Op jezelf leren vertrouwen

vertrouwen

Heb je het gezien? Een paar weken geleden? The Voice? Het moment dat Anouk haar twee kandidaten eruit knikkerde in de battle? Ik wel. Ik was eerst nog even lekker aan het werk geweest. Een video gemaakt voor een training, wat geschreven en rond half tien ben ik aangeschoven volgens mij. Precies op tijd voor het tv moment van de vrijdagavond :-).

Heftig moment

Al ging het de dag er na op het internet volgens mij meer over Gordon die toch niet ging trouwen, ik vond dit toch wel een heftig moment. En niet eens zozeer om het feit dat Anouk met beide kandidaten niet verder wilde. Nee, wat er eerder gebeurde. Wat één van die meiden eerder zei, dat vond ik echt schokkend. Maar laat ik bij het begin beginnen voor als je het niet gezien hebt. Wat gebeurde er?

Er moest wel vooruitgang zijn

Nou, het waren de battles, twee meiden die met en tegen elkaar moesten zingen en dan gaat er eentje door. Je kent het wel. Eén van de twee kon prachtig zingen maar haar performance was niet zo geweldig. Volgens Anouk zwierde ze wat over het podium in plaatst van dat ze mee ging op de beat, en dat koste haar dus de kop. Anouk vond van de één de zang niet geweldig en van de ander dus de performance niet. En ja, als je er al zoveel tijd in had gestoken dan moest er wel wat vooruitgang zijn. Hoeveel tijd ze er dan precies in had gestoken werd nergens vermeld. Maar ok, daar hebben we het verder niet over.

Magische woorden

Iedereen was in shock want dat deed je toch niet? Beide kandidaten daar op het podium laten staan en met geen een verder gaan? Maar ja, Anouk is Anouk. Eerlijk en oprecht en dat ik ook wat waard. Wat ik schokkend vond gebeurde eerder in het filmpje waarin ze het voorbereidende werk lieten zien. Anouk zei tegen dat meisje dat ze maar wat over het podium zwierde en geen gevoel voor de beat had, zoiets. Toen kwamen de magische woorden, in een één op één interviewtje met de camera, dat ze op dansen zat! Ze zat op dansen! Ze kon dus prima dansen! Maar wat was er aan hand?

De kluts kwijt

‘Zeg me wat ik moet doen en ik doe het!’ Dat zei ze! Geef haar een choreografie en ze had er geen problemen mee, dan danste ze het zo weg. Maar ja, als ze zelf iets moest verzinnen, het uit zichzelf moest komen, zonder handleiding, zonder instructies, dan raakte ze de kluts kwijt. Dan wist ze het gewoon niet! Nou, mijn mond viel open want ik dacht, ja! Dat is het! Ze slaat de spijker op haar kop! En dat zie ik zoveel om me heen. En het is zo jammer!

Niet vertrouwen op jezelf

Je volgt de instructies van een ander. Je leeft volgens de choreografie van een ander, niet die van jezelf! En je geeft dus je macht uit handen! Je creatiekracht uit handen en dat maakt je leven over het algemeen een stuk zwaarder! Dat zagen we vrijdag wel ;-). Maar waarom doen we dat? Waarom doe je dat? Waarom durf je niet te vertrouwen? Op jezelf! Op je gevoel? Op wat je hart je ingeeft? Je hart je verteld? Want dat is het natuurlijk! Dat is waar het hier om gaat! Je durft niet te vertrouwen op jezelf! Op je gevoel! Op wat je hart je ingeeft! Want zo heb je het ook niet geleerd! We hebben geleerd het spel volgens de regels te spelen! De regels van een ander!

Rgels, regels, regels

De regels van doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. De regels van doe goed je best, haal goede cijfers, vind een goede baan en dan komt het allemaal goed. De regels van wees niet zo’n dromer maar let nu gewoon eens even goed op. De regels van ‘zeg me wat ik moet doen en ik doe het’! Dus word je geleefd in plaats van dat je echt leeft en heb je je creatiekracht uit handen gegeven! Want jij creëert je eigen werkelijkheid! Ja echt waar! Hier geloof ik heilig in! Ik zie het bij mezelf en ik zie het om mee heen. Maar dan moet je wel weten wat het is dat je wilt! Waar je naartoe wilt, wat je wilt creëren en bewust je eigen keuzes maken!

Niet jouw manier

Geen keuzen vanuit je hoofd! Want dan loop je vast! Dan kom je er nooit uit. Want wat is nu de juiste keuze? Dan ga je twijfelen aan jezelf, aan alles en laat je je leiden door anderen. Zeg me wat ik moet doen en ik doe het. Zeg me wat de juiste manier is en ik doe die manier. Zeg me welke stappen ik moet volgen om geld te verdienen met doen waar ik van hou en ik doe het. Zeg me wat het is dat ik echt wil en ik wil het. Maar dat is niet jouw werkelijke manier! Het is niet echt, niet oprecht en dan werkt het niet! Wat dan wel? Hoe dan wel?

Creëer je eigen werkelijkheid

Vanuit je hart! Leven vanuit je hart want die weet, die weet de weg! De weg die je mag gaan, wat je hier op aarde te doen hebt, wat je volgende stap is! Je hart die weet! Je gevoel weet en jou enige taak is om dat te volgen. Te vertrouwen op je gevoel en te handelen vanuit je gevoel, te leven vanuit je hart, zodat jij bepaalt! Wat het is waar je naar toe wilt en wat het is dat je wilt doen? Het doen, omdat je weet dat het goed is. Vanuit je hart! Dan ben je een bewuste creator. Creëer je bewust je eigen werkelijkheid. Leef je in plaats van dat je wordt geleefd!

Het is nooit te laat

Hoe het vrijdagavond afliep met dat meisje? Nou, ze kreeg nog een kans, een nieuwe kans! Waylon wilde wel met haar verder. En ik dacht, wat mooi. Want zo werkt het ook in het leven! Je krijgt altijd een nieuwe kans. Altijd! Hoe vaak je het, metaforisch gesproken, ook verpest hebt. Hoe vaak je de touwtjes ook uit handen hebt gegeven. Niet je gevoel hebt gevolgd. Niet vanuit je hart hebt geleefd. Je krijgt altijd een nieuwe kans. Het is nooit te laat om de stem van je hart te volgen en opnieuw te kiezen!

Dus, wie ben jij? Wat doe jij? Laat je je leiden of ben jij je eigen leider? Leef jij of wordt je geleefd? Wat kies jij? Wat beslis jij? Nu! Vandaag!

-XX-
Anke

De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Droom jij van een eigen bedrijf? Maar vraag je je af waarin dan? En hoe dan? En is ondernemer überhaupt wel iets voor mij? Download dan hier mijn nieuwste gratis e-book: Eigen bedrijf (n)iets voor mij?! Waarin ik je mijn 5 stappenplan deel om te gaan ondernemen vanuit je hart! -> dekunstvangelukkigzijn.nl/iets-voor-mij
 

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *