Groot dromen!

dromen

Veel mensen hebben dromen of verlangens. Kleine dromen, grote dromen en schijnbaar onmogelijke dromen zoals de droom van J.F. Kennedy, “Bring me a man on the moon”, die in die tijd onmogelijk leek. Of de droom van Walt Disney: “To be the best company in the world for all fields of family entertainment”.

Dreams come true

Walt Disney was een dromer wiens dromen daadwerkelijk uitgekomen zijn. Wie is niet groot geworden met de films van Disney!? Disney’s quote: “All your dreams can come true, if we have the courage to pursue them” is een bekende. Er zijn echter ook legio mensen die niet dromen of niet (meer) durven dromen vanuit de gedachte: “dromen heeft geen zin want ik kan het toch niet bereiken” of “dromen zijn bedrog”. Vanuit mijn perspectief een gemiste kans. Durven Dromen is essentieel net als Durven Doen. Wil je weten waarom, lees dan vooral verder.

Wat is jouw why?

Vorig jaar maart deed ik mee aan een workshop van Quinten Schevernels, auteur van het book ‘Suits en Hoodies’, waarin hij beschrijft welke essentials nodig zijn om een succesvol bedrijf te krijgen. De eerste ‘essential’ is groot dromen. Volgens het boek (en dat heb ik zelf ook ervaren) begint een succesvol bedrijf (maar dat geldt natuurlijk ook voor niet ondernemers) met een ambitieuze doelstelling of missie. Dit vormt de zingeving van je bedrijf, met andere woorden je ‘why’. Toen ik begon als ondernemer was het mijn missie om vrouwen te begeleiden om met meer zelfvertrouwen hun eigen pad te gaan, hun verlangen/droom te gaan leven. Want: alleen als je je eigen pad gaat, en daarin gelooft kun je dingen doen die je eerst niet voor mogelijk hield.

Droom groot!

Zoals ik dit zelf ook heb gedaan. Na een ontdekkings- en persoonlijke ontwikkelingsreis met NLP ben ik in zelfvertrouwen mijn eigen pad gegaan. Om mijn missie uit te voeren startte ik mijn eigen training en coachpraktijk. Voor mij een grote droom die ik eerst niet voor mogelijk had gehouden. Een droom die werkelijkheid is geworden, en met succes. Tijdens een 1e inspiratiesessie met Quintin, daagde hij ons uit om groot te dromen, wat wil je dan bereiken. Voor mij kwam deze vraag op het juiste moment, mijn vorige droom was uitgekomen, hoe nu verder? Want ik heb de overtuiging dat het belangrijk is te blijven dromen en doelen te stellen.

Out of the box!

Groot dromen gaat over out of the box dromen, alsof er geen beperkingen zijn, je niet kunt falen, dat alles mogelijk is. Er ontstond meteen een idee in mijn hoofd, passend bij mijn nieuwe missie; samen met andere ondernemers, ondernemers helpen om in zelfvertrouwen succesvoller te ondernemen. Een Academie voor Succesvol Ondernemen. Een droom die ik nu, samen met mijn collega Marie-José Giebels volop verder aan het uitwerken ben :).

Waarom is groot dromen belangrijk?

Groot dromen is van belang om jezelf een missie te geven, of dat nu zakelijk en/of privé is, zodat je deze kan vertalen in concrete doelen om je droom echt werkelijkheid te maken. Het geeft je een stip aan de horizon, oftewel een kompas of richting in dat wat je wilt bereiken. Doordat je focus hebt zal je de kansen en de mogelijkheden die voorbij komen, betreffende jouw droom, ook daadwerkelijk gaan zien. Het helpt je keuzes te maken. Als je droom of doel helder is….. waar ga jij je aandacht op richten? En je weet …wat je aandacht geeft groeit. Groot dromen zet ook aan tot ambitie; om te denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden, om jezelf en anderen uit te dagen en je talenten optimaal te benutten. Het is belangrijk om Durven Dromen Doen te organiseren!

Doen!!!

Je wordt vaak geleefd door de drukte van alledag. Door alle ballen die je in de lucht te houden hebt. Dat maakt het voor veel vrouwen lastig om pas op de plaats te maken en de tijd te nemen om te dromen en vervolgens de stap te maken van droom naar werkelijkheid. Naar daadwerkelijk doen! Want dat is de volgende stap. Als je je droom helder hebt, heb je dan ook de moed om ze uit te voeren. Wat praat jij jezelf aan waardoor het niet lukt of waardoor je er überhaupt niet eens aan begint. Welke belemmerende gedachtes heb jij over jezelf, over je talenten en kwaliteiten waardoor je ze niet optimaal benut?

 

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

1 Comment

  • Peter68 schreef:

    Ik heb een bloedhekel aan Disney maar heb ook geen dromen of wensen.
    Voor mij is mijn leven af en compleet.
    Ik wacht alleen nog maar op de stoffelijke dood.
    Leven voor mij is als door de hel heen lopen en daar al het verschrikkelijke zien wat zich daar afspeelt. Dus alleen nog maar wachten tot ik weer terug maar gaan naar huis, naar Andromeda. ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *