Ontdekkingsreis naar liefde

Liefde

De liefde, er wordt over gesproken, gezongen en geschreven. Een persoonlijke interpretatie van wat liefde is. De afgelopen dagen merk ik een diep verlangen in mij op.

Diep innerlijk weten

Een verlangen dat ik het beste kan omschrijven als een diep innerlijk weten. Een diep innerlijk weten om het thema liefde voor mezelf uit te werken. Wat betekent liefde voor mij? Daarbij voel ik niet de behoefte om te luisteren naar of om te lezen wat anderen over dit thema gezegd, gezongen of geschreven hebben. Ik voel vooral de behoefte om in stilte en in overgave te ervaren.

In stilte zijn

Als vanzelfsprekend voel ik dat het antwoord voor mij persoonlijk schuilgaat in de diepe stilte die in een ieder van ons aanwezig is. Daar waar alle ruis wegvalt, daar waar alleen maar stilte is en ik verbinding kan maken met het diepe innerlijke weten in mij. Mijn keuze valt als vanzelf op Meditatie. Meditatie is niets anders dan ons bewustzijn richten op één punt. Met aandacht waarnemen. In plaats van krampachtig vast te blijven houden aan het verlangen om het thema voor mezelf uit te werken, voel ik dat het passend is om dit verlangen voor nu te laten gaan zodat het later zijn weg weer terug naar me kan vinden. In stilte zijn dat is de diepe innerlijke behoefte die ik ervaar. In overgave is mijn focus. Daarin ligt gevoelsmatig mijn antwoord.

Vrijheid om te ervaren

Het geeft me een gevoel van vrijheid om in overgave te willen zijn. Willen, niet in de zin van fysiek willen gebaseerd op ons vermogen om te denken, maar wederom als een diep innerlijk weten dat overgave voor mij de weg is. Ik voel me vrij om te ervaren wat er te ervaren valt zonder daarbij rationeel in te vullen wat ik dan zou ‘moeten’ ervaren. Mijn ademhaling verdiept zich. Ook hierin ervaar ik een gevoel van vrijheid. Er is ontroering, want we moeten al zoveel van ons zelf en nu hoef ik even niets. De ontroering kan en mag zich aandienen, omdat al het andere voor een moment wegvalt. En weer verdiept mijn ademhaling zich. Opnieuw ontroering. Een gevoel van stilte. Een diepe stilte die me het gevoel geeft dat ik thuis ben. Een gevoel van welkom geheten worden. Een gevoel van aanwezig zijn. Hier in dit huidige moment.

Het is zoals het is

Niet wetende waar mijn innerlijke reis me zou brengen, bleek het antwoord me allang ingegeven te zijn. Nu weet ik het zeker. En wederom een weten dat niet gebaseerd is op het denkvermogen, maar op de intuïtieve wetenschap dat het is zoals het is. Dat geen enkele rationele verklaring nodig is voor wat ik voel in dit huidige moment.

Liefde is overgave

Voor mij is liefde overgave. Overgave aan dat wat is. In volledige overgave aanwezig zijn. In volledige overgave waarnemen, observeren, gadeslaan. In volledige overgave ervaren. Daar waar alle ruis wegvalt. Daar waar het menselijke denkvermogen niet kan komen. Daar waar complete stilte heerst. Daar waar alles is zoals het is. Dat is voor mij liefde. Volledig opgaan in het huidige moment, in de ander, in de ervaring, de gebeurtenis, in mezelf. Dat is voor mij ware liefde. Onvoorwaardelijke liefde, omdat alles kan en mag zijn zoals het is.
 

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *