kleren blijken versleten, de buren verhuizen, spullen gaan kapot.

Veranderingen is de natuur

Wanneer ik op een zonnige ochtend buiten wandel, valt mijn oog op alle veranderingen die de natuur in de afgelopen dagen heeft laten zien. Uit zaden groeien bloemen, takken zijn omarmd met bloesem en bruin blad aan de heg wordt ingeruild voor groen. De vogels fluiten hoge tonen door elkaar. Daar waar eerst ijs lag glinstert nu de zon op het water.

Een nieuw begin

Op dat moment trek ik mijn jas uit, pas later beseffend dat dit gebaar een symbool is voor weer een stukje loslaten en een nieuw begin.

Lotte Janssen

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *