Droom jij de juiste droom?

Droom jij de juiste droom? Wat ik bedoel met juiste droom? Je echte droom! Je werkelijke droom! Die droom die je hart oplicht, waar je superblij van wordt, je in vuur en vlam van staat. Maar die je misschien niet helemaal durft te dromen. Omdat hij te groot lijkt. Te ver weg. Onhaalbaar. Onmogelijk. Oh, misschien wel voor een ander. Maar niet voor jou. Nog niet in ieder geval.

Als dat eens zou kunnen

En dus zwak je af. Je droom. Settle je voor iets anders. Minder. Minder groots. Nog steeds wel spannend. Nog steeds wel een stretch. Maar realistischer. Alleen wat is het probleem? Als je niet de juiste droom droomt? Je echte droom misschien wel ver weg in een uithoek in je hersenen hebt weggestopt waar hij heel af en toe weer omhoog komt poppen. En je denkt, oh jaaaaa. Als dat toch eens zou kunnen. Maar nee, dat is echt to much. En dus stop je hem weer gauw weg. Bewust of onbewust.

Het zou geweldig zijn

Wat is het probleem als je niet je echte droom droomt? Ook al denk je van wel! Want dat is er meestal aan de hand. Je denkt dat het je echte droom is! Je denkt dat het de droom is! Want ja, het zou toch geweldig zijn als… En het zou ook geweldig zijn als….
Maar is het ook fantastisch? Superformiweldigeindefantakolosachtig? Gaat je hart ervan zingen? Kan je er soms gewoon niet van slapen als je in bed ligt te fantaseren van hoe het zou zijn als? Loop je vol adrenaline om aan de slag te gaan? Ook al heb je nog geen idee waar je moet beginnen?

Niet opwindend genoeg

Nee? Dan is het dus niet dé droom! Niet de juiste droom! Niet de echte droom! En dat gaat zo makkelijk! Dat we de verkeerde droom dromen. Niet dat hij helemaal verkeerd is. Niet dat je totaal van het padje af bent. Nee, je zit op het goede pad. Alleen heb je het (voorlopige) eindstation veel te vroeg neergezet! Heb je je doel te klein gehouden! Niet spectaculair genoeg gemaakt. Niet opwindend genoeg! Hoe ik hier zo op kom? Omdat ik me dit zelf laatst realiseerde. Dat de doelen die ik voor mezelf had gesteld me helemaal niet blij maakten. Niet opwinden, mijn geen gevoel van yes gaven. En ik dacht hoe kan dit nou? Waarom geeft dit me nou geen energie? Waarom heb ik nu geen zin om aan de slag te gaan? Om stappen te zetten.

Laten gebeuren

Want het waren toch mooie doelen. Geen einddoelen van waar ik uiteindelijk naar toe wil. Maar tussendoelen voor het komende jaar. Wat ik in 2018 wil bereiken. En dat leken me hele mooie, haalbare doelen en toen ik er aan op het invoelen was dacht ik: Shit, het doel is te klein! Dit is het niet. Niet echt. Dit is niet spannend genoeg. Dit is niet opwindend genoeg. Dit maakt niet dat ik lig te stuiteren in bed van de opwinding om aan de slag te gaan. Dit maakt niet dat ik denk van shit hoe ga ik dit in vredesnaam voor elkaar krijgen. Want het is te groot. Te spectaculair en daardoor alle hoe’s als vanzelf los laat. Het gewoon laat gebeuren en het nog gaat gebeuren ook!

Niet durven toegeven

Ik was er in getrapt! Ingetrapt in het idee dat je realistische doelen met stellen. Haalbare doelen. Dat groei trapsgewijs gaat. 10%, 25% of 50%. Maar geen 200%. Of laat staan 1000%. En dus had ik keurige, nette, haalbare doelen voor mezelf geformuleerd. Die me al verveelden toen ik ze op papier had staan! Want dat is hoe het werkt! Als je niet durft toe te geven wat je werkelijke doelen zijn, wat je werkelijke verlangens zijn, wat je werkelijke dromen zijn! Voor 2018 of je hele leven.

Een lachertje

Omdat je denkt dat het te groot is. Niet realistisch of bang bent wat ‘zij’ er wel niet van zullen denken. Dat jij zo grootst droomt en het überhaupt niet eens durft te zeggen. Want ja, stel je voor dat je het niet haalt? Dat je je doel niet bereikt en het lachertje van de buurt wordt? Of erger nog, Het hele internet. En dus zwak je af. Je doel. Je droom. Je verlangen. Maar realiseer je dit! Als het niet je echte droom is, niet je echte verlangen, je werkelijk verlangen maar een verkapte versie er van, dan zal jij niet alles in het werkt stellen om het te realiseren! Zal je niet tot het gaatje gaan om het mogelijk te maken! Zal je niet alles op alles zetten. Het maakt niet uit hoe! Het gaat gebeuren. Dat gevoel!

Durf te dromen

Dan gaat het dus ook niet gebeuren! Je niet echte droom. Maar ook niet je werkelijk droom! Dus durf te dromen! En durf er voor uit te komen. Van wat het is dat jij wilt, waar jij van droomt, waar jij naar verlangt! En durf er voor te gaan! Wat mijn droom is? Mijn doel? Ik heb pittige doelen. Doelen waarvan ik denk hoe ga ik het in vredesnaam voor elkaar krijgen. Maar tegelijkertijd weet: het maakt me geen ene moer uit hoe. Het gaat gewoon gebeuren!

Mijn doelen

En doelen die maken dat ik denk: ik ben er klaar voor! Want het gaat gebeuren! Het komt voor elkaar. Hoe? Geen idee! Maar het zal! Het gaat! Dat voel ik. Tot in mijn tenen! Dus mijn doelen voor dit jaar? Hier komen ze:

– Dé spirituele life & business coach van Nederland
– €25.000,- per maand ontvangen
– Mijn eerste boek geschreven én gepubliceerd (voor 1 juni 2018)
– Geweldige zielsvriendinnen
– 1 van de 5 bekendste online ondernemers Nederland

En jij? Hoe zit het met jou? Wat zijn jouw doelen?

-XX-


————————————————————————————————————

★ Shine! Circle Sessie 22 april: ontdek jouw passie! ★

Een dag lang de diepte in met workshops en lezingen van Hannah Cuppen (auteur van Liefdesbang en Liefdesroep), Elvira van Rijn (oprichter van Maya Wijsheid) en Caroline Laan (initiatiefneemster Shine!)

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Er is nu een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 22-04

Shine! Circle Sessie 22-04: ontdek jouw passie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *