Hoe zit het met jouw verantwoordelijkheid naar jezelf?

Het is 2004. Ik ben 26. Net een paar jaar afgestudeerd. Heb mijn eerste baan als psycholoog. Ik doe vreselijk mijn best om het goed te doen. Om mensen zo goed mogelijk te helpen. Om deadlines te halen.

Ik vind het zwaar

Het is mijn werk om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te helpen re-integreren. Mensen die de Nederlandse taal niet spreken. Mensen met psychische problemen. Mensen met trauma´s. Mensen met persoonlijkheidsstoornissen. Ik vind het zwaar. Ik neem mijn werk heel serieus. Maar zet door. Dat zit in mijn aard. Laat niet merken hoe ik me voel. Dat zit ook in mijn aard. Dat ik elke dag met buikpijn naar mijn werk ga, negeer ik.

Iemand trapt op de rem

Met mijn hart in mijn keel voer ik mijn gesprekken. Op vrijdag haal ik opgelucht adem. Op zondag breekt het zweet me uit. Ik spreek steeds minder met vrienden af. Heb niks te melden. Voel me waardeloos maar ik negeer nog steeds. Totdat ik op een dag een paniekaanval krijg. Op het station. Het lukt me niet een treinkaartje te kopen. Ik zie mijn omgeving niet meer. Alleen de grond onder me. Ik draai me om en ga naar huis. Het lijkt wel of ik dat niet zelf doe maar dat er een kracht in mij is die dit voor me regelt. Iemand trapt op de rem.

Rust en een nieuw plan

En dan ben ik thuis. Voel onrust. Weet niet wat te doen. Ik wil door. Ik voel verantwoordelijkheid. Naar mijn cliënten. Naar mijn collega´s. Naar mijn baas. Tot een goede vriend zegt: ‘Hoe zit het met de verantwoordelijkheid naar jezelf?’ Die zin komt binnen. Ik realiseer me dat ik mezelf deze vraag nooit heb gesteld. Ik realiseer me dat ik dat wel moet doen en het antwoord echt binnen moet laten komen, want het gaat niet meer. Ik heb rust nodig en een nieuw plan.

Onderzoeken wat ik wil

In de maanden die volgen neem ik rust. Ik ga aan de slag met een coach om te onderzoeken wat ik wil. Ik leer naar mijn behoeftes te luisteren. Grenzen te stellen. Ik kom erachter dat ik in mijn huidige baan niet ga vinden wat ik wil. Eind 2004 besluit ik voor mezelf te beginnen. Net hersteld van mijn overspannenheid. Met maar 3 jaar werkervaring. Geen klanten en vrijwel geen netwerk. En toch zegt alles in mij: Ja. Ik weet dat ik dit te doen heb. Ik voel spanning. Ook onzekerheid. Maar nog meer voel ik opwinding, geloof, vertrouwen. Zin!

Het anders gaan doen

Nu ervaar ik al jaren flow. In mijn werk en mijn leven. Soms niet en dat ik ook oké. Dat hoort er ook bij. Daarmee kunnen omgaan, dat is de magie van het leven. En jij? Hoe zit het met jouw verantwoordelijkheid naar jezelf? Herken je iets van mijn verhaal van 13 jaar geleden? Dan is dit misschien een wake-up call om het anders te gaan doen. Je hart te openen. Naar jezelf. Naar anderen. Naar jouw levenspad, zodat jij gaat voelen wat je zelf wil, in plaats van wat hoort. Leert hoe je naar jezelf kunt luisteren en wat je te doen hebt. Hoe je werk kunt vinden dat echt bij je past en stappen gaat zetten om dat te realiseren zodat je kunt gaan genieten. Met volle teugen!

Wil je gelijk meer levensflow ervaren? Meld je dan gratis aan voor 3 Magische visualisaties voor meer levensflow: frederikemewe.nl/visualisatie/

Liefs Frederike
 

————————————————————————————————————

★ Save the Date Early Birds ★


Op zondag 1 oktober as. vindt in Amsterdam de volgende Shine! Circle Sessie plaats! We hebben weer een geweldig programma met als thema: Naar meer Zelfliefde!

We gaan actief aan de slag met dit onderwerp en gastspreker Jan Geurtz geeft een interactieve lezing.

Ook werken de volgende coaches en trainers mee aan de dag: Deborah van Aelst (van de dagelijkse Dagenergie), Marjolein Fletterman, Ester de Vos en Caroline Laan (initiatiefnemer)

Wil jij dus een dag lang geïnspireerd worden en aan de slag met dit onderwerp?

Tot 3 september as. koop je jouw Early Bird ticket tegen een tientje korting.

Meet you in de Circle ladies!


Ga voor programma info en ticketverkoop naar:

shine-circle-sessie-1-oktober-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *