De kracht van appelazijn!

appelazijn

Maak kennis met de kracht van appelazijn! Een betaalbaar middel dat bijdraagt aan je gezondheid, uiterlijk en je ook kan toepassen tijdens in het huishouden. Daarnaast is het een natuurproduct, waardoor je niet te maken hebt met chemische stoffen, maar met een bron van vitamine en mineralen. Ik vertel je in deze blog waar je appelazijn voor kunt gebruiken.

Cholesterol verlagen

Een te hoog cholesterol vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Appelazijn kan een bijdrage leveren in het verlagen van het cholesterol, dat uiteindelijk een positief effect heeft op de algehele gezondheid. Drink ’s ochtends op een nuchtere maag één glas lauw water met één eetlepel appelazijn.

Reumatische klachten

Bij reumatische klachten is het afweersysteem en de bloedcirculatie verstoord, daarnaast kunnen er ontstekingen in de gewrichten zijn. Appelazijn draagt bij aan een verbetering hierin en werkt daarnaast ook ontstekingsremmend, waardoor deze doelgroep een verlichting van hun klachten kan ervaren. Drink ’s ochtends op een nuchtere maag één glas lauw water met één eetlepel appelazijn.

Afvallen en ontgiften

Appelazijn zorgt er voor dat afvalstoffen sneller afbreken en het lichaam voedingsstoffen eerder opneemt. Het heeft een gunstig effect op de suikerspiegel waardoor een hongergevoel langer uitblijft. Appelazijn heeft een reinigend effect op de darmen en spoelt achtergebleven stoffen weg, de stoelgang komt op een natuurlijke manier op gang. Drink 3 keer per dag, een half uur voor de maaltijd één glas lauw water met één eetlepel appelazijn.

Acne

Appelazijn neutraliseert de zuurgraad (Ph-waarde) van de huid en produceert daardoor minder talg. Puistjes aanstippen met appelazijn is voldoende, een appelazijn tonic gebruiken voor de dagelijkse reiniging van het gezicht kan ook.

Shampoo/conditioner

Last van roos, een jeukende hoofdhuid, schilfers, droog/pluizig haar en/of haaruitval? Appelazijn kalmeert de hoofdhuid door deze te neutraliseren. Daarnaast spoelt het zelfs de kleinste resten van shampoo of stylingproducten uit je haar. Het sluit de haarschubben waardoor het haar zacht wordt en meer glans krijgt. Meng in een oude shampoo fles of spuitbus één deel water met één deel appelazijn, masseer vooral je hoofdhuid en laat het na het wassen even intrekken voordat je het uitspoelt.

Kalk verwijderen

Om je keuken, badkamer, spiegels of toilet glanzend en kalkvrij te maken voeg je enkel een scheut appelazijn toe aan je sopje. Het blijkt net zo desinfecterend als bleekmiddel, maar dan op een milieubewuste manier.

Waar appelazijn nog meer goed voor is?

– zweetvoeten
– kalknagels
– wratten
– een verbrande huid
– schoonmaken van de oven
– verzacht jeuk en pijn van muggenbeten
– slechte slaper? Drink voordat je naar bed gaat kamille thee met honing en een klein scheutje appelazijn.

Welke variant?

Appelazijn is er in een heldere en troebele variant en kun je het beste biologische kopen bij een gezondheidswinkel. Troebele (onbewerkte) appelazijn heeft de sterkste werking.

Lotte Janssen

————————————————————————————————————

★ Shine! Circle Sessie 22 april: ontdek jouw passie! ★

Een dag lang de diepte in met workshops en lezingen van Hannah Cuppen (auteur van Liefdesbang en Liefdesroep), Elvira van Rijn (oprichter van Maya Wijsheid) en Caroline Laan (initiatiefneemster Shine!)

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Er is nu een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 22-04

Shine! Circle Sessie 22-04: ontdek jouw passie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *