Open de deur naar je ziel

ziel

Intuitie opent de deur naar je ziel. Het leert je wie je bent in al je facetten. Je ziel laat je zien dat je al heel bent. Dat alles wat je bent al bij je is. Dat je het niet verloren bent onderweg, je bent het niet kwijtgeraakt. En je hoeft niet te zoeken. Je hoeft niet gejaagd op zoek naar die bevestiging buiten jezelf. Je hoeft nergens heen.

Alleen maar luisteren

Je ziel weet wat voor jou de weg hier is op aarde, hoe jij kan groeien naar je volle potentieel. Het enige wat je hoeft te doen is luisteren. Waar je je geluk in vindt. Wat voor jou belangrijk is. Waar je hart een sprongetje van maakt. En waar je blij van wordt. Dat gevoel dat tijd er even niet toe doet. Dat je opgaat in waar je mee bezig bent. Dat je vervult wordt met dankbaarheid. Je de puurheid kunt ervaren in alles wat je bent. Het licht in jezelf kunnen ervaren.

Golvende bewegingen

Je ziel word afgeschermd door wat het leven je heeft gebracht en jouw reactie daarop. Je emoties, gedachten, angsten liggen als een laag over je ziel heen. Wat het moeilijk maakt om te voelen wat je intuitie je probeert te vertellen. Vaak worden we bedolven onder gedachten, emoties en angsten die weer worden gevoed door de blauwdruk van jouw opvoeding, door de overtuigingen die je in de loop van de tijd ontwikkeld hebt (ik moet beter, sneller, mooier, liever, knapper, dunner, vul maar in zijn) en nog veel meer. Als je gelooft dat je je emoties bent, heb je grote kans er door te worden opgeslokt. Je zit vast in je probleem. Emoties heb je. Je bent ze niet. Gedachten heb je, je bent ze niet. Angsten heb je, je bent ze niet. Het zijn golvende bewegingen die opkomen en weer gaan. Leer jezelf er van een afstand naar te kijken en kijk er rustig naar.

Emoties toelaten

Op 1000 en 1 verschillende manieren kun je in het heldere licht komen te staan van je ziel. Iedereen heeft zijn eigen weg en inzichten komen wanneer de tijd er rijp voor is. Dat is de natuurlijke stroom van jouw leven. Je kan altijd er zelf aan werken door minder streng te zijn voor jezelf. Begin eens te kijken naar je pijn, de emoties en angsten. Iedereen heeft een pijn die hij of zij bij zich draagt. Kijk er eens in alle eerlijkheid naar. Wat is jouw reactie? Kun je er naar kijken? Duw je het weg, sluit je de deur met een klap dicht, of laat hem op een kiertje staan? Ik raad je aan om er midden in te gaan zitten, laat maar komen en ervaar wat er met je gebeurt. Overspoelt het je, triggert het overtuigingen, maakt het je verdrietig, of zijn dit allemaal angsten? Het enige wat werkelijk helpt is het te ervaren. Het risico nemen dat je iets gaat voelen. Want daar begint het mee. leren voelen. Onderzoek die emoties, wat betekenen ze voor je? Als je jouw emoties niet toelaat, kun je je ziel ook niet voelen.

De antwoorden

Tijd bestaat niet. Dat hebben wij verzonnen om onze leven efficiënt te laten verlopen en heeft niets te maken met de stroom van het leven en de plek die voor jou de bedoeling is om in te nemen. Neem de tijd die jij nodig hebt om te helen. Dit is jouw verhaal en onderdeel van wie jij bent. Sta maar toe dat dat stuk er ook mag zijn. En dan kun je die deken van je ziel afhalen om je eigen grootsheid te voelen. In de stilte leer je dan de antwoorden, die je ziel je op subtiele wijze laat horen. Jij bent hier en je bent het waard om in het volle licht die plek in te nemen met alles wat je bent.
 

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *