Jouw stem kent een verborgen schat!

stem

Jouw stem, daar wil ik het in deze blog graag over hebben. De stem kent een verborgen schat die door jou gevonden wil worden. Ik wil jou graag prikkelen om dat kado uit te pakken. Ben je benieuwd hoe dat zit? Lees dan zeker even mee…

Wat gaat er schuil?

Iedere dag gebruiken we onze stem in de verbale communicatie. We doen dat pratend, zingend, lachend, huilend en zo zijn er een hoop variaties te bedenken. Wist jij dat jouw stem heel letterlijk laat horen wat er allemaal schuil gaat in jou? Dan heb ik het niet over de woorden die jij zegt, maar over de wijze waarop jij jouw stem gebruikt. Jouw klankkleur, timbre, volume en de accenten tijdens het maken van stemgeluid vertellen wie jij bent. Dat klinkt misschien best heftig en confronterend, maar het is juist een prachtig hulpmiddel voor het vinden van wie jij werkelijk bent. Het kan zijn dat jij al heel veel innerlijk werk achter de rug hebt en een hoop van het onbewuste in jou zichtbaar hebt gemaakt. Dat is mooi nieuws, well done!

Helende kracht

Maar er is meer want klaar zijn we nooit met onszelf en dat is maar goed ook. Dat maakt het leven uitdagend en een prachtige ontdekkingsreis. Bij deze wil ik jou uitdagen jouw stem eens anders te gebruiken dan je gewend bent. Jouw stem inzetten als helende kracht. Daar kan jij thuis alvast voorzichtig mee beginnen. There we go…

Moemmmm

De wekker gaat en het is tijd voor een nieuwe sprankelende dag… of niet… want je bent de baan zo zat waar je vandaag toch weer heen moet, of je bent de luidruchtige buurman beu. Het maakt niet uit wat de stemming is… tijdens het douchen ga je heel kalm en zachtjes moem-geluiden maken met jouw stem. Dat is echt zo simpel als ‘moeoeoem’ zingen in de tonen die voor jou makkelijk gaan. Zing de moem soms lang en soms kort. Als dat lukt mag je er een variatie aan toe voegen door in volume af te wisselen. Een zachte moem en een wat luidere moem. Wissel de klank van de moem af, een lage of hoge moem. Op een bepaald moment voel je dat je er heerlijk ontspannen van wordt en dat er positieve energie vrij komt. Wat super… je hebt de eerste stap gezet bij het uitpakken van jouw verborgen schat.

Liefdevolle massage

Wat gebeurt er tijdens deze vriendelijke stemoefening? Tijdens het moemen trillen de stemplooien (stembanden) doordat er lucht langs komt. Het is te vergelijken met vingers die over gitaarsnaren strijken. De vingers zijn de lucht en de snaren de stemplooien. Breng die twee samen en je hoort een klank. De klank bestaat uit trilling en beweegt zich als een geluidsgolf door je lijf. Zie het als een hele liefdevolle tril-massage voor de binnenkant van je lichaam. Soms voel je dat jouw stem dieper doordringt dan anders. Dat kan komen door spanning of vermoeidheid, alles is oké en laat dat maar gewoon zijn.

Contact met je hart

Ik wil voor deze keer aan je vragen om je focus vooral op je hart te leggen tijdens het moemen. Je stuurt als het ware jouw stem naar je hart en het deurtje van het hart zal een beetje open gaan.
Door deze oefening wordt je geholpen uit je mind te stappen, er is even ruimte gemaakt voor het voelen van jouw stem en hart. Dat geeft een relaxed gevoel. Ook heb je aandacht besteed aan het laten horen van jezelf. Met onze stem maken we onszelf hoorbaar dus zichtbaar. Jij begon alvast in het klein onder de douche. Je gaf jezelf toestemming er te zijn. Dat is liefde.

Jouw innerlijk licht

Ik heb nog zoveel te vertellen over de stem in samenwerking met de wonderlijke liefdeskracht in ons. In de Shine! Circle Sessie van 25 juni as. hoop ik je ook live te inspireren en uit te nodigen om via jouw stem in contact te komen met jouw innerlijk licht! In de video hieronder vertel ik je daar meer over!

Liefs,
Vanessa Leon

Meer info over de Shine! Circle Sessie vind je op: https://yourdailyshine.nl/programma-shine-circle-sessie-25-06-in-het-licht-gaan-staan/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *