How to: luisteren naar de stem van je ziel

Stem van je ziel

Heb jij dat ook? Die stem die de hele dag door gaat in je hoofd? Nee, ik ben niet gek. Het is gewoon mijn innerlijke criticus.

Innerlijke criticus

Dat is degene die superkritisch kijkt naar alles wat ik doe. Met een vergrootglas. Het jaagt me op en put me uit. En de volgende dag gaat het hele riedeltje weer opnieuw. Herken je hier iets van? Ik hoop van wel. Dit zijn namelijk je gedachten. En die gaan de hele dag door. Je hebt ongeveer 50.000 gedachten per dag.

Stem van de ziel

Stap daar maar eens even uit en luister naar de stem van je ziel. Wat heeft die je te zeggen.? Ik hoor je denken. Makkelijker gezegd dan gedaan. En dat is ook zo. Je ziel fluistert en laat je op een subtiele manier weten wat wel en niet bij je past, wat goed voelt en ook wat niet goed voelt. Alleen overdondert de stem van de innerlijke criticus met een storm van woorden die uit je mind komen, de hele fijne lijn van je intuïtie, de stem van je ziel.

Goed nieuws

Als je denkt dat het een lange moeizame tocht wordt om je ziel te vinden en te herkennen heb ik goed nieuws voor je. Want dat hoeft niet zo te zijn. het is een beslissing, een keus die je maakt. Waar je je aandacht en dus je focus op legt, gaat je energie heen. Jij kunt beslissen of je gaat luisteren naar je innerlijk weten. Ben je weleens in een situatie beland waarvan je achteraf dacht: ik wist het, dat had ik niet moeten doen! En toch doe je het. Waarom? Omdat je mind je opdrachten geeft zodat het ego niet vergeten wordt. Terwijl het luisteren naar wat goed voor jou is vele malen belangrijker is. Met vallen en opstaan leren we van onze ervaringen die we groei noemen. Het blijft een strijd met de wereld van invloeden van buitenaf en onze innerlijke wereld die niet zichtbaar is.

Innerlijk kind

Het enige wat je nodig hebt is moed. Dus verzamel er een boel van en waag de sprong. Luister een keertje niet naar je mind en die hele luide stem. Leg je hand op je buik, adem diep in en voel even in wat jij op dat moment nodig hebt. Het moment is het enige wat bestaat. In dat moment kom je bij je innerlijk kind. Vorige week deed ik bij Helen Purperhart een Workshop Kinderyoga. Dat ging over het innerlijke kind en zo het slapende kind in mij wakker maakte. Buiten patronen die aangeraakt werden en die ik spannend vond, was ook mijn kind-zijn er weer, wat even heerlijk zichzelf mocht zijn en gek mocht doen. Als we aandacht geven aan het innerlijk kind, betekent het dat je toestemming geeft aan jezelf om te zijn wie je bent. Dat heelt je en geeft je vertrouwen om je intuïtie te vergroten. Wat dan eerst gefluister was, wordt nu een duidelijk weten en al je moed helpt je om je ideeën in een positieve actie om te zetten.

Inspiratie

Dus beheers je niet. Laat dat innerlijk kind lekker zijn gang gaan. Lach, zing en dans! Het is goed voor de ziel. Met hart en ziel uiting geven aan wie we eigenlijk zijn! Voel die vonk weer en start met inspiratie voor jezelf. Dans alsof je helemaal alleen bent, lach met je vrienden tot je buikpijn krijgt van het lachen (daar komt een gelukshormoon bij vrij) en in mijn geval zing in de auto keihard mee met je lievelingsmuziek! Of zoals in de workshop bij Helen; we dansten totdat we er bij neervielen! Wat en heerlijke bevrijding! Soms heb je even een zetje nodig om dit gevoel weer te ervaren en dit gaf mij inspiratie. (mocht je nieuwsgierig zijn kijk eens op haar website). Wat geeft jou inspiratie om het innerlijk kind in jou weer wakker te maken?
 

————————————————————————————————————

★ Tijn Touber zet je intuïtie ‘aan’ ★


Het ‘Leven’ spreekt voortdurend tegen ons in de vorm van intuïtie, inspiratie, geniale ingevingen en aha- momenten. Toch zijn we niet altijd in staat deze stemmen te horen.

Waarom dat is? Dat komt doordat we van binnen teveel lawaai maken. We worden overstemd door gedachten en emoties.

Om je intuïtie weer ‘aan’ te zetten en je leven in flow te brengen, zal gastspreker Tijn Touber je tijdens de Shine! Circle Sessie van 4 februari aanstaande leren om je mind en emoties tot rust te brengen.

Tijn studeerde jarenlang bij yogi’s, meesters en monniken en zal ‘the best of’ van wat hij leerde uit de doeken doen. Je leert niet alleen om innerlijke rust en ruimte te creëren, maar ook om oude, onverwerkte emoties te integreren, zodat je lekker schoon en opgeruimd naar huis gaat.

Daarnaast leert hij je om je innerlijke licht te laten stralen – niet alleen als je op je meditatiekussen zit, maar ook op de fiets, op je werk, in de file en in de kroeg.

In deze video vertelt Tijn erover! Klik op de button voor meer info en ticketverkoop. Er is nu een Early Bird Actie!

PROGRAMMA SCS 4-02

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *