Nieuwe Maan in Ram

In de vroege morgen van maandag 16 april om 3:59 is het nieuwe Maan. Met deze nieuwe Maan in Ram, die uiteraard gevormd wordt door een samenstand met de Zon maar ook met de toekomstgerichte, verrassende en intuïtieve Uranus, wordt vernieuwing en de kans op doorbraken gegeven. Pluto maakt er een vierkant mee en daagt ons weer eens uit om oude controlesystemen overboord te gooien. Mercurius gaat uit zijn retrograde maar staat vierkant Saturnus wat een rem op ons rationele denken brengt. En dan is er nog Jupiter in verbinding met Pluto en Venus wat de creatie van je eigen voorspoed een boost kan geven.

Overgave aan het leven

Geduld blijft een schone zaak maar dat kan een lastige opgave zijn. Zeker voor degenen die al zo lang aan zichzelf gewerkt hebben om zich van allerlei kleineringen te ontdoen en zich zonder kramp, zonder dubbele bodems, maar oprecht, liefdevol en in vol ornaat aan zichzelf en het leven willen overgeven.

Lastige uitdagingen

Wat een weg hè, om de dingen te doen die we diep van binnen willen. Om te laten zien wie we zijn. Om onszelf niet met de grond gelijk te maken wanneer iets ons niet makkelijk afgaat of wanneer we weer in een dip belanden. Houdt het dan nooit op? Zeker niet als je verwacht dat het leven geen lastige uitdagingen meer kent en je er doormiddel van controle en onderdrukking aan denkt te kunnen ontkomen. Het leven zal nooit ophouden je uit te dagen tot nieuwe stappen en ontwikkelingen. Door hiertegen te vechten, vecht je tegen jezelf en het leven in en dat is een strijd die je nooit gaat winnen.

Creatieve energie

Verlichting komt tot stand door niet meer te strijden tegen de aard van het leven. Je hoeft enkel maar rondom je te kijken om de natuur ervan te zien. Totstandkoming en afbraak, groei en bloei, stagnatie en sterven, opkomen en afgaan, het hoort er allemaal bij. Wanneer wij onszelf te veel verweren tegen de minder leuke kanten van het leven en willen dat we het nooit meer moeilijk hebben, dan sluiten we ons evenzeer af voor de inspiratievolle kant van het leven. Pas wanneer we het leven kunnen laten flowen kan creatieve energie volop door ons heen stromen.

Tel je zegeningen

Ram is het eerste teken van de Zodiak en staat als zodanig voor de geboorte. Dit is het seizoen van de wedergeboorte en ook wij kunnen opnieuw geboren worden door helemaal open te staan voor het leven in al zijn hoedanigheden. Soms lijkt het ons makkelijker af te gaan om onszelf te richten op wat er niet is in plaats van te kijken naar alles wat er wel is. Geniet van de overvloed van het leven. Zie de perfectie van alles in je en rondom je. Tel je zegeningen, in het moment en geniet van de goede dingen die het leven te bieden heeft. Je kan, indien wenselijk, de dag beginnen of eindigen door een lijst te maken van de drie dingen waar je het meest dankbaar voor bent. Je zult merken dat je veel hebt om gelukkig te zijn. Dit kan je gevoel van diepe tevredenheid en vervulling vergroten.

Luister naar je onderbuikgevoel

Sta open voor de onverwachte en soms misschien bizarre impulsen van je geest. En met geest bedoel ik niet je rationele denken maar je intuïtie. Deze wordt versterkt door Uranus waardoor je informatie uit het onderbewuste kan ontvangen. Luister dus goed naar je onderbuikgevoel. Hoewel Mercurius, onze rationele gedachten, vandaag weer vooruit is gaan lopen, werkt hij nog traag vanwege zijn verbinding met Saturnus. En deze rem op het rationele denken kan juist een uitkomst zijn wanneer je ook hier je controledrang los kunt laten. Dan biedt het je de ruimte om geen enkele inspiratie buiten te sluiten omdat het niet bij je rationele gezichtspunten past.

Gevoelens van dankbaarheid

Door jezelf over te geven aan het leven en er voor open te staan kan je ook sneller ontroerd raken door de simpelste dingen en diepe gevoelens van dankbaarheid gaan ervaren. Wees niet bang om je gevoelens te laten blijken en te delen wat je hart je ingeeft. Voel elk van je emoties alsof je ze nog nooit eerder hebt gevoeld. Ervaar genot en plezier en wees tevreden met wat je tot nu toe hebt bereikt. Dat vormt gelijk een mooie basis voor de toekomst.

Leef!

Maak gebruik van de nieuwe levensenergie en geniet van de geneugten van het leven. Goed eten, een lekker wijntje, het genieten van kunst, vrijen, ontspannen en een beetje luxe. Lekker een beetje lui zijn mag ook mits je het niet overdrijft. De energie maakt jeugdig, vrij, creatief, intuïtief en geïnspireerd. Leef alsof je nooit geleerd hebt om je aangeboren emotionele en creatieve kant te onderdrukken. Wees vrij om prachtige dromen te dromen en van je leven te maken wat jij wil. Deze nieuwe Maan kan je helpen om dit gevoel van vrijheid in je leven toe te gaan laten.

X Moon

Facebook: Moon’s Astrolounge

————————————————————————————————————

Het is bijna zover dames!


Op 22 april gaan we een dag lang in op vragen als: hoe ontdek je je passie? Maar ook op wat jou nog blokkeert om voluit je passie te leven en wat kom je allemaal tegen als je je passie gaat leven!

Deze dag gaat je gegarandeerd inzichten opleveren, waardoor je jezelf beter leert kennen en bewuste keuzes kunt maken!

Met workshops en lezingen van Hannah Cuppen (auteur van Liefdesbang en Liefdesroep), Elvira van Rijn (oprichter van Maya Wijsheid) en Caroline Laan (initiatiefneemster Shine!)

Wil je hier meer van weten of wil je hierbij zijn? Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!

PROGRAMMA SCS 22-04

Shine! Circle Sessie 22-04: ontdek jouw passie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *