Op weg naar jouw grootsheid

Groots zijn. Iets dat we zo moeilijk vinden, iets dat we onszelf niet makkelijk toestaan maar wat iedereen wél is. Volgens mij is dit de struggle van ieder mens op deze aardbol.

Door de weerstand heen

Ook die persoon die als groots wordt gezien is door heel veel weerstand heengegaan om daar te komen. Of laat ik het anders zeggen, die persoon kwam er niet want hij/zij was het al. Jij bent groots, wij zijn groots en zo is het. Tijdens het schrijven van dit openhartige stukje tekst zit ik in een groeistuip. Oei ik groei en het doet zeer!

Geheel accepeteren

Inmiddels is het mij duidelijk dat ik mijn groei, en de pijntjes die daarbij komen kijken, geheel mag accepteren. Het hoort bij het leven en het stopt nooit. Soms is er even pauze, dat wel. Af en toe verlang ik naar een leven vol rust en stabiliteit, tenminste… wat ik werkelijk wil is leven!

Met de meute mee

Huisje boompje beestje en die baan die daar bij past, ik heb dat leven ook geleefd. Ik veranderde in een grijze muis en verloor mijn passie voor de kleine mooie dingen van het bestaan. Ik was tevreden (dacht ik) en ervoer veel middelmatigheid. Diep in mijn hart wist ik dat er meer was, maar ik luisterde al een tijdje niet meer. Ik deed mijn plicht en zag mensen in mijn omgeving hetzelfde doen. Dat ik niet in mijn grootsheid was gaan staan viel dus helemaal niet op. Ik deed braaf mee met de meute. Ik heb er absoluut geen spijt van, maar ben zo blij met het vruchtbare leven dat ik nu leef!

Verantwoording voor mijn eigen geluk

Mijn groeistuip dus… wat is er aan de hand met mij? Ik heb gekozen voor het volwasdom. BAM! Kort en krachtig! 🙂 Prachtig, en vooral erg volwassen van mij, maar ook echt geen makkelijke keus. Ik kies er voor om geheel de verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen geluk. Dat betekent dat ik ‘ja’ zeg tegen de mensen en ervaringen die goed voor mij zijn en die mij energie geven en dat ik ‘nee’ zeg tegen situaties en personen die mij energie kosten.

Anders kiezen

Iedereen mag het op zijn of haar manier doen, ik veroordeel dat niet maar zie wel in dat sommige van mijn relaties een herhaling zijn van de welbekende afwijzingen uit mijn jeugd. Het mag gaan, want ik neem verantwoordelijkheid voor mijn welzijn en kies anders. Dit is een uitdaging want het betekent niet dat ik pijnloos loslaat, het gaat soms om mensen en situaties waar ik om geef. Mijn hartje huilt en is tegelijkertijd verheugd!

De beste versie van mezelf

Waarom ik verheugd ben? Het volwasdom heeft mij laten weten dat focus op het goede, het ‘vruchtbare’ nodig is om het leven te creëren waarin ik de beste versie van mezelf kan zijn. Het leven waarin ik kies voor mijn grootsheid. Wat klinkt dat heftig he? Even wennen hoor. Ik zeg het gewoon nog eens… ik kies voor volwasdom, ik neem verantwoordelijkheid, ik laat los wat niet meer past, ik loop naar het leven waarin ik mag zijn wie ik werkelijk ben (te beginnen van mezelf), ik kies voor mijn grootsheid!

Oude kindpijn

Ik weet heus wel dat ik niet zomaar weg kan lopen voor alles wat niet ‘plezierig’ voelt en dat doe ik ook niet. Maar er is een verschil tussen jezelf kwellen of de minder leuke dingen van het leven accepteren. Steeds weer kiezen voor de situatie waarin je oude kindpijn wordt geraakt, het hoeft niet. Je mag opstaan en weglopen. Je doet dat ook op het moment dat je voelt dat je de les hebt geleerd. Op een dag ben je er klaar voor om die verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf. Zit je er nog middenin? Ik wens je heel veel sterkte en ik geef je een tip. Vraag tussen de chaos door om verlossing. Aan jezelf vooral, je bent sterker dan je denkt, Yes you can!

Zeg ‘ja’ tegen jezelf

Dus dat. Ben jij geraakt door deze woorden? Weet jij diep van binnen ook dat het de normaalste zaak van de wereld is om voor jouw grootsheid te kiezen? Durf jij jezelf op de eerste plaats te zetten? Durf jij afstand te nemen van mensen en situaties die jou klein houden? Of durf je dat nog niet? Wil jij hulp in deze nieuwe stappen? Hulp is er, het enige dat jij hoeft te doen is dit… zeg ‘ja’ tegen jezelf, en jouw leven verandert mee.

Een stapje verder

Vanaf het moment dat ik koos voor mij en besloot vanuit volwasdom het leven te betreden, kwamen er al vrij snel de juiste personen op mijn pad. Ze hielpen mij een stapje verder, mooi hè? Let wel, ik creeërde dit zelf. Jij bent het die de ‘ja’ of de ‘nee’ het universum instuurt. Stap uit de oude situatie en kies voor dat wat je echt wil.

Weet waar je werkelijk naar verlangt

Als Vocal en Intuïtief coach kan ik jou helpen in het kiezen voor jezelf. Geef jezelf een STEM. Zing jouw eigen hart open en weet waar je werkelijk naar verlangt. Door jouw stem te leren kennen en te gebruiken ontwikkel je moed. Jouw eerste stap naar een proefles ‘Zing je Vrij!’ is al het teken dat je kiest voor zelfzorg. Vanaf het moment dat jij erkent dat zingen jouw tool zou kunnen zijn naar meer zelfliefde begint je reis naar Grootsheid. Ja het is spannend en nee het is niet eng:) Denk je dat je niet kan zingen? Juist die beperkende stem gaan we niet meer serieus nemen, we kiezen voor nieuw! Ik verheug mij nu al op je komst. Graag tot ziens mooie vrouw!

Heel veel liefs,

Vanessa

————————————————————————————————————

★ Wil je leren vertrouwen op je intuïtie? ★


Wil je ook ook beter in contact komen met je intuïtie en leren vertrouwen op jouw innerlijke stem? En vraag je jezelf weleens af hoe je intuitie herkent en hoe je er in de hectiek van het dagelijks leven verbinding mee houdt?

Op zondag 4 februari aanstaande gaan we tijdens de Shine! Circle Sessie een dag lang in op deze vragen. Met workshops en lezingen van verschillende gastsprekers waaronder Tijn Touber!

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Er is nu een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 4-02

In deze video vertelt Tijn Touber wat hij die dag gaat brengen:


Wil je de sfeer proeven? Kijk dan de ‘aftermovie’ van de vorige keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *