Inzicht door familieopstellingen

Na vele therapieën kon ik nog altijd de vinger niet op de zere plek leggen. Vele gedachten, onzekerheden, energie die blokkeerde: keer op keer kwam het terug. Toevallig kwam ik terecht bij een therapeut die werkte met familieopstellingen. Van een chaotisch hoofd met donkere wolken werd alles in één oogopslag duidelijk. De therapeut stelde enkel vragen, ik plaatste het materiaal en direct zag ik de verbanden waaruit mijn problemen waren ontstaan.

Een systeem

Familieopstellingen zijn een onderdeel van systemisch werk. Het gezin waar je uit komt, je werk, een bestuur of sportvereniging waar je onderdeel van bent zijn voorbeelden van systemen. De basis van een systeem is dat iedereen een bepaalde plek/rol heeft met bijbehorende voorwaarden en verantwoordelijkheden. Wanneer iedereen op de juiste plek staat en zijn eigen rol vervult is een systeem in balans.

Het diepste van de ziel

De balans kan echter verstoord raken wanneer onbewust rollen van elkaar worden overgenomen en er verschuivingen ontstaan. De hoogsensitieve personen (ook kinderen!) proberen daaropvolgend de boel in balans te brengen, maar raken zodoende nog verder van zichzelf verwijderd. Later kunnen daardoor persoonlijke problemen bestaan in de relatie en op het werk: de verstrikking ligt vaak in het familiesysteem. Een opstelling brengt de persoon naar het diepste van de ziel, waardoor onverwerkte emoties en overtuigingen aan het licht kunnen komen en men zich er uiteindelijk van kan losmaken.

Individuele sessie

Familieopstellingen vinden individueel of in een groep plaats. Bij een individuele sessie wordt er gewerkt met kaplablokjes, playmobilpoppetjes of zogeheten ‘plaatsankers’ waarmee de verschillende personen in een systeem worden gepresenteerd. In een groep worden de rollen intuïtief uitgedeeld en ‘gespeeld’ door representanten.

Persoonlijke doorbraak

Mijn individuele sessie gaf me inzicht waarom het keer op keer niet lukte om de controle los te laten. Het werd me helder waarom dingen nooit uitgesproken waren en wat dit met mijn persoonlijke ontwikkeling heeft gedaan. Emoties kwamen los bij het zien van de playmobilpoppetjes die mijn gezin voorstelde, nu zag ik pas écht waar mijn eenzame en onbegrepen gevoelens vandaan kwamen. Ik herkende de toon in mijn antwoorden als die van andere familieleden en ontdekte dat ik ver van mijn eigen leven verwijderd was. Uiteindelijk ben ik tot een persoonlijke doorbraak gekomen dat letterlijk voor meer (adem)ruimte heeft gezorgd. Daal eens af naar het diepste gedeelte van jezelf: welk leven leef jij?

————————————————————————————————————

★ Wil je leren vertrouwen op je intuïtie? ★


Wil je ook ook beter in contact komen met je intuïtie en leren vertrouwen op jouw innerlijke stem? En vraag je jezelf weleens af hoe je intuitie herkent en hoe je er in de hectiek van het dagelijks leven verbinding mee houdt?

Op zondag 4 februari aanstaande gaan we tijdens de Shine! Circle Sessie een dag lang in op deze vragen. Met workshops en lezingen van verschillende gastsprekers waaronder Tijn Touber!

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Er is nu een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 4-02

In deze video vertelt Tijn Touber wat hij die dag gaat brengen:


Wil je de sfeer proeven? Kijk dan de ‘aftermovie’ van de vorige keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *