De illusie

Leven in het nu. Soms voelt het alsof ik al m’n dromen los moet laten. Zo droomde ik altijd nog van reizen. Het gevoel van vrijheid ervaren. Overal naartoe gaan waar ik wilde, wanneer ik maar wilde. Het was tegelijkertijd een soort van houvast. Misschien zelfs wel een vluchtpoging om als ik het hier allemaal wat minder leuk zou vinden, ik altijd nog de mogelijkheid had om eruit te trekken.

In m’n nopjes

Ik zou alles achter me kunnen laten en het ultieme geluk achterna jagen, wat ik uiteraard in het buitenland wel degelijk zou gaan vinden. Want als ik het op de ene plek niet vond, kon ik altijd door naar de volgende. Als ik het bij het ene clubje niet vond, kon ik altijd weer naar een andere. Net zo lang totdat ik helemaal in m’n nopjes was.

‘The dream’

Maar ik kom er steeds meer achter dat het een illusie is. Mijn kaartenset noemt het ‘the dream’. Dromen over die prins op het witte paard die me laat overlopen van verliefdheid en me laat baden in een zee van intens geluk. Dat ultieme leven op die boerderij waarin ik mediterend in m’n yoga ruimte uitkijk over de prachtige landerijen. Of dat leven waarin ik als backpacker de hele wereld over reis in een constante extase van al die onuitputtelijk vrijheid die ik ervaar. Ja dan zou mijn hart volkomen vervuld zijn. Ja dan zou ik echt geheel zorgvrij zijn en is er werkelijk niks meer te wensen over.

Ja dan…

Als dit, als dat. Het idee hebben dat het geluk in de toekomst te vinden is. Het idee hebben dat wanneer er aan bepaalde voorwaarden is voldaan, ik het ware geluk ga vinden. Iets wat mijn ego maar al te graag doet; bezig zijn met het volgende om er vervolgens een emmer illusies overheen te gooien zodat er op die manier altijd iets beters is om naar uit te kijken, dat er altijd een vluchtroute paraat staat die me weg kan voeren uit het moment.

This is what it is

Maar het leven is nu. Het leven is hier. In m’n appartementje. In de stad. In een leventje waarin voor m’n gevoel soms weinig tot niks spannends gebeurd. In een leventje waarin ik soms heimelijk verlang naar grootse avonturen. En het is datzelfde leventje wat me uitdaagt steeds meer in het nu te zijn; steeds meer de controle los te laten, steeds minder bezig te zijn met het volgende wat maakt dat er steeds minder is om naartoe te werken; dat er steeds minder is om in gedachten naartoe te vluchten. En dat houdt tegelijkertijd in; het leven volledig accepteren zoals het nu is. En dat is soms best lastig.

Verras me!

Maar het leven laat me steeds meer zien dat nu net zo mooi is als dan. Dat nu net zoveel potentie heeft als dan. Het leven leert me steeds meer de schoonheid te zien in elk moment, ondanks dat het op het eerste gezicht weinig ‘interessants’ in zich mee lijkt te dragen. Maar elke dag, ieder moment is een feestje. Elke dag, ieder moment is een avontuur. Ook als ik gewoon op de bank zit. Ook als ik gewoon ‘ben’. De stroom van leven doet me telkens weer verrassen met gevoelens, ervaringen en inzichten. Want het zit ‘m niet per se in die grote dingen. Misschien juist niet. Het zit overal in. In het allerkleinste moment. In de allerkleinste beweging.

Planloos maakt ruimte

Het feit dat ik op deze woensdagochtend volkomen planloos zit te tekenen op de bank, iets waarvan ik overtuigd was dat ik het niet in me had, maar van waaruit steeds interessantere creaties ontstaan. En opeens overvalt me een gevoel, opeens komt er een emotie binnen wat maakt dat ik van de bank schiet, m’n laptop opensla en in een mum van tijd dit blog op papier zet. En dit is mogelijk omdat er ruimte is. Ruimte om het te laten ontstaan. Ruimte om de creatie te laten stromen. Om het leven te laten stromen. We hebben alles in ons, het heeft alleen de ruimte nodig om het te kunnen laten ontstaan. En dat is wat het leven mij vraagt. En als het me lukt mezelf dat toe te staan, blijft er werkelijk niks te dromen over.


————————————————————————————————————

★ Shine! Circle Sessie 22 april: ontdek jouw passie! ★

Een dag lang de diepte in met workshops en lezingen van Hannah Cuppen (auteur van Liefdesbang en Liefdesroep), Elvira van Rijn (oprichter van Maya Wijsheid) en Caroline Laan (initiatiefneemster Shine!)

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Er is nu een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 22-04

Shine! Circle Sessie 22-04: ontdek jouw passie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *