Lekkere zomerse pastasalade

Wanneer het warme weer is aangebroken besteed ik liever niet teveel tijd aan koken. Juist in de zomer wil ik veel ondernemen: wandelingen of fietstochten maken en genieten van de natuur die volop in bloei staat, gezellige terrasjes bezoeken, markten en festivals afstruinen, plonzen in het zwembad, mijn yoga mat uitrollen, kortom het is fijn als een maaltijd makkelijk en zonder teveel zweetdruppels op tafel staat.

Eindeloos variëren

Daarbij vind ik het wel belangrijk om een voedzame maaltijden te serveren, zo krijg ik de juiste energie binnen om van al het leuks dat gaande is te genieten. Met een pastasalade kun je eindeloos variëren. Het is ideaal om mee te nemen naar een picknick, de barbecue bij je vriendin of als hapje op de familiedag. Glutenvrije liefhebbers kunnen er ook van genieten als je een glutenvrije pasta gebruikt.

Ingrediënten

– 80 gram (glutenvrije) pasta per persoon
– 100 gram blad spinazie per persoon
– 100 gram andijvie per persoon
– 2 gekookte rode bieten per persoon
– fetakaas of geitenkaas
– zonnebloempitten (alternatief: ongezouten cashewnoten, paranoten, walnoten of amandelen)
– appelazijn
– vloeibare honing

Bereiding

Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Spoel af met koud water of laat hem afkoelen. Was de spinazie en andijvie en laat het goed uitlekken. Snij (of ‘scheur’ met je handen) de bladgroenten in kleine stukken, net als de rode bieten en meng het, met de pasta, onder elkaar in een schaal. Rooster ondertussen de zonnebloempitten. Maak een dressing van 1 eetlepel appelazijn en 1 dessertlepel honing. Dit is voor ongeveer 1 persoon, maar uiteraard kun je dit naar wens aanpassen. Verdeel de kaas over de salade en strooi de zonnebloempitten eroverheen. De dressing kun je door de salade mengen, je kunt het ook naar toevoegen als je de salade uiteindelijk op je bord hebt.
Heb je wat over, dan kun je dit gerecht afgedekt prima een dag in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *