Energetisch weekjournaal 06-08: meer zicht op wat je wel of niet wilt

Wanneer je de energie laat stromen kunnen bepaalde zaken wat overweldigend lijken. Je hebt een besluit genomen maar vaak wanneer je dat doet, lijkt het of het leven nog even wil uittesten of je er wel echt achter staat. Jouw zorgzame karakter zorgt er dan voor dat je weer terug kan stappen in oude patronen, en dat is juist wat je niet wil.

Kijken naar je emoties

Probeer zoveel mogelijk afstand te bewaren van de emoties die er op dat moment gaande zijn. Dat wil niet zeggen dat je de emoties moet blokkeren of dat je barrières omhoog moet gooien om ze te blokkeren. Maar dat je, zonder dat je er enige vorm van idee bij hebt, ernaar kan kijken.

Jouw lichaam voelt alles

Wanneer jij je verbindt met alles wat er door jouw lichaam heen gaat is dat een eindeloos gebeuren, want jouw lichaam voelt alles en jij hebt ooit besloten dat alles wat je voelt van jou is. Maar ook, dat wat je ziet bij de ander, de mogelijkheden die er zijn voor de ander, dat jij daar wat aan moet doen. Want jij ziet als geen ander wat er allemaal mogelijk is voor die ander.

Eigen verantwoordelijkheid

Toch is de grootste uitdaging voor jou om daar uit te blijven. Je kunt het wel zien, maar je hoeft er niet naar te handelen. Iedereen is verantwoordelijk voor hoe hij of zij met zijn eigen issues omgaat. Pas op het moment dat iemand hulp vraagt kan je kiezen wat je er mee wilt doen. Tot die tijd, hoef je er helemaal niets mee.

De beste leerschool

Er zijn nog wat dingen tussen jou en de ander die uitgewerkt dienen te worden. Zeker wanneer jij bepaalde standpunten over die persoon hebt aangenomen waardoor wat er echt zit, niet kan stromen. Je weet dat het mogelijk is om hier anders mee om te gaan, alleen is de weg er naar toe wat hobbelig. Toch is dit de beste leerschool die je kunt hebben, omdat alles wat jij altijd al gedaan hebt in je leven nu samenkomt.

Jouw ruimte nemen

Je kunt nu beter dan ooit leren om echt jouw eigen ruimte te nemen en te houden, en alle gevoelens die daarbij komen kijken de deur uit te doen. Dat zal niet altijd even gemakkelijk zijn maar jij weet dat dat de weg naar meer vrijheid is. Onafgemaakte zaken tussen twee geliefden krijgen deze week de aandacht. Wat zit daar nog en vooral, hoe nu verder.

Goed voor jezelf zorgen

Je kunt dat wat er in je hart zit niet buitensluiten, maar je kunt er wel voor zorgen dat het voor jou steeds duidelijker wordt wat je wel en wat je niet wil. En wil die ander daar niet in mee gaan, is dat helemaal oké maar het gaat er vooral om, dat jij goed voor jouzelf blijft zorgen. Te lang ben je gewend geweest om jezelf omwille van de ander aan de kant te zetten om zo hun onderdrukte gevoelens te helen. Maar dat wat van de ander is, kun je nooit helen. Besef dat jouw ruimte nemen het belangrijkste is wat jij voor jezelf kunt doen. De rest zal dan vanzelf volgen.

Deborah <3  

————————————————————————————————————

★ Save the Date Early Birds ★


Op zondag 1 oktober as. vindt in Amsterdam de volgende Shine! Circle Sessie plaats! We hebben weer een geweldig programma met als thema: Naar meer Zelfliefde!

We gaan actief aan de slag met dit onderwerp en gastspreker Jan Geurtz geeft een interactieve lezing.

Ook werken de volgende coaches en trainers mee aan de dag: Deborah van Aelst (van de dagelijkse Dagenergie), Marjolein Fletterman, Ester de Vos en Caroline Laan (initiatiefnemer)

Wil jij dus een dag lang geïnspireerd worden en aan de slag met dit onderwerp?

Tot 3 september as. koop je jouw Early Bird ticket tegen een tientje korting.

Meet you in de Circle ladies!


Ga voor programma info en ticketverkoop naar:

shine-circle-sessie-1-oktober-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *