Laat jij je ware gezicht zien?

Laat jij je ware gezicht zien? Laat jij jezelf zien voor wie je werkelijk bent? Het voelt soms zo afgezaagd om het hier over te hebben. Omdat ik het hier wel vaker over heb, maar toch. Toch voel ik dat het belangrijk is en dat het hier vandaag over mag gaan. Dat het nog een keer gezegd mag worden. Maar toch anders. In een ander jasje. Of dat het gewoon vaker gehoord mag worden. Dezelfde boodschap. Want zo werkt het natuurlijk ook.

Weerstand

Soms moet je iets wel honderd keer horen voordat het tot je doordringt. Voordat het écht tot je doordringt. Dat is mezelf ook al zo vaak overkomen dus daar ben je echt niet alleen is. Het is zoiets als horen maar toch niet horen. Zien maar toch niet zien. Je hoort het, je ziet het maar het dringt niet tot je door. Niet echt in ieder geval. Hoe dat kan? Er zit weerstand in jou waardoor je het niet wilt horen. Waardoor het niet tot je door kan dringen. Je blokkeert omdat je het gewoon nog niet wilt weten. Nog niet kan geloven. Nog vastzit in je eigen verhaal.

Verhalen verzinnen

Wat ik daarmee bedoel? Jouw verhaal. Waarom het niet kan, waarom het niet mogelijk is voor jou om, in dit geval, je ware gezicht te laten zien. Omdat je niet goed genoeg bent, omdat je het zwaar hebt, financieel moeilijk hebt o je familie niet achter je staat. Weet ik het? Allemaal redenen (verhalen of misschien kan je beter zeggen ‘excuses’) waarom je jezelf niet laat horen en een boodschap niet echt tot je door hoeft te laten dringen. En er dus ook niets mee hoeft te doen.

Je zegt van wel

Want dat is uiteindelijk de belangrijkste oorzaak voor weerstand. Je wilt eigenlijk helemaal niet anders ook al zeg je van wel, ook al zeg je dat je graag wilt veranderen. Zeggen dat je meer geld wilt maar niets doen om meer geld te creëren. Zeggen dat je een nieuwe relatie wilt maar thuis op de bank blijven zitten. Zeggen dat je een andere baan wilt maar nergens solliciteren. Want ja, je bent toch te oud. Dat soort dingen. Dat is weerstand! Weerstand tegen verandering! Toch zeg je in ieder geval dat je die verandering graag wilt.

Angst voor verlies

Waarom doen we dat en houden we onszelf zo tegen? Laten we ons ware gezicht niet zien? Nou, het antwoord daarop is heel simpel en tegelijkertijd behoorlijk ingewikkeld. Zoals met alles in het leven. Angst, het is allemaal angst. Angst waarvoor? Dat kan van alles zijn. Angst dat je niet goed genoeg bent bijvoorbeeld en dat de wereld hier achter gaat komen en het geld, de nieuwe liefde, die nieuwe baan, weer bij je vandaan zullen gaan. Dus kan je er maar beter niet aan beginnen want dan wordt je ook niet teleurgesteld.

Angst voor het onbekende

Angst dat het teveel is, teveel succes, teveel liefde, teveel voorspoed. Dat je misschien je familie en vrienden ontgroeit, dat je mensen los moet laten. Om dit te voorkomen blijf je maar zitten waar je zit. Verstop je jezelf. Laat je niet je ware gezicht zien. Angst voor het onbekende. Hoe zal het zijn als? Ja het kan mooi zijn maar misschien ook niet. Wij mensen zijn slecht met onzekerheden en dus blijven we zitten in situaties waarin we niet meer willen zitten. Want ja, we weten wat we hebben en niet wat we zullen krijgen.

Tijd om te stralen!

Angst dus. Weerstand is angst. En hoe doorbreek je die angst? Hoe doorbreek je die weerstand? Hoe stap je uit je eigen schulp en laat je de wereld je ware gezicht zien? Door te beslissen! Door te kiezen dat het tijd is om in het licht te stappen! In het licht te gaan staan en de wereld te laten zien wie jij werkelijk bent! Je ware gezicht te laten zien! Tijd om te gaan stralen!

Hoe zit het met jou? Is het al tijd voor jou om uit je eigen schaduw te stappen en vol in het licht te gaan staan? Om jezelf aan de wereld te laten zien?

-XX-
Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Ben jij er klaar voor om je ware gezicht te laten zien? En een magisch leven te gaan leiden? Download dan mijn gratis e-book: de 7 sleutels voor een magisch leven en ontdek hoe!
Ja dat wil ik -> dekunstvangelukkigzijn.nl/e-book

————————————————————————————————————

★ Early Bird Actie tot 8 januari!★


Wil je ook beter in contact komen met je intuïtie en leren vertrouwen op jouw innerlijke stem? En vraag je jezelf weleens af hoe je intuitie herkent en hoe je er in de hectiek van het dagelijks leven verbinding mee houdt?

Op zondag 4 februari aanstaande gaan we tijdens de Shine! Circle Sessie een dag lang in op deze vragen. Met workshops en lezingen van o.a. Tijn Touber, Joke Oosters, Sara Hermanides en Sven Goedbloed

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Er is nu een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 4-02

Shine Circle Sessie 4-2-18: leven vanuit intuïtie en vertrouwen
In deze video’s vertellen Tijn Touber, Sara Hermanides, Sven Goedbloed wat zij verstaan onder intuïtie en vertrouwen en wat zij gaan doen tijdens de dag.Wil je de sfeer proeven? Kijk dan de ‘aftermovie’ van de vorige keer!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *