Hoge hakken, echte liefde!

Waarom kwel ik mezelf elke keer weer door op hoge hakken te lopen. Afgelopen week was ik gezellig met wat meiden op stap. Ik was er stellig van overtuigd dat ik platte schoenen aan zou doen, want ik wilde dansen!

Voor de spiegel

In de avond voor de spiegel besloot ik dat bij mijn outfit een hoger hakje toch wel leuker stond. Ik heb twee dagen pijn in mijn voeten gehad, wat een ellende. En weer beloof ik mezelf dat ik alleen nog maar hakken draag als ik uit eten ga. Klein stukje lopen van de auto naar het restaurant en dan de rest van de avond zittend doorbrengen, dat red ik nog wel. Hoe kan het nou dat zo veel andere vrouwen het wel kunnen? Dansen, rennen, boodschappen doen en de hele dag op het werk. De hoogste hakken zie ik voorbij komen want tegenwoordig is 10 cm niks meer. Mijn voetjes zijn niet voor hakken gemaakt en ik trek dat echt niet.

Elegantie

Onderzoek wijst ook uit dat het dragen van hoge hakken slecht is voor rug, kuiten en de knieschijven. Daarnaast zie ik op mijn werk tijdens de pedicure behandeling genoeg voorbij komen; eelt, blaren en lelijke knobbels op de voeten, allemaal door het dragen van te hoge schoenen. Dit alles wetende, begin ik weer met de eerste vraag van dit artikel, waarom kwelt een vrouw zichzelf toch door elke keer die hakken aan te trekken? Heeft het te maken met het gevoel dat je krijgt op het moment dat je je outfit afmaakt met een paar killer hakken. Heeft het te maken met de voorkeur van mannen voor deze ongemakkelijke schoenen. En eerlijk is eerlijk, ik hou er van, ik voel me meteen een soort van sexy als ik wat hoger sta. Ik ga anders lopen, met wat meer swing in de heupen en mijn pasjes worden kleiner, wat eleganter. Het geeft meer zelfvertrouwen, finesse en meer bekijks. Draait het daar dan om?

Schoenenfetish

Zo veel pijn en ongemak omdat het mannelijke geslacht het waardeert?? Mijn liefde voor hakken gaat ver. Ik koop zelfs pumps waarop ik in de winkel al niet kan lopen, gewoon omdat ik ze zo mooi vind. En daar wil ik ook best nog wel wat voor uitgeven. Ik heb 2 planken in mijn kast gevuld met prachtige hoge schoenen die ik nooit draag. Dus ja…. Waarom? Omdat er een aantrekkingskracht van uit gaat die ik niet kan weerstaan. Omdat ik het heerlijk vind om me vrouwelijk te voelen een paar prachtige schoenen aan dit gevoel bijdragen. En omdat een beetje mannelijke aandacht af en toe ook wel leuk is. Hoewel ik elke keer na een avond stappen op hoge hakken helse pijnen heb, toch blijf ik ze kopen en blijf ik het proberen. High heels.. I love them! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *