Een wereld vol diamanten

Soms voelt de wereld om ons heen als een groot, en de binnenwereld als een heel klein erwtje. Je voelt de druk op je schouders en soms is dat te veel. Je voelt je moe en uitgeblust. Als ik dat voel weet ik dat het tijd is om mijn binnenwereld weer op te blazen als een ballon. Maar hoe?

Jezelf de ruimte geven

Zitten in stilte en mediteren brengen die wereld zo veel dichterbij. De invloed die je kunt uitoefenen op je eigen leven is groot, ook al beseffen we dat soms niet. Het vereist discipline om voor jezelf op te komen om die tijd vrij te maken. Want geef toe, er is altijd wel iemand die je aandacht kan gebruiken. Daarbij is het ook nog spannend om jezelf de ruimte te geven en in alle eerlijkheid te kijken naar jezelf.

Magische plek

Als je dat doet, dan zal je zien wat voor magische plek dat is. Als je jezelf als een ui ziet ga je door alle lagen heen. Je begint met wat het plaatje is van je jeugd, de rol die je jezelf hebt gegeven om te overleven, de overtuigingen en labels die aan jezelf hebt gehangen en waarmee je jezelf veroordeelt. En helemaal in het midden in de kern ben jij, wie je echt bent. Los van lichamelijke ongemakken, los van mentale overtuigingen, los van emoties die je belemmeren. Het is als een krachtige ongepolijste diamant die schijnt op een manier die jij bent. Er hoeft niets aan te gebeuren. Ze is precies goed zoals zij is. Het magische licht schijnt hier fel en toch kun je de krachtige kern zien in al haar kleuren. Hier ben je heel. Dit is wie jij bent. Dit is je ziel.

Je bent precies waar je hoort te zijn

En allemaal hebben wij een ziel die puur en zuiver is. Bedekt met alles wat we in dit leven op ons pad hebben gekregen en wat we ermee gedaan hebben. En dat is mooi, het heeft je gebracht waar je nu bent en je bent precies op de plek waar je hoort te zijn in je eigen ontwikkeling. Als je weet hoe die plek er voor jou uitziet, dan kun je er voor kiezen om er op elk gewenst moment in te gaan zitten. Natuurlijk worden we beïnvloedt door het leven om ons heen, maar jij bepaalt zelf in hoeverre. Jij kunt actief de lagen van de ui afpellen en de kern van de diamant zijn.

Persoonlijke groei

Soms herken je iemand op dit zielsniveau en dat kan inslaan als een bom. Je maakt dan een zielsconnectie wat maakt dat de wereld op zijn kop staat. Vaak heeft het te maken met persoonlijke groei en wil het niet zeggen dat iemand een blijvende rol in je leven zal spelen. Dit gaat over jou en niet over de ander. Het houdt je een spiegel voor hoe je met gebeurtenissen omgaat en hoe jouw systeem werkt. Als je leert daar bewust naar te kijken, zonder oordeel, gewoon zoals het is dan kun je op een liefdevolle manier groeien en bij jezelf thuiskomen.

Oefeningen

Ademhalingsoefeningen, meditatie, muziek en alles wat je terugbrengt naar je innerlijke wereld kan je daarbij helpen. Je weet je eigen antwoorden. Vertrouwen op jezelf en alles wat er om ons heen is. Zien hoe magisch het leven is en hoe bij elke ademhaling je vanuit je ziel kracht hebt om te zijn wie je bent en je liefde te delen. Dit kan in vriendschappen, een glimlach naar een ander, iets doen waar je je met hart en ziel voor inzet, leven vanuit je hart en doen waar jij blij van wordt (die uitstraling heeft effect op anderen), een liefdesrelatie, genieten van de kinderen die de toekomst zijn. Zij zijn de nog ruwe diamanten.

Net als Nelson Mandela al zei:

Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze schaduw die het meest beangstigt

Laat jouw diamant stralen!

Lfs Marion
 

————————————————————————————————————

★ Save the Date Early Birds ★


Op zondag 1 oktober as. vindt in Amsterdam de volgende Shine! Circle Sessie plaats! We hebben weer een geweldig programma met als thema: Naar meer Zelfliefde!

We gaan actief aan de slag met dit onderwerp en gastspreker Jan Geurtz geeft een interactieve lezing.

Ook werken de volgende coaches en trainers mee aan de dag: Deborah van Aelst (van de dagelijkse Dagenergie), Marjolein Fletterman, Ester de Vos en Caroline Laan (initiatiefnemer)

Wil jij dus een dag lang geïnspireerd worden en aan de slag met dit onderwerp?

Tot 3 september as. koop je jouw Early Bird ticket tegen een tientje korting.

Meet you in de Circle ladies!


Ga voor programma info en ticketverkoop naar:

shine-circle-sessie-1-oktober-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *