Gedachten, Je hoeft ze niet te geloven…

Gedachten

Tja en daar zit ik dan; achter mijn laptop en naar buiten te staren. Ik wil graag een zinnige blog schrijven maar ja over wat? Er zijn plenty onderwerpen; zelfvertrouwen, lief zijn voor jezelf, praktische oefeningen die je kunt doen.

Wow,stop!

Kijk maar op dit platform, de ene prachtige zinvolle blog na de andere wordt hier geplaatst. Wat voor toegevoegde waarde lever ik dan? Wow. Stop, wat dacht ik daar? Lekkere gedachte en ook niet echt motiverend. Waar komt deze overtuiging nu vandaan?

Saboterende gedachten

Stress ontstaat door je gedachten en overtuigingen. Bijvoorbeeld de overtuiging en/of gedachte “Ik ben niet goed genoeg. Ik kom deze overtuiging steeds tegen in mijn praktijk. Als je gelooft in de gedachte: “ik ben niet goed genoeg”, heb je globaal twee keuzes; of je begint er niet aan, want het is toch niet goed genoeg, dus waarom de moeite nemen? Of je werkt jezelf een slag in de rondte omdat je niet door de mand wilt vallen. Je zet steeds dat stapje extra, want daarmee maak je je gebrek aan kennis of vaardigheden misschien goed, zo redeneer je. En zo zijn er legio overtuigingen: “Ik doe niet genoeg, ik ben het niet waard, Ik ben niet mooi of leuk genoeg” etc. etc.

Bewust worden

Je bent zo gewend aan deze overtuigingen/gedachtenpatronen dat je er niet van bewust bent. En wat ook zo’n naar gevolg is van overtuigingen; Je kijkt alleen maar naar de dingen die je gedachten/overtuigingen ondersteunen. Je zoekt bevestiging van die overtuiging, anders houd je deze niet in stand. Word bewust. Mediteren, wandelen, schrijven, maakt allemaal niet uit. De vraag is altijd: “Wat geloof ik over mezelf dat ik dit nu doe of juist niet doe?” en wacht maar wat er komt. Snelle antwoorden die in je op komen moet je wantrouwen want dat is het deel van jou wat je overtuiging wil beschermen ofwel je ego. Dus wees niet te snel tevreden.

Is het waar?

Heb je de overtuiging boven water, vraag dan of het waar is. Is het waar dat je niet goed genoeg bent? Er zullen dingen zijn waar je inderdaad niet goed in bent. Maar vraag jezelf eerlijk of deze overtuiging klopt en kijk dan ook eens naar waar je wel goed genoeg bent. Je kunt je aankleden toch? Je kunt schrijven. Als je elk jaar een goed beoordelingsgesprek hebt op je werk dan mag je ervan uit gaan dat je daar ook goed genoeg bent. En waar heb je het nu echt ontzettend goed gedaan? Schenk daar aandacht aan. Dit doe je ook met je gedachten: “Ze zien me aankomen” Hoezo? Waarom denk je dat? Hoe weet je zo zeker dat mensen zo denken? Waar baseer je deze gedachte op? enzovoort. Gebruik je kritische blik nu eens voor deze doeleinden in plaats van jezelf steeds zo neer te halen.

Gedachten zijn geen feiten

Gedachten en overtuigingen zijn geen feiten. Je mag ze onderzoeken, zeker als ze je beperken in je doen en laten en je veel stress bezorgen. Het is hoe jij over de dingen denkt en wat je gelooft wat zorgt voor je emoties, dit stuurt je gedrag en dan krijg je ook een bepaalt resultaat. Begin bij jezelf wat geloof en wat denk je ? Eigenlijk heel simpel 😉

Moeiteloos leven

Nog anderhalve week en dan start mijn online Masterclass “Moeteloos Leven” Daar ga je o.a uitgebreid leren hoe je met je (gekke) gedachten en overtuigingen om kunt gaan. Als je de kortingscode: shine gebruikt betaal je € 69,00 in plaats van € 89,00. Dus wees erbij! http://www.fundera.nl/product/moeiteloos-leven/
 

————————————————————————————————————

★ Programma Shine! Circle ★

Het volledige programma van de eerste Shine! Circle is bekend ladies! Het thema is: In het licht gaan staan! Ofwel leven vanuit je volle potentie, vanuit jouw kern.

Gastspreker Manon Ossevoort alias het Traktormeisje vertelt over haar bijzondere reis op een traktor(!) door 22 landen om de dromen van de mensen te verzamelen die ze tegenkwam!

Verder werken er nog vijf andere powerladies mee aan de dag, allemaal ervaren vrouwelijke coaches met een eigen expertise. Een aantal ingrediënten van de dag:

 • Visie, durven, doen!
 • Hoe kun je jouw intuïtie als kompas gebruiken?
 • Van belemmerende overtuigingen naar helpende overtuigingen
 • De rol van jouw innerlijke criticus en in contact komen met jouw wijze zelf
 • Groots dromen en het zetten van een eerste stap!
 • Zing je vrij! (don’t worry ;-))
 • Het volledige programma vind je hier.

  Ben jij er klaar voor om, samen met andere vrouwen, de diepte in te gaan? Dan ontmoet ik je heel graag op 25 juni as. in de Circle!

  Liefs Caroline Laan
  Initiatiefneemster Shine!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *