Maya wijsheid 8-20 februari: Rode draak

Van 8 tot 20 februari bewandelen we volgens de Maya Dreamspell kalender het Rode Draak levenspad. Rode Draak is het eerste dagzegel van deze dertien dagen en geeft energie aan deze hele periode. Rode Draak energie is als van de oermoeder die voedt, draagt, accepteert wat is en voor alles een praktische oplossing heeft. Rode Draak energie stelt je in staat om voor jezelf te zorgen als een moeder voor haar kind. En… soms klaag je dat er niet goed voor je gezorgd wordt, terwijl je eigenlijk zelf degene bent die niet aan je eigen behoeften tegemoet komt.

De kern van dit levenspad

In het Rode Draak levenspad word je uitgedaagd je eigen innerlijk kind te verzorgen. Heeft je moeder het niet kunnen doen, dan is er echt maar één die dit kan goedmaken en dat ben jij. Word je eigen moeder, wees lief voor je innerlijk kind zodat je weer heel kan worden en het leven onbevangen, vol humor tegemoet kan treden. Samen kunnen jullie de hele wereld aan en verzin je voor elke uitdaging een creatieve oplossing!

Tips voor deze dertien dagen

• Accepteer alles zoals het komt vanuit het oervertrouwen dat het leven je precies geeft wat je nodig hebt. Ook al ziet het er nog zo onacceptabel uit. Neem het en leer je lessen als het volgens jou niet is waarom je gevraagd had. Je krijgt het, dus het is van jou.

• Neem het heft in eigen handen door te luisteren naar je wijze lichaam. Wat geeft energie en waarop loop je juist leeg? Je staat in je kracht als je datgene doet wat jouw passie aanwakkert.

• Je doorzettingsvermogen haal je deze periode uit je zelfvertrouwen. Geef jezelf toestemming je diepste emoties te laten stromen. Drink, zweet, zwem, huil. Dat is de stroom van het leven waarop jij kunt bereiken wat je wilt.

• Geniet van het leven door je grenzen te verleggen. Doe wat je nog niet eerder deed. Neem een stap, zodat je kunt leren van je ervaringen. Als je stilstaat gebeurt er niets. Als je gewoon begint, betreed je nieuwe gebieden en kun je leren van je ervaringen. Er bestaan geen mislukkingen, alleen ervaringen. En wijsheid komt uit de ervaring.

Geboren in dit levenspad?

Mensen die in dit levenspad zijn geboren zijn creatieve initiatiefnemers. Ze geven graag nieuwe impulsen en inspiratie. Het is hun uitdaging familie en geliefden te voeden zonder ze te overheersen of verstikken met hun zorg. Ze mogen leren een stapje terug te doen en te accepteren dat iedereen zijn eigen leven moet leven en zijn eigen lessen mag leren.

Bijzondere dagen

Ben je zelf geboren in dit pad, dan zijn dit bijzondere dagen voor je. Je krijgt te maken met mensen en situaties die je laten zien hoe je ervoor staat in je leven. Dus wees bewust van de dingen die je meemaakt. Ze zeggen iets over jou en waar je je bevindt op je levenspad. Reken zelf met de calculator op mayawijsheid.nl in welk levenspad jij bent geboren of bestel hier direct je persoonlijke geboorteprofiel. Een praktisch werkboek om jezelf, je kernkwaliteiten, relaties en valkuilen beter te leren kennen.

Ik wens je veel vertrouwen toe om te ZIJN met wat er IS de komende periode!

Elvira van Rijn

————————————————————————————————————

Startcursus Tzolkin als kompas

In de ‘Startcursus Tzolkin als kompas’ leer je hoe je de Maya Tzolkin kalender gebruikt als kompas op weg naar het leven waarnaar jij verlangt. Je krijgt handvatten aangereikt waarmee je een krachtige mindset ontwikkelt en in je dagelijks leven vanuit je eigen kracht en wijsheid keuzes maakt, handelt en creëert.

Lees meer op www.mayawijsheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *