Een brief aan het gewonde kind in mij

Ik kijk naar een foto. Ik sta erop. Een klein door de zon gebruind zesjarig meisje met ingevlochten blonde haartjes en vrolijke blauwe ogen. Op foto’s die een poosje later zijn genomen, zie ik een naar binnen gekeerd meisje met zorgen van geheimen op haar schoudertjes.

Opluchting

Mijn leven lang heb ik mij ingebeeld dat ik het allemaal heb bedacht. Tot voor een paar weken geleden, toen de waarheid boven water kwam. Wat ik gek genoeg ervaarde als een cadeautje; wat een opluchting dat ik het niet bedacht heb. Eindelijk kan ik er wat aan gaan dóen! Deze brief aan mijzelf is een eerste stap in die richting.

Lieve Maike,

Ik voel dat jij je geen raad weet met de stroming van jouw seksuele passionele energie en ik wil je graag wat advies geven over hoe je de beste versie kan worden van jouw passionele liefdevolle zelf. Zelfs al is de weg ernaartoe niet persé gemakkelijk en heb je nu nog het gevoel dat die specifieke sensaties niet veilig zijn voor jou.

Probeer het ‘anders zijn’ niet te zien als falen of jou het gevoel te laten geven dat er iets mis is met jou. Jouw ‘anders zijn’ is jouw grootste schat en zal juist ondersteunend werken bij de dingen voor elkaar te krijgen die jij wilt.

Sinds een paar weken geloof ik onvoorwaardelijk dat jij, na jaren van ontkenning en de bijbehorende gedachte dat jij een fantast bent geweest op dat gebied, seksueel bent misbruikt. Hij was veel ouder, veel sterker, veel groter en was in jouw ogen daarom begrijpelijkerwijs ook veel wijzer. Vanuit deze kwetsbare en onderdanige positie ben jij gedwongen ver over jouw grenzen heen te gaan.

Je vindt het daarom ingewikkeld om jezelf op fysiek vlak over te geven binnen een liefdesverbinding. Dit betekent niet dat je frigide bent of dat je bindingsangst hebt. Je vindt het gewoon lastig om je vol vertrouwen en overgave te verliezen in de lijfelijke versie van een liefdesverbinding, de controle los te laten en je letterlijk grenzeloos bloot te geven en te laten gaan.

Verzeker jezelf ervan dat het mogelijk is om jouw frustratie, verdriet en gêne te draaien naar iets positiefs. Maak de weg vrij van binnenuit, laat de passionele seksuele energie vrij en vloeiend door jouw lichaam stromen en streef dit volhardend en vol vertrouwen na. Deze innerlijke stroming zal ertoe bijdragen dat jij als een rietstengel, meebuigend met tegenslagen en de bij het leven behorende uitdagingen, zal kunnen genieten. Juist omdat jij weet hoe onvrij je in jouw lijf kan zitten, zal er nooit meer een moment zijn waarop jij niet in extase zal zijn.

Het is helemaal in orde dat sommige dingen je wat minder natuurlijk afgaan. Het enige wat van belang is, is dat jij je omringt met de juiste mensen die jij kunt vertrouwen en die jou onvoorwaardelijk vullen. Geef ze liefdevol alles wat je hebt, ontvang alles wat ze vanuit Liefde met jou willen delen. Stem daar op af, laat dát jouw waarheid in het nu zijn, in plaats van dat jij jouw aandacht vanuit angst richt op dat wat niet aanwezig is.

Je vindt het je vast lastig voor te stellen maar er zijn vele, vele andere mensen op aarde die over hun grenzen hebben laten gaan door een ander en worstelen met het laten stromen van hun energie. En velen hebben een manier gevonden om de meest beeldschone ervaringen op te doen in een verbinding met anderen. Gebruik de inzichten die je hebt opgedaan, zet jouw onderscheidende creatieve manier van kijken naar de wereld in en voel groter. Voel om je heen en neem de dingen waar die niet zijn zoals ze zouden kunnen zijn en kom met aanvullingen die een positief effect kunnen hebben op andere mensen.

Wees niet bang na ieder stapje om pogingen te ondernemen om je nóg vrijer te voelen. Ga juist de uitdagingen aan die net wat buiten je comfortzone liggen. Als je angst of wat weerstand voelt over wat de volgende stap is, weet dan dat je waarschijnlijk op het juiste pad zit. Zolang je daarbinnen jouw grenzen aangeeft, met het bewustzijn van nu, kan het je alleen wat brengen.

Blijf het licht zien; alles is afhankelijk van jouw instelling. Jij kunt de vrije ruimte in jouzelf creëren en Liefde vrij door jouw lijf voelen stromen als jij jouw zinnen hierop zet. Geloof nooit iemand die jou het tegendeel vertelt.

Ik wens je de sensaties toe die behoren bij de Liefdevolle stroming van het Licht,

Liefs Maike

Voel om je heen en neem de dingen waar die niet zijn zoals ze zouden kunnen zijn en kom met aanvullingen die een positief effect kunnen hebben op andere mensen

Ik kies voor kwetsbaar delen van ervaringen, zodat we sámen Liefdevol kunnen helen. Ook op professioneel vlak als talentencoach is dit een belangrijke waarde voor mij.

Volg mijn FB pagina www.facebook.com/MoodTruck/ voor wekelijkse inspiratie op het vlak van de ontdekkingstocht naar innerlijke vrijheid; de reis die wij allen het liefst maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *