Feestdagen: zo kom je weer terug in je eigen energie

Als gevoelig mens voel je veel. Niet alleen van jezelf, ook van alles en iedereen om je heen. Soms kan het voelen alsof je als een blaadje door de wind wordt meegesleurd. Zo herken je wellicht die momenten dat je opperbeste bui plotseling weg is en je je overvallen voelt door een zwaardere energie. Maar net zo makkelijk kun je ook opgewekt en enthousiast worden doordat iemand met wie je praat dat ook is.

Gronden

Met deze gevoeligheid kunnen feestdagen zoals verjaardagen, sinterklaas of kerst best een flinke uitdaging zijn. Vaak vieren we dit met familie met alle stress en familiegedoetjes van volwassenen en kinderen in één ruimte bij elkaar. Hoe kun je hier het beste mee omgaan? Belangrijk is in elk geval dat je goed start en je jouw basis goed neerzet voordat je de dag begint of dat je de ruimte binnenkomt. Je kunt ’s ochtends een goede grondingsoefening doen of een intentie neerzetten voor de dag. Gedurende de dag kun je hier steeds naar terugkeren, het is je basis.

Tijd voor jezelf pakken

Het is normaal dat je gedurende de dag van je basis afraakt. En dat opeens het emmertje vol is en je emoties of energie voelt die niet van jou is. Opeens is je goede humeur weg, je geduld op, ben je moe, geïrriteerd, ga je negatief denken of wil je gelijk weg. Het fijnste is vaak om even tijd voor jezelf te pakken en iets leuks te gaan doen om je (positieve) energie weer te laten stromen. Sporten, schrijven, wandelen, yoga of opruimen werkt voor mij in veel gevallen goed. Soms leent de situatie zich daar alleen niet voor en kun je niet zomaar even weggaan en je visite laten zitten om een rondje te gaan hardlopen.

Simpele oefeningen

In zo’n geval zijn er een paar simpele oefeningen die ik altijd paraat heb en die je kunt doen op de plek waar je bent of door kort even op de wc te gaan zitten of op het balkon te gaan staan.

Sluit je ogen (als dat kan of anders in gedachten), keer naar binnen en voel je ademhaling. Sta even stil bij het gevoel wat je hebt zonder het te labelen maar neem het gewoon waar. Waar voel je dat in je lijf? Heeft het een kleur? Adem er een paar keer naar toe. Bedenk dan dat je met elke uitademing loslaat wat je kwijt wilt aan energie, soms helpt het om hier een kleur voor te stellen die je uitademt. Als je dit een paar keer hebt gedaan, breng je vervolgens een beeld in gedachten van een plek of situatie waar je compleet gelukkig en ontspannen was. Bijvoorbeeld een mooie vakantieplek in de natuur of een mooi moment waar je hart vol van raakt, of een dierbare waar je erg van houdt. Adem dit gevoel helemaal in, tot in je tenen en vul je lichaam helemaal met dit gevoel en deze warmte, als of je van de zon geniet. Voel deze energie voor een paar minuten en open dan je ogen. Kijk dan met een verse blik en dit nieuwe gevoel naar waar je mee bezig was voor de oefening.

Korte variant

De korte variant is om je bij het negatieve gevoel dat je opeens overvalt jezelf de vraag te stellen in gedachten: ‘Is dit van mij?’. Voel het antwoord in je lichaam, voelt dit licht en open aan of juist zwaar? Wanneer het licht voelt is het niet van jou. Het is niet belangrijk van wie het wel is, zeg gewoon: ‘dan stuur ik dit nu retour afzender’.

Je naam uitspreken

De laatste oefening kun je doen wanneer je tijdens een gesprek merkt dat je jouw eigen energie kwijtraakt en je die van de ander overneemt. Plaats in gedachten een cirkel om jezelf heen op de grond en een cirkel om de ander en zeg (in gedachten) ‘ik ben (eigen voornaam) en jij bent (voornaam ander)’. Sowieso is het uitspreken van je voor en achternaam een hele goede manier om weer in je eigen energie terug te komen en te gronden gedurende een hectische periode.

Ik wens je hele fijne en ontspannen feestdagen!

————————————————————————————————————

★ Wil je leren vertrouwen op je intuïtie? ★


Wil je ook ook beter in contact komen met je intuïtie en leren vertrouwen op jouw innerlijke stem? En vraag je jezelf weleens af hoe je intuitie herkent en hoe je er in de hectiek van het dagelijks leven verbinding mee houdt?

Op zondag 4 februari aanstaande gaan we tijdens de Shine! Circle Sessie een dag lang in op deze vragen. Met workshops en lezingen van verschillende gastsprekers waaronder Tijn Touber!

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Er is nu een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 4-02

In deze video vertelt Tijn Touber wat hij die dag gaat brengen:


Wil je de sfeer proeven? Kijk dan de ‘aftermovie’ van de vorige keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *