Nieuwe maan en zonsverduistering in waterman

Op donderdag 15 februari om 22:05 stond de nieuwe Maan in waterman. Tijdens een nieuwe Maan wordt de Maan onzichtbaar gemaakt doordat het licht van de Zon, vanuit onze optiek, op de achterkant van de Maan valt. Deze keer schuift een deel van de Maan precies voor de Zon langs en zal er sprake zijn van een gedeeltelijke zonsverduistering. Helaas is de Zon bij ons dan al ondergegaan en zullen we dit niet te zien krijgen.

Gehoor geven aan je behoeften

Een eclips geeft altijd extra kracht aan een nieuwe of volle Maan. Bij een zonsverduistering wordt de normaal gesproken onzichtbare nieuwe Maan toch zichtbaar gemaakt, doordat hij precies voor de Zon langsgaat. Hiermee wordt de emotionele behoefte, die aangegeven wordt door het teken waarin dit plaatsvindt, dus sterker benadrukt. We worden hiermee als het ware in hoge mate gepushed om gehoor te geven aan de gevoelsmatige verlangens die het in ons oproept. Deze nieuwe Maan wordt vergezeld door Mercurius en de astroïde Juno en ze ontvangt een aspect van Uranus en Jupiter. Daarbij staat ze onder invloed van de Zuidknoop die ook in waterman staat.

Ieder zijn ding

De Maan in waterman voelt de behoefte om zichzelf volledig op zijn eigen unieke manier uit te drukken en als zijnde zichzelf deel uit te maken van een geheel. Waterman is zich ervan bewust dat we allemaal verschillend zijn en dat we allemaal als origineel individu onderdeel zijn van een groter geheel. Waterman respecteert een ieders eigenheid binnen de groep waarin iedereen zijn eigen specifieke bijdrage te leveren heeft. Dit teken is ook niet zozeer van het veroordelen, hij distantieert zichzelf gewoon van wat niet bij hem past, maar laat het verder in zijn waarde. Hij denkt niet in termen van goed of fout maar veeleer op grond van; ieder zijn ding. Er gaat in die zin dan ook een grote compassie van hem uit

Jezelf verenigen

De nieuw Maan als zijnde een Zoneclips in waterman, duwt jou in de richting om jou als jezelf helemaal toe te laten, je eigenheid ruimte te geven en jezelf te verenigen met dat wat met jou in overeenstemming is. Het is een bevrijdende energie, die situaties, een levensstijl of relaties kan veranderen of beëindigen wanneer onze unieke zelf daar niet langer meer in kan worden uitgedragen. De eclips kan in zulke gevallen voor pijnlijke confrontaties zorgen, maar het bevrijdende effect ervan zal waarschijnlijk al snel een zegen blijken te zijn. Deze nieuwe Maan laat je ook zien dat niets hetzelfde blijft, dat alles constant in beweging is, dat ook jij verandert, en dat dat helemaal oké is. Focus je nu met name op wat bij je past met betrekking tot je dagelijkse leven, je relaties en in de wereld in het algemeen.

Niet goed genoeg

Deze nieuwe Maan inspireert ook om onafhankelijk te worden van de meningen of de verwachtingen van anderen. Een eclips duwt je naar waar je los kan komen van bepaalde oude patronen zodat verdere groei mogelijk wordt gemaakt. De Zuidknoop geeft aan wat je achter je mag laten teneinde meer onafhankelijkheid te ontwikkelen en jezelf vollediger te aanvaarden als wie jij bent. Wat je mag laten gaan is je angst bij het idee dat je te anders zou zijn en dat je daarom nergens echt bij hoort en de overtuiging dat jouw unieke wezen niet goed genoeg zou zijn. Het navolgen van ideeën, levenswijzen, verlangens of waarden van anderen, omdat je jezelf veilig en geaccepteerd wilde voelen, mag je los gaan laten. Het is juist de bedoeling dat je afstand neemt van allerlei geconditioneerde patronen en voorschriften die jou helemaal niet eigen zijn, en dat je steeds meer je eigen wezenlijke aard gaat ontdekken en welkom gaat heten.

Je eigen weg gaan

Het is helemaal niet constructief om van jezelf te vinden dat je een andere jij moet zijn, net zomin als dat het opbouwend is om van anderen te verwachten dat ze die of dat zijn. Vind en volg gewoon je eigen weg, en wanneer iets je niet past en niet prettig voor je voelt, kijk of jij daar iets in wil en kan veranderen of laat het gewoonweg gaan. Heb compassie en respect voor de eigenheid van jezelf en die van de ander, want we hoeven onszelf en ook elkaar helemaal niet te veroordelen. Loop je tegen levensomstandigheden aan die niet in overeenstemming zijn met wie jij bent dan geldt hetzelfde. Laat ook daar een frisse wind doorheen waaien, ga nieuwe dingen ondernemen en hou niet vast aan het oude bekende. Je hebt het niet meer nodig voor je overleving. Luister ook goed naar je intuïtie want die werkt versterkt in deze periode. Je weet heel goed wat wel en niet meer voor jou werkt. Laat wat tegen jezelf ingaat in liefde los.

Verantwoordelijkheid nemen

We zullen altijd dingen blijven tegenkomen waarmee wij onszelf niet kunnen of willen identificeren. Je hoeft hiertegen niet als een dolle te gaan rebelleren of opstandig te gaan doen door alleen en vooral kritiek te uiten tegen hetgeen je niet zint. Je hebt van die mensen die niet uitgepraat raken over wat hen allemaal niet bevalt. Neem in plaats daarvan liever zelf de verantwoordelijkheid en kijk wat jij, op jouw eigen wijze, praktisch kan bijdragen om het verschil te maken. Vind jij dat het anders moet? Wees dan zelf de verandering die jij graag ziet in de wereld. We zijn onderling verbonden dus jouw bijdrage, al is het nog zo klein, doet er wel degelijk toe. Vraag jezelf dus af hoe jij op jouw manier, met jouw unieke gaven iets positiefs kan bijdragen. Richt je op de oplossing en niet op het probleem. Zo zal je een bron van inspiratie zijn.

Authentieke zelf

Neem je plaats in en heet jezelf welkom. Je zal hoogstwaarschijnlijk nieuwe inzichten ontvangen aangaande je wezenlijke zelf. Laat de daaraan gelinkte en benodigde veranderingen toe. Je kan weer wat stukjes van je verleden programmering achter je gaan laten waardoor er meer van je authentieke zelf tevoorschijn zal komen. Delen van jezelf die je helemaal mag gaan omarmen. Durf jezelf te zijn. Misschien ben jij wel een geweldige pannenkoekenbakker terwijl je hele familie academisch geschoold is en dat nogal in hoog aanzien heeft staan. Hou van jezelf zoals jij bent en volg jouw eigen en unieke hart.

Go with the flow

We zijn allemaal aan het ontdekken wat bij ons aansluit en wat ons gelukkig maakt. Ineens kan het je heel duidelijk worden waar je naartoe geduwd wordt en waar je hoort te zijn. Neem wat er met je gebeurt liefdevol in ontvangst want het is allemaal ten gunste van je persoonlijke groei en je zielsontwikkeling. Er zullen eindes zijn en nieuwe beginnen, zowel in ons bewustzijn als in relaties en in ons leven in het algemeen. Er worden dingen in gang gezet en aan het licht gebracht die ons naar een volgend niveau zullen leiden. Heb vertrouwen in de hogere wijsheid van het leven en go with the flow.

X Moon

Wil jij op de hoogte blijven van de planetaire ontwikkelingen en de invloed die dat op ons heeft? Volg dan mijn pagina Moon’s Astrolounge waar ik met regelmaat updates plaats.

 

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *