Energetisch weekjournaal 12-02: jezelf erkennen en accepteren

Deze week draait het om zelfacceptatie. Weten wie je bent en wat wel en wat niet werkt voor jou. Soms doe je juist dingen, bewust of onbewust die jou laten zien hoe het werkt in jouw systeem.

Nieuwe dingen ontdekken

En hoe meer gewaar je wordt van alle energie om je heen, hoe meer je merkt wat niet aansluit bij jou. Je kunt je wat voelen als een gekooide tijger, wel willen uitbreken maar er is nog geen ruimte. Graag nieuwe dingen willen ontdekken en nieuwe dingen willen doen, maar het is het nog net allemaal niet.

De liefde en relaties

De aankomende week krijg je ook nu weer de uitdaging om zaken omtrent liefde en relaties uit te werken. Welke overtuigingen heb jij nog, waardoor jij je telkens weer laat verleiden door datgene wat eigenlijk niet echt bij jou past. Zet jij jezelf snel “on hold” voor de ander. Pas jij je aan. Zit je te wachten tot de ander de volgende stap zet.

Omdraaien naar jezelf

Jij hoeft niet te wachten op die ander, maar je mag het meer gaan omdraaien naar jezelf toe. Zien wie jij bent en wat je waard bent. In elk opzicht zal dit meer de energie doen laten stromen wanneer jij jezelf erkent en accepteert. Vanuit een oud mechanisme ben je gewend om jezelf kleiner te maken, in de wacht te zetten. Maar wanneer een ander niet over de brug komt, laat het jou precies zien hoe jij jouw eigen waarde inschat.

Diepere lagen in jezelf

Een mooie week dus om die delen in jezelf aan te raken. Door er mee te zijn, het helemaal te voelen kun je de diepere lagen in jezelf gaan aanraken. Oude emoties mogen de weg vrij maken voor een fijner en relaxtere energie. Je onderschat jouw eigen kwaliteiten nog te veel en dat is zonde. Goed voor jezelf zorgen is niet alleen gezond eten, voldoende bewegen maar ook, kijken wat je toelaat in je leven en waarom. Zo kun je meer helderheid krijgen in de keuzes die je maakt.

Meer passie in je leven

Het is een prima week om al die stukken onder ogen te komen en zo op die manier meer hartstocht en passie in je leven te trekken op een manier die WEL voor jou werkt. Als een ander niet direct jouw magie erkent en herkent, dan is het tijd om te vertrekken.

Vertrouwen op jouw wijsheid

Blijf vertrouwen op jouw innerlijke wijsheid, want je hoofd kan in dit stuk nog teveel invoel hebben. De “ja maars” en de “wat als” zullen je om de oren vliegen. Onderdruk het niet, want wanneer je daar weerstand op hebt, zorgt het ervoor dat je het juist in je universum trekt.

Hard gewerkt

Oude bekenden zullen deze week je pad kruisen om je eraan te herinneren waar je zo hard aan gewerkt hebt om achter je te laten. Als het je moeite kost, laat het dan gaan. Zolang het niet flowt, besteed er geen aandacht aan. En dat mag je jezelf steeds meer gaan leren. Dat wil niet zeggen dat de ander fout is of niet goed. Het is alleen niet goed genoeg voor jou.

Geniet van het proces!

Blijf ondertussen wel genieten van je proces, want het brengt je zoveel meer ruimte en dat is hoog nodig.

Deborah <3  

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *