Ondernemen: het belang van zichtbaarheid

Graag wil ik jou in deze inspiratieblog laten weten hoe het zit met winst en verlies als ondernemer zijnde. En nee, dit gaat niet over de cijfertjes van je praktijk/ bedrijf. En indirect weer wel natuurlijk. Wellicht vind je het helemaal niet leuk om dit te lezen maar het gaat over het resultaat wat deze blog je geeft. En dat is een super waardevol inzicht.

Wat houdt je nog tegen?

Het gaat namelijk over de winst die jij zelf in stand houdt door toch nog die gedachten en gedragingen aan te houden, waardoor jij als ondernemer niet die stappen neemt die je wel wenst. Als je bijvoorbeeld kijkt naar zichtbaar willen zijn met je praktijk/ bedrijf. Waarom ben je dan nog niet zichtbaar zoals je wilt? Wat houdt je nog tegen?

Niet echt handig

Gedachten die mee kunnen spelen zijn bijvoorbeeld: ‘Wie zit er nu echt op mij te wachten? Wat zullen anderen er van vinden? Is het wel zo goed wat ik te zeggen/delen heb?’ En als je nu merkt dat het toch wel veiliger is om je niet al te zichtbaar te maken, dan verandert er dus niet veel of helemaal niets. Ook al denk je dat je lekker bezig bent, je houdt nog vast aan de winst, wat niet echt handig is en waardoor jij niet bereikt waar jij echt naar verlangt.

Je workshop vol krijgen

Dan plaats je af en toe her en der een berichtje of blog, maar niet met volle overtuiging en ben je wellicht ook nog lang bezig met de vormgeving. Dan doe je niet de moeite om je workshop echt vol te krijgen of om ergens een presentatie te geven. Dan kom je niet openlijk voor je eigen mening uit. Want de ‘winst’ dat het toch ergens nog wel veiliger is om niet zo zichtbaar te zijn, houdt jou nog tegen.

Van binnenuit op slot

Maar wat is het verlies lieve jij, als je deze gedachten en dit gedrag in stand houdt? Zou het zo kunnen zijn dat je jezelf van binnenuit op slot houdt? Dat er vanuit jou niet die waarde en energie naar buiten kan stromen die jij eigenlijk graag met anderen/klanten wilt delen? Dat al deze prachtige klanten niet die waarde kunnen krijgen zodat ze zelf weer doorgroeien omdat jij jezelf inhoudt? Laat je dit nu echt gebeuren?

Iets heel kostbaars delen

Waarom heb je nu echt je eigen praktijk/bedrijf, niet alleen voor ruimte en vrijheid toch? Heb je niet iets heel kostbaars te delen? Wil je jouw magische waarde nu delen of niet? Wat missen jouw klanten nu? Merk je wat er dus echt gebeurt? Dit is wat jouw klanten dus missen als je er voor blijft kiezen om vast te houden aan de ‘winst’, door nog niet echt de verantwoordelijkheid en het eigenaarschap op je te nemen. Waardoor nog niet die stroom via je praktijk/bedrijf zichtbaar is, zoals je dat wel zou willen. Waar je naar verlangt!

Mooie aanvullende krachtige oefening

Ik heb een gratis krachtige oefening die jou zeker verder helpt om door te breken met je eigen blokkerende gedachten en gevoelens als ondernemer. Zodat je toewerkt naar het delen van je krachtige waarde waar een krachtige betaling tegenover mag staan. Deze kan je HIER gratis aanvragen.

Miniworkshop vrijdag 22 juni

Maak de weg in jezelf als ondernemer vrij voor stralend succes. Dit is dé workshop waar je, bijna gratis, voor maar € 27,- heengaat als je er klaar mee bent dat je toch geregeld als ondernemer weer in die vicieuze cirkel van blokkades terecht komt. Op mijn website viamanon.nl vind je meer info over de mini workshop en kan je je aanmelden.

Lieve groet,
Manon

P.S. Ik ben graag zichtbaar via o.a. inspirerende blogs, workshops, trainingen, 1 op 1 coaching en nog veel meer om een bijdrage te zijn in krachtige en diepwerkende veranderingen voor jou als ondernemer! Zodat je vanuit plezier en vertrouwen ondernemer bent en super magische waarde deelt tegen een magische betaling.

Via mijn FB pagina Via Manon kan je mij ook volgen natuurlijk.
facebook.com/ViaManon/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *