Doen waar je gelukkig van wordt

Je hoort heel vaak dat je niet alles moet willen doen, maar dat je één ding moet kiezen. Dus focussen op 1 ding, anders gaat er energie verloren doordat je met van alles maar ‘een beetje’ bezig bent.

Afwisseling

Maar sommige mensen, zoals ik, worden daar doodongelukkig van. Want die houden van afwisseling, willen geprikkeld en verrast worden. Ik krijg dus juist energie van de afwisseling. Maar daarvoor moeten de randvoorwaarden wel kloppen. Ontdek hoe je alles kunt doen én in je energie kunt blijven.

You can have it all

You can have it all. Want je kunt namelijk al die dingen waar jij van houdt in je personal branding verwerken. Door te laten zien waar je van houdt in de foto’s op je website of je social media. Door erover te schrijven of te vertellen. Combineren in plaats van versnipperen!

Waar geloof je in?

Tuurlijk, het is wel van belang dat je een eenduidige boodschap communiceert. Dat waar jij in gelooft. Zo geloof ik, dat als je doet wat je het liefste doet, je dan straalt. You shine! En voor je het weet ben je bekend om dat wat jij het liefste doet. Omdat je de energie en manier gevonden hebt die je helpt om het daadwerkelijk te doen. En nee, je passie hoeft niet per se onderdeel van je bedrijf te zijn of een product te worden. Je kunt het ook inzetten om jezelf super productief te maken. Trust me, happiness is the new productivity.

5 tips

De volgende tips kunnen je helpen om alles te doen waar je van houdt en een leven op te bouwen waarvan je energie krijgt. Het geeft je de vrijheid om te leven en werken zoals jij dat wilt.

1. What do you love?
Schrijf 3 dingen op waar je helemaal wild van bent. In mijn geval: food, lifestyle en boeken. En stel jezelf de vraag ‘hoe kan ik deze dingen in mijn branding verwerken?’ Kan ik erover bloggen, foto’s maken die dit laten zien of er op een andere manier over communiceren.

2. Wat geeft je energie?
Ben je iemand van de grote lijnen of houd je van details? Wil je graag alleen werken of juist samen met anderen? Als je weet wat jou van nature makkelijk afgaat, kies dan daarvoor. Zo is de kans groter dat je in een flow raakt. En ja, that’s where the magic happens, honey!

3. Wie geeft je energie?
Omring jezelf met mensen waar je blij van wordt. Mensen die je energie geven (in plaats van kosten). Werk je alleen vanuit huis? Zoek een flexplek/ kantoor in je omgeving. Trust me, je hebt er opeens een heleboel collega’s en business friends bij, priceless!

4. Welke plekken word je blij van?
Ik laad helemaal op als ik een ochtend vanuit mijn favoriete cafeetje werk. Het geroezemoes, cappuccino en een heerlijk lunch. Daarna een wandeling door de stad en hoppa, mijn batterij is weer helemaal opgeladen. Ik heb zin in al mijn plannen en projecten en heb 1001 ideeën om het te realiseren.

5. Welke muziek geeft jou een boost?
Muziek is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Ik word er blij van, ik kan erbij huilen en er hééééérlijk bij werken. Als ik een blog schrijf of iets uit moet werken, dan zet ik een high tempo nummer op. Enne, het indoen van mijn ‘oortjes’ is al een manier om sneller te gaan werken, omdat mijn lijf herkent: “Hé, we gaan een dopamine boost krijgen, fijn!” Tip: maak een favorite song list aan met muzikale energy boosters en creëer je eigen productiviteitsritueel.

“Music in the soul can be heard by the universe – Lao Tzu”

Stromen

So what’s holding you back? Ben je moe? Doe meer waar je blij van wordt en wat je energie geeft. Laat je ziel weer zingen en dansen. Dan gaat het weer stromen. En dan komen opdrachten, klanten en kansen weer ‘als vanzelf’ naar je toe.

Do what you love & Be known for it!
Met welke tip ga jij vandaag nog aan de slag?

Florien van Basten Batenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *