How to handle… emoties!

Er zijn momenten waarop het leven simpelweg even te veel lijkt. Misschien is je iets aangedaan of heb je zelf iets gedaan waar je spijt van hebt. Je twijfelt welke kant je op moet. Werk en je dagelijkse beslommeringen doe je op de automatische piloot, maar echte rust heb je niet. Je zit in een emotionele achtbaan en je weet even niet waar je het zoeken moet.

Neem de regie

Al lijkt er nu misschien geen uitweg, weet dat je er altijd voor kan kiezen om opnieuw te beginnen. Maar hoe neem je die regie weer in eigen hand, zodat je weer krachtig met beide voeten op de grond in jouw leven staat? Hoe zorg je er nu voor dat je leven verloopt zoals jij graag wilt?

Voel en ervaar je emoties

Emoties kunnen soms enorm zwaar aanvoelen. Daar kun je helaas niets aan doen en daar moet je op dat moment ook doorheen. Emoties mag je toelaten en ervaren. Je hoeft ze namelijk niet weg te stoppen. Opkroppen werkt alleen maar averechts en uiteindelijk komen je emoties er dan toch, vaak nog heviger, uit. Kies even alleen maar voor jezelf en ga door je emoties heen. Wees lief voor jezelf en gun jezelf de tijd.

Helicopterview

Het helpt om als het ware van een afstand naar je emoties te kijken. Probeer te ervaren wat je emoties je te vertellen hebben. Dit is niet altijd makkelijk, maar je zult merken dat het helpt. Als je even van omgeving verandert of wat tijd alleen doorbrengt, dan krijg je vaak heel nieuwe inzichten. Doordat je afstand neemt, krijgen je gedachten en je gevoel de ruimte om zich te ordenen. Net als wanneer je fysiek opruimt, ontvangt je lichaam op deze manier ook nieuwe energie.

Maak ruimte

Je kunt een leuke dag plannen met vriendinnen, even lekker gaan sporten of een lange wandeling maken. Ook kun je ervoor kiezen om te mediteren of je emoties van je af te schrijven. Dit haalt je even uit de situatie en brengt ruimte voor nieuwe energie en inzichten.

Gerichte actie

Als je in de emotie blijft ‘hangen’, dan blijft het enorm zwaar voelen en kom je geen stap vooruit. Het is nu aan jou om je nieuwe inzichten om te zetten in gerichte actie. Actie die geïnspireerd is op je gevoel en intuïtie. Luister hierbij niet naar je hoofd, maar echt naar je hart. Welke inzichten heb je de afgelopen dagen mogen ontvangen? Ook al voelt het misschien raar of denk je dat het niet bij past, ga er toch mee aan de slag. Je hebt niets te verliezen en je verdient het om gelukkig te zijn. Iedere dag opnieuw!
 

————————————————————————————————————

★ Save the Date Early Birds ★


Op zondag 1 oktober as. vindt in Amsterdam de volgende Shine! Circle Sessie plaats! We hebben weer een geweldig programma met als thema: Naar meer Zelfliefde!

We gaan actief aan de slag met dit onderwerp en gastspreker Jan Geurtz geeft een interactieve lezing.

Ook werken de volgende coaches en trainers mee aan de dag: Deborah van Aelst (van de dagelijkse Dagenergie), Marjolein Fletterman, Ester de Vos en Caroline Laan (initiatiefnemer)

Wil jij dus een dag lang geïnspireerd worden en aan de slag met dit onderwerp?

Tot 3 september as. koop je jouw Early Bird ticket tegen een tientje korting.

Meet you in de Circle ladies!


Ga voor programma info en ticketverkoop naar:

shine-circle-sessie-1-oktober-2017

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *