Een echte vrouw heeft rondingen?!

Er is een verschuiving gaande in de beeldvorming over het ideale postuur van de vrouw. Van strak afgetraind, super slank met kipfiletloze bovenarmen en een strak kontje naar ‘curvy’ ofwel met rondingen. Daar mag wel bij gezegd worden, rondingen op de juiste plekken. Dan heb ik het over de billen en borsten, het zogenaamde zandloperfiguur.

Zomertrend

De nieuwste zomertrend (las ik laatst) is je kleden zonder BH. Ik weet het niet hoor, maar ik kan me zo voorstellen dat de gemiddelde 40+ vrouw daar nachtmerries van krijgt. (Ik wel in ieder geval). Maar laten we even terugkomen op de ‘curvy vrouw’. Voorbeelden hiervan zijn celebs zoals Beyonce, JLo, Nicky Minache en Kim Kardashian. Die doen niks dan zo veel mogelijk hun ‘curvy assets’ tonen in de media. Wat bijdraagt aan de beeldvorming.

Curves at the right places?

Toch vraag ik me af hoe echt en realistisch die ronde curves zijn voor de gemiddelde vrouw? Is dat echt voor iedereen haalbaar? Heeft de plastisch chirurg deze dames een handje geholpen? Natuurlijk zijn er dames die van nature gezegend zijn met de maatjes 90-60-90 of 100-60-100. Maar het gros van de vrouwen heeft toch echt wel een ander lichaamsfiguur. Er zijn veel appels en peren om het zo maar te zeggen.

Different kind of round

Op het (nieuwe) ideaalbeeld van de vrouw wordt in elk geval flink ingespeeld en ook aan verdiend. In de meeste sportscholen worden de groepslessen uitgebreid met lessen genaamd ‘curves and bootylicious’. Op Instagram word je overladen met (korte) filmpjes van dames met enorme billen die driftig squats aan het doen zijn. Op de radio komt moderne muziek voorbij waar de bilpartij van de vrouw blij bezongen wordt. Over de nieuwe “Twerk” rage, waar ook dunne kontjes aan mee doen a la Miley Cyrus, zwijg ik maar… Ik zeg natuurlijk niet dat het fout of verkeerd is om curves op de zogenaamde juiste plekken te hebben. Maar ik vind wel dat het niks te maken heeft met het zijn van een echte vrouw. En ik denk ook niet dat vrouwen met curves beter zijn dan ultra slanke of volle vrouwen waar de verhoudingen anders liggen. Iedereen is uniek en dat is juist mooi!

Goed streven, maar ook leven!

Het streven is goed, sporten om je bilsplieren te vergroten of welke spiergroep dan ook te activeren, kan natuurlijk nooit kwaad. Gezond eten, op je voeding letten is natuurlijk goed voor je gezondheid. Niet gezegend met een paar mooie borsten die statig omhoog wijzen en dat door de plastisch chirurg laten corrigeren? You go girl! Doe waar je jezelf goed bij voelt. Maar laten we nou niet doordraaien met z’n allen! Een echte vrouw komt in alle maten, met of zonder curves, want vrouw zijn is meer dan je figuur alleen.

Ten slotte…

Toch aan de slag in de sportschool voor meer rondingen? Een Personal Trainer kan je op weg helpen om wat meer ‘curves op de right places’ te behalen of doe mee met de nieuwe groepslessen. Ik ga ook maar weer beginnen met sporten want na een paar weken vakantie heb ik naar mijn inzicht ‘curves op the wrong places’! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *