Ik heb niks en toch heb ik alles

Daar zit ik dan, binnen twee maanden gescheiden, in een ander huis, geen inkomen, geen zekerheid. Ik heb niks en toch heb ik alles. Zestien jaar bij dezelfde man, twee prachtige kinderen, stabiliteit, veiligheid. Maar ook tien jaar worsteling om de relatie goed te houden, om bij elkaar te blijven, om elkaar toch weer te vinden. Tot ik drie maanden geleden besefte dat ik zo niet verder kon en zei: “Ik denk dat het op is.”

Het was op

Toch weer een opleving, toch weer proberen, vanwege de kinderen, vanwege de lange tijd samen en weer vallen, en weer gaan. Tot ik begin februari naar mijn man keek, hem zijn best zag doen maar dat het mij niks deed, geen fladdertje in mijn hart, geen zweem van hoop. Het was op, de liefde die ik ooit voelde was echt weg.

Rollercoaster

De volgende twee maanden was een rollercoaster van emoties, angst en verdriet maar ook zakelijkheden. De scheiding, ouderschapsplan. En hoe nu verder ? Waar moest ik naar toe? De huurhuizen liggen niet voor het oprapen dus hoe lang ging dat duren voordat ik echt verder kon? Hoe ging ik genoeg inkomen realiseren? Mijn praktijk loopt maar levert nog niet dat op wat ik nodig heb om van te kunnen leven. Wat dan? Bijstand? De vraag was of ik dat zou krijgen . Een baan? En de praktijk dan?

Ik had er zin in

Ik koos voor een baan van achtentwintig uur. De praktijk maar even niet dan. Financiële rust moest ik creëren. Het ging goed en ik had er echt zin in en toen kreeg ik het telefoontje dat men de vacature had ingetrokken . Wat als…… Dan toch maar kijken of het bijstand kon worden. Maar hoe meer ik me daar in verdiepte des te minder blij ik werd en mijn ex ook. Want reken maar dat ze bij hem aan zouden kloppen. Dus mijn ex riep al: “We gaan een baan voor je zoeken!” Pardon? We? Niks we, ik!

Gewoon mijn ding doen

Daar ontstond de vraag in mijn hoofd: “Wat als ik nu gewoon even geen bijstand aanvraag en me vol op de praktijk richt in plaats van een veilige baan”. Mijn praktijk is me alles, Ik word zo blij als ik met mensen aan het werk ben, ze zie groeien en met heldere ogen weer zie vertrekken. Ik doe niets liever dan trainingen geven, gewoon mijn ding doen. Wat als… dan zou ik van mijn mini buffertje moeten leven, die ik eigenlijk hard nodig heb voor als ik straks mijn eigen vaste huis vind maar ik zou het toch wel een tijdje kunnen redden en dan ook wat over kunnen houden.

Mezelf weer vinden

Dan zou ik vrij zijn om mijn eigen leven in te vullen zoals ik het wil. Wat mijn hart me ingeeft, mijn hart eindelijk eens gaan volgen. Zou ik het durven? En toen het echt nijpend werd, waren daar ineens twee huizen. Een tijdelijk huis dichtbij de bossen met een praktijk aan huis en een huis voor langere tijd maar de omgeving voelde niet goed. Voor de kinderen wilde ik stabiliteit maar het huis dichtbij de bossen riep me, daar kon ik op adem komen. Daar kan ik mezelf weer vinden en van daaruit verder gaan.

Zolang ik mijn hart maar voel

Ik koos voor het tijdelijke huis en sinds afgelopen weekend ben ik daar, koning te rijk. Ik heb niks en toch heb ik alles. Ik heb gekozen voor mezelf. Ik heb besloten dat ik gelukkig wil zijn. Ik heb nog een weg te gaan maar ik voel de opening in mijn hart, de hoop, het vertrouwen. Voor het eerst in mijn leven doe ik wat ik wil doen. Ik weet ook niet hoe dat uitpakt maar ik vertrouw wel dat dat goed komt zolang ik mijn hart maar voel. Als mijn hart zwaar aanvoelt, is het niet goed. Voelt mijn hart licht dan ben ik op de goede weg. Een weg die niet altijd te volgen is voor andere mensen maar dat komt ook omdat dit MIJN weg is. Een weg waarvan ik ook soms denk: Oh, wat doe ik??

Het avontuur met mijn hart

Mijn hele leven heb ik voornamelijk naar mijn ratio geluisterd, naar wat andere mensen zeiden. Het is niet zo dat dat niet goed was maar uiteindelijk ontbrak er altijd iets en moest ik onderkennen dat het voor mij niet werkte. Nu ga ik het avontuur met mijn hart aan. En ik voel mijn hart zingen echt… Er verschijnt nu vanuit het niets een glimlach op mijn gezicht, Ik voel mijn ogen twinkelen en de energie door mijn lijf gaan. Ik ben als een kind in een speelgoedwinkel zo blij, Ik heb niks en toch heb ik alles!

————————————————————————————————————

Het is bijna zover dames!


Op 22 april gaan we een dag lang in op vragen als: hoe ontdek je je passie? Maar ook op wat jou nog blokkeert om voluit je passie te leven en wat kom je allemaal tegen als je je passie gaat leven!

Deze dag gaat je gegarandeerd inzichten opleveren, waardoor je jezelf beter leert kennen en bewuste keuzes kunt maken!

Met workshops en lezingen van Hannah Cuppen (auteur van Liefdesbang en Liefdesroep), Elvira van Rijn (oprichter van Maya Wijsheid) en Caroline Laan (initiatiefneemster Shine!)

Wil je hier meer van weten of wil je hierbij zijn? Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!

PROGRAMMA SCS 22-04

Shine! Circle Sessie 22-04: ontdek jouw passie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *