Hartgedreven in Gaia Oasis: Tejakula (Bali)

Het is een parel. Deze goed verstopte Oasis in het Noorden van Bali, het nog onontdekte gedeelte van dit tropische Bali. Het was een enkele zin in een boek welke me enkele jaren geleden deed verleiden naar deze hidden secret in de bergen van Tejakula. En ondanks dat de magische setting overweldigend is met ieder klein detail secuur overwogen, zijn het toch andere facetten die deze plek zo bijzonder maken.

Uitzonderlijke precisie

‘Meditation is the seeing of what is and going beyond it’ is het inspirerende waaiertje dat vandaag op m’n bed ligt. Vergezelt met de verse ‘frangipani’ op m’n nachtkastje, de tropische buitendouche en het diepvoedende uitzicht vanuit m’n bed, twijfel ik of ik wel wakker ben geworden vanochtend. En het ontbijt helpt me ook al niet uit de droom; want met eten rechtstreeks uit de organische tuin, veelal vegan en raw bereid, is het een bijna onwerkelijke show van zuiverheid.

Duurzaam leven

En zo is de plek ook nog eens doorweven met duurzaam-doordachte ‘gadgets’. ‘Oud’ papier wat wordt gebruikt als kladblok, Wifi waar mogelijk uitgeschakeld, een zwembad gevuld met zout water en regenwater wat wordt opgevangen om de tuin in het droge seizoen te besproeien. Men staat erbij stil en dat voel je. Het maakt dat je zelf ook bewuster gaat bewegen; je wordt geprikkeld om over dingen na te denken. ‘Moet ik nu douchen? Is het echt nodig? En kan dit gebruikte A4’tje nog ergens anders voor worden gebruikt?’

Hartgedreven

Het lijkt een magneet voor bewuste mensen. Mensen met een voorkeur voor diep voelen, ervaren en connecten. Allemaal hongerig naar de waarheid. Allemaal hongerig naar heling. Een verblijf in Gaia gaat dan ook doorgaans gepaard met bijzondere ontmoetingen. Soul-ontmoetingen, een broeinest voor gelijkgestemden geaccelereerd door de ‘radiant vibration’ en de hartgedreven organisatie gedragen in een sausje van uiterst vrolijk lachende (wie zou dat niet doen hier wonend) inwoners van dit fraaie dorpje.

Community

Het non-profit element van dit resort maakt dat er ruimte is voor andere doeleinden en initiatieven. Zo worden er diverse lokale projecten ondersteund. Het feit dat wij bewust worden gemaakt van ons watergebruik, voorkomt dat de omwonenden met een watertekort te kampen krijgen. Boeren krijgen de mogelijkheid met een stukje land in de immense tuin, eigen groenten en fruit duurzaam te telen en worden er daarnaast lokale ‘helden’ aangesteld die mede-inwoners stimuleren hun afval niet in de natuur of rivier te dumpen.

Shift naar hogere vibratie

Wat ik al zei, het is een bijzondere plek. En dit dekt nog maar amper de lading. Om de magie te proeven, moet je het zelf ervaren! Ik gun het je. Tegelijkertijd is het niet alleen maar lalalala, de hoge vibratie maakt dat er dingen in beweging komen. Dat je bijvoorbeeld wordt geconfronteerd met onderliggende emoties waar je niet altijd op zit te wachten. En dan heb ik het nog niet eens over de ‘incubatietijd’, oftewel de tijd die je nodig hebt om de hoge trilling te integreren in je systeem (zo was ik de eerste dagen alleen maar aan het eten om zo met m’n voeten op de grond te blijven).

‘You can learn from pleasure just as easily as through pain and hardship. This is not to avoid hardship but to choose to learn and grow through self-awareness which brings ease. I wish to learn my lessons through pleasure.’

~ YanuShewa ~

Aho
 

————————————————————————————————————

★ Shine! Circle Sessie 1 oktober as met Jan Geurtz ★


We gaan een dag lang actief aan de slag met het thema Zelfliefde en o.a. Jan Geurtz geeft een workshop.

Tot 10 september loopt de Early Bird Actie!

Ga voor programma info en ticketverkoop naar:

Early Bird Actie: Shine! Circle Sessie 1-10 ‘naar meer zelfliefde!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *