Er is geen weg naar geluk!

Er is geen weg naar geluk. Geluk is de weg! Deze uitspraak las ik vanochtend. Wie dit gezegd heeft? Wayne Dyer. Heb nog nooit een boek van hem gelezen. Maar dat wordt wel tijd denk ik. Want dit, deze quote dat is een waarheid als een koe. Dit is het gewoon. Dit is waar het om draait. Waar het werkelijk om gaat maar wat me met zijn allen zo gemakkelijk uit het oog verliezen. En ik vergeet het ook nog zo af en toe.

Je mooiste leven

Of vergeten. Natuurlijk vergeet ik het niet. Maar toch glip je soms zo makkelijk weer in je oude manier van leven. Je oude patronen. Terwijl die niet werken! Ik bedoel, als je oude manieren wel hadden gewerkt dan was je nu niet waar je nu was toch? Dan deed je wel wat je werkelijk wilde. Dan leefde je wel je mooiste leven, je droomleven. Zo simpel is het gewoon. En als je daar zo over nadenkt is het dan niet bijzonder hoe we blijven hangen in onze oude gewoontes. In onze oude manieren. In hoe we de dingen altijd hebben gedaan omdat we ze altijd zo gedaan hebben.

Dezelfde muren

En toch verwachten, toch hopen dat het deze keer tot andere resultaten gaat leiden. Dat het deze keer een andere uitkomst zal hebben. Dat het je deze keer wel zal lukken om te doen wat het is dat je werkelijk wilt. Een ander leven voor jezelf opbouwen. Kijk, het is net als in een doolhof. Daar blijf je ook niet elke keer dezelfde route lopen. Tegen dezelfde muren aan botsen en ondertussen verwachten dat die muur er bij je volgende poging op een magische wijze niet meer zal zijn. In het niets is opgelost. Ik bedoel, zo werkt het niet. Dat weten we allemaal. Maar toch verwachten we het wel. Lijken we het te verwachten in ieder geval want dat is de manier waarop je leeft!

Jij bent de weg

Constant hetzelfde blijven doen, hetzelfde blijven proberen en een andere uitkomst verwachten! Terwijl het zoveel anders kan want, en dat is waar ik het vandaag met je over wilde hebben, het gaat er niet om je weg door het doolhof te vinden. Het gaat er niet om je weg door het doolhof dat leven heet te vinden, het gaat erom dat je de weg bent! Dat je de weg mag zijn en jezelf de weg laten zijn! Maar dat zijn we uit het oog verloren!

Weten wat je wil

Hoeveel zijn er nu niet ‘op zoek naar geluk’? Op zoek naar iets wat hen gelukkig zal maken. Wat dat iets ook maar mag zijn. Een nieuwe baan, een nieuwe partner, doen wat het is dat je wilt. Meer geld, eindelijk eens weten wat het is dat je wil, wat dan ook :). Onthoud dit. Weet dit. Geluk kan je niet vinden, geluk moet je zijn! Er is geen weg naar geluk! Er is geen route die je kan lopen die er voor gaat zorgen dat jij bij de eindbestemming geluk uit komt. Er is niets dat je kan doen om gelukkig te zijn. Niet werkelijk. Niet als het gaat om echt, op zielsniveau, gelukkig te zijn.

De weg zal zich laten zien

Er is niets dat je kan doen, geen weg die je kan gaan. Niets waar je naar kan zoeken, niets wat je moet vinden. Niets. Wat dan wel? Je moet het zijn! Zoals alles begint ook geluk met zijn. Ben jij op zoek naar geluk? Wees geluk! Nu! Wees het! In elke cel van je wezen. En je zal het worden! Je bent het! En dan? Dan? Dan zal de weg zich aan je laten zien! Die weg met allerlei geweldige dingen. De weg met die nieuwe baan. Met die nieuwe partner. Met meer geld. Met wat dan ook. Dan zal die weg zich aan je laten zien. En kan je die weg gaan lopen! Maar het begint bij jou! Het begint bij jou! Jij moet het eerst zijn! Wat het maar is dat je wilt! En dan kan je het worden! Er is geen weg naar geluk. Geluk is de weg! Loop die weg! Nu!

-XX-

Anke

dekunstvangelukkigzijn.nl

Ps: Hulp nodig? Download dan mijn gratis ebook ‘de 5 vragen die je jezelf elke dag moet stellen’. Waarom vijf vragen? Nou, ik kan er nog wel veel meer bedenken maar vijf is een mooi aantal. Vind je niet? Waar het om gaat is dat je jezelf vragen blijft stellen. Het gaat niet om antwoorden! De antwoorden komen vanzelf als je jezelf de juiste vragen stelt en je de weg naar binnen blijft zoeken.

En de vijf vragen waarvan ik vind dat je ze jezelf zo niet iedere dag, dan wel regelmatig, zou moeten stellen vind je in dit gratis ebook. Je download hem hier -> dekunstvangelukkigzijn.nl/5-vragen-die-je-jezelf-elke-dag-moet-stellen/


————————————————————————————————————

★Nog twee dagen een tientje Early Bird korting!★

Op 22 april vind alweer de vierde Shine! Circle Sessie plaats. Het thema is: ontdek jouw passie! We gaan een dag lang de diepte in met workshops en lezingen van Hannah Cuppen (auteur van Liefdesbang en Liefdesroep), Elvira van Rijn (oprichter van Maya Wijsheid) en Caroline Laan (initiatiefneemster Shine!)

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Tot 16 maart as is er een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 22-04

Shine! Circle Sessie 22-04: ontdek jouw passie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *