Doe jij wat er nodig is?

nodig

Laten we vandaag eens beginnen met een pittige vraag. Ik gooi hem er gelijk maar even in: doe jij wat er nodig is? Nou denk je misschien: nodig voor wat? Om te krijgen wat je wilt! Om het leven te creëren wat je wilt? Je dromen werkelijkheid te laten worden? Doe jij wat hier voor nodig is? Ik denk het niet.

Blijven hangen

Wat ik denk is dat de meeste mensen blijven hangen in: dat kan ik niet. Het leven creëren wat ik wil. Werkelijk mijn dromen achterna gaan en ze waar maken. Hoe dan ook! Dat we denken dat het onmogelijk is. De droom te groot. Te veel concurrentie. Of dat jij het gewoon niet in je hebt. Nou ja, diep van binnen weet je wel dat je het in je hebt maar je durft niet. Je bent bang.

Langs de zijlijn

Waarom ik dit denk? Omdat ik zelf ook ooit zo was. Langs de zijlijn. Van een afstandje kijkend naar anderen die wel hun droom aan het waar maken waren. Die wel werkelijk leefden. En die durfden. En daar stond ik. Kijkend. En ondertussen stik jaloers. Niet dat ik het de ander niet gunde. Natuurlijk wel. Ik gun iedereen het allerbeste. Maar ik wilde het zelf ook zo graag.

Vanuit de juiste plek

En wat deed ik? Ik ging nog maar wat harder werken. Nog meer hooi op mijn vork nemen. Nog meer cursussen en opleidingen volgen. Naast mijn werk. Naast mijn webwinkel. Naast mijn eigen praktijk die ik toen ook al had. Ik ging nog meer doen. Nou ben ik helemaal voor doen. Het woord doen staat tenslotte niet voor niets in de titel van deze blog. Alleen, wat ik heb ontdekt is dat, doen alleen werkt als het van de juiste plek komt. Wat die juiste plek is? Je hart. Je gevoel. Je intuïtie. Je innerlijke stem. Hoe je het maar noemen wilt. Wat die juiste plek in ieder geval niet is: je hoofd.

Dan ben ik succesvol

En dat deed ik. Ik nam actie vanuit mijn hoofd. Ik dacht me een slag in de rondte. Dit kan ik doen. En dat is ook handig. En oh, als ik dit doe dan zal ik zeker succesvol zijn. Dat is de juiste stap. Dat is wat ik nog moet weten. Je hoofd is een heel goede plek voor een heleboel zaken, maar niet als het gaat om het creëren van het leven dat je wilt. Niet als je dromen werkelijkheid wilt laten worden.

De stem van angst

Waarom niet? In je hoofd zit de stem van je angst. Je innerlijke criticus zoals we die ook wel noemen. En je innerlijke criticus kan maar 1 ding: achterom kijken. Achterom kijken naar wat er allemaal niet gelukt is en dat projecteren aan wat je nu wilt gaan doen. Vroeger, tig jaren geleden, is x niet gelukt. Dus begin maar niet weer aan iets nieuws want wie weet, lukt het weer niet. Doe maar niets. Dan wordt het ook geen teleurstelling.

Wat als…

Alleen. Jij bent niet meer de persoon van toen. Jij bent gegroeid. Jij weet meer. Kan meer. Je weet nu waar je zoeken moet om wel het leven te creëren wat je wilt. Om wel je dromen werkelijkheid te laten worden. Want wat als je het niet doet? Laten we die vraag eens stellen. Wat als je het niet doet? Niet je dromen achter na gaat. Maar gewoon door gaat zoals je nu doet. Word je dan over 10/20/30 jaar wakker met het besef dat het voor niets is geweest? Dat je je leven vergooid hebt? Dat je niet hebt gedaan wat je werkelijk wilde? Waarvoor je hier op aarde bent?

De eerste stap

Terug naar de vraag waarmee dit alles begon: Doe jij wat er nodig is? Doe jij werkelijk wat er nodig is? Waar begint dit mee? Door eerst te erkennen dat het nog niet zo is. Dat je nog niet het leven leeft dat je wilt. Dat je nog niet doet waarvoor je voelt dat je hier op aarde bent. Ook al weet je nog niet precies wat dit dan is. Je voelt dat het er is. Dus eerst dit erkennen. En dat geeft niets. Dat is oké! Je hoofd uit het zand halen en je leven te zien voor wat het is, is de eerste stap. Een heel belangrijke! Zo ben ik ook begonnen.

Doen wat er nodig is

En dan? Dan achterhalen wat het dan is. Wat het is dat jij hier te doen hebt. En het dan te gaan doen. Ook al ben je bang. Ook al denk je dat je er niet klaar voor bent. Dat anderen het beter kunnen dan jij. Ondanks al die, en nog veel meer, redenen. Door het gewoon te doen. Alles te doen. Te doen wat er nodig is om te komen waar je wilt.

Dus: doe jij wat er voor nodig is?

-XX-
Anke

Ps: Ben jij klaar om te doen wat nodig is? Om het leven je dromen te creëren? Download dan mijn gratis ebook: De 7 sleutels voor een Magisch Leven en begin vandaag nog met de eerste stap op weg naar jouw droomleven! -> http://dekunstvangelukkigzijn.nl/e-book/
 

————————————————————————————————————

★ Leven vanuit je volle potentie? ★

Wil jij ook leren leven vanuit je volle potentie, vanuit jouw kern? Kom dan naar de Shine! Circle Sessie van 25 juni as, waarbij we een dag lang met een groep vrouwen de diepte ingaan. Het thema van de dag is: In het licht gaan staan!

Gastspreker Manon Ossevoort alias het Traktormeisje is een prachtig voorbeeld van een vrouw die haar droom is gaan leven. Zij vertelt over haar vier jaar durende reis op een traktor(!) door 22 landen om de dromen van de mensen te verzamelen die ze tegenkwam!

Verder werken er nog vijf andere powerladies mee aan de dag, allemaal ervaren vrouwelijke coaches met een eigen expertise, die andere vrouwen ook echt iets willen brengen. Een aantal ingrediënten van de dag:

 • Dromen, durven, doen!
 • Hoe kun je jouw intuïtie als kompas gebruiken?
 • Van belemmerende overtuigingen naar helpende overtuigingen
 • De rol van jouw innerlijke criticus en in contact komen met jouw wijze zelf
 • Groots dromen en het zetten van een eerste stap!
 • Open je hart en zing je vrij! (don’t worry ;-))
 • Het volledige programma vind je hier.

  Ben jij er klaar voor om, samen met andere vrouwen, de diepte in te gaan? Dan ontmoet ik je heel graag op 25 juni as. in de Circle!

  Liefs Caroline
  Initiatiefneemster Shine!

  ps. in onderstaande video vertel ik over de dag!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *