Knuffelpraktijk Lepeltje, lepeltje…

Op 21 januari moeten we elkaar extra knuffelen, want dan is het Internationale Knuffeldag. Heb je het hele jaar door behoefte aan knuffels en heb je niemand om dat mee te delen, dan kun je vanaf 24 januari in Amsterdam terecht bij Lepeltje Lepeltje, de eerste professionele knuffelpraktijk van Nederland. Waar in Amerika en Engeland professionele knuffelaars al een groot succes zijn, biedt knuffeltherapeut Carollyne Tjong Ayong dit nu in Nederland aan.

Aanraking en aandacht

Op zaterdag 24 januari wordt haar knuffelpraktijk geopend en kunnen geïnteresseerden zich ter introductie tussen 13.00 en 17.00 uur gratis een kwartier laten knuffelen. Hoe gaat dat in zijn werk? Carollyne legt uit ‘De knuffelsessies draaien om aanraking, ontspanning en oprechte aandacht. Denk hierbij aan lepeltje-lepeltje liggen op bed en elkaar vasthouden. Klanten die meer dan een knuffel verwachten zijn bij mij aan het verkeerde adres. Van oorsprong ben ik gediplomeerd masseur, en kan voor of na de knuffelsessie wel een ontspannende massage geven.’

Geknuffelde mensen zijn gelukkiger

“Iedereen heeft knuffels nodig, maar niet iedereen krijgt dit voldoende. Denk aan mensen die (langdurig) geen relatie hebben of wiens partner is overleden, maar ook gehandicapten, zieke of depressieve mensen.” zegt Carollyne. Hoogleraar Gezondheidszorg en Cultuur bij de VU, Ivan Wolffers, schrijft: ‘Geknuffelde mensen zijn gelukkiger. Een knuffel per dag is wel het minste dat je nodig hebt om een behoorlijk mens te blijven. Het maakt een hoop oxytocine bij je vrij: bindingshormoon, dat zorgt voor een sociale houding’ Wolffers pleit voor professionele knuffelaars. (bron: http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/28197_knuffelende_mensen_zijn_gelukkiger/)

Ook aan huis

Vanaf 24 januari kan er dus op afspraak geknuffeld worden in de Lepeltje Lepeltje praktijkruimte in Amsterdam, waar een speciaal Maxi Terapy massagekussen aanwezig is. De korrels van deze zitzak vormen zich als een zachte cocon naar je lichaam en zorgen er voor dat je volledig kunt ontspannen. Carollyne kan ook aan huis komen knuffelen. Een knuffelsessie van een half uur kost 40 euro en voor elk volgend half uur betaal je 30 euro, in Amsterdam zonder voorrijkosten.

Meer informatie vind je op www.LepeltjeLepeltje.com

Vind je dit een leuk bericht? Deel dit bericht dan via onderstaande buttons op Facebook of Twitter.. Let’s Share & Shine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *