Heilzaam water

Je weet natuurlijk allang dat water drinken van essentieel belang is voor je lijf! Drink water, zo veel als je kunt. ’t Liefst toch minimaal anderhalve liter per dag. (Kwestie van beetje discipline, iedere morgen even in een fles klaar zetten!)

Wondermiddel

Water reinigt, voert je afvalstoffen af en zorgt voor een goeie vochtbalans van je huid. Het is ook nog ‘s veel effectiever dan welke dure hydraterende creme ook! (Je zult dat alleen niet gauw horen!)

Verhogen van de kwaliteit

Ook heb je vast wel gehoord van onderzoekers zoals Japanner Emoto. Hij was éen van de eersten die zeer bijzondere ontdekkingen heeft gedaan over het verhogen van de kwaliteit van water. Hij ontdekte namelijk dat door water bloot te stellen aan positieve emoties, door woorden, gedachten en gevoelens te zenden zoals waardering en liefde, maar ook door mooie muziek of harmonische beelden, de structuur van water verandert. Water wordt er harmonieuzer door, de frequentie verhoogt. Terwijl als water wordt blootgesteld aan negatieve emoties, door bijvoorbeeld angst of haatgedachtes, disharmonische geluiden enzovoort, er rare chaotische veranderingen optreden.

Prachtige foto’s

Het mooie is dat dit proces vastgelegd kan worden. Er zijn prachtige foto’s gemaakt: ijskristallen met schitterende geometrische patronen (liefdevolle aandacht) én die met lelijke chaotische patronen (angst/haat). (Er werd o.a. geëxperimenteerd met foto’s, muziek, gedachtes en bidden, en het water werd op -5 graden bevroren.) Is dat eigenlijk niet geweldig…!?

Liefdevolle aandacht

Toch hoor je er nog maar weinig over. Iets wat zo onomstotelijk bewezen is, zou toch een veel grotere plek moeten hebben, ook in de gezondheidszorg. Waarom? Omdat het drinken van water dat liefdevolle aandacht (=energie!) heeft ontvangen zo ontzettend goed is voor je body. Het heeft zo’n meerwaarde voor je algehele welbevinden en gezondheid! Daar kun je je vast wel iets bij voorstellen.

Alles is energie

Hoe kun jij je water liefdevolle aandacht geven? Ik zou zeggen wees creatief, verzin wat! Praat ertegen! Spreek je waardering er voor uit! Kan jou het schelen dat het ’n tikkie vreemd is. Het hoeft ook niet de hele dag! Gewoon, ‘s morgens even, als je je fles gevuld hebt. Geef het liefde door er even je handen omheen te leggen terwijl je aan iets fijns of moois denkt. Plak er een papiertje op met een mooi woord en voél dat woord dan ook. Bijvoorbeeld gezondheid of licht of liefde of natuur; of zoek een afbeelding die je prachtig vind. Lees je fles ’n keer een geweldig gedicht voor, haha! Zet mooie muziek op… Alles is energie!

We bestaan tachtig procent uit water

Maar! Dat niet alleen! Heb je er wel eens aan gedacht dat ook ons lichaam voor meer dan tachtig procent uit water bestaat…! En wat dus het effect zal zijn van jouw gedachtes en gevoelens op je lichaam. Heb je er ooit bij stil gestaan wat bijvoorbeeld liefdevolle gedachtes jegens je eigen mooie lijf voor je doen. Maar ook: wat negatieve gedachtes en daarmee gevoelens doen? Zo vaak vinden we iets aan onszelf dat we absoluut niét mooi vinden.

De impact op ons lichaam

Ik ga niet eens voorbeelden noemen, die heb je zelf te over. Snap je wat deze negatieve en vaak zo onbewuste gevoelens kunnen doen? Want zeg nou zelf: ben jij je er écht van bewust wanneer je jezelf weer eens lekker aan het afkraken bent!? Begrijp je welke impact dit heeft? Je prachtige intelligente honderd biljoen cellen voelen wat jíj voelt. ‘Horen’ wat jij denkt en zegt en voelt over jezelf. Je cellen vatten dat zelfs op, ze kunnen niet anders, als een bevel.

Schitterende keerzijde

Waarom? Omdat jij, wijzelf, onze cellen aansturen. Is het dan niet logischer om ze aan te sturen zoals jij wenst dat je lichaam eruit ziet én functioneert? We snappen vaak de correlatie niet tussen hoe we in het leven staan, wat we gedacht/gevoeld hebben over ons lichaam én wat er vervolgens, wat ons lichaam en gezondheid betreft, in onze ervaring verschijnt. Maar! Hier een schitterende keerzijde. Wanneer je ziek bent: kun je je voorstellen wat liefde en positiviteit voor je lijf kan en zal gaan betekenen?

Waardeer je lichaam

In plaats van angstige bezorgdheid en aandacht voor ziekte: draai het om. Ga positieve, harmonische gedachtes uitzenden over gezondheid, prijs je geweldige cellen, waardeer je lichaam om het zelfgenezende vermogen dat ieder heeft. Het komt allemaal goed, zeg dát. Zie dat voor je. Stel jezelf gerust. Vertrouw er op. Neem er even tijd voor. Je cellen willen niets liever dan dienstbaar aan jou zijn. Maar jíj, wíj zijn de baas, de aanstuurders. En ben je gezond: waardeer je gezonde lichaam iedere dag! Het is een geschenk van de hoogste orde. Hou het gezond, door je leven en lijf te waarderen. En door heerlijk water te drinken.

Santé! Op je gezondheid.
Liefs Louise

 

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs en boekentips ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *