De helende kracht van schrijven

hoofdstuk

Hield jij als tiener een dagboek bij? En heb je deze nog wel eens teruggelezen? Ik wel. Hilarisch, die ophef die ik (innerlijk) kon maken over een vriendinnetje dat nét iets meer sjans bij de jongens had. Maar diep van binnen wist ik wel al heel goed wat me te doen stond. Mijn gevoelens en emoties van me afschrijven. Hoppakee, het papier op. Zodat de frustraties niet bleven rond woekeren in mijn hoofd.

Terug in mijn hart

Inmiddels, ruim 20 jaar later zijn de vriendinnen van toen uit het zicht verdwenen. Maar mijn dagboek is terug van weggeweest. Omdat ik weet welke enorme kracht er schuilt in het opschrijven van je diepste emoties, dromen, wensen en verlangens. Wat een energie en levenslust heeft dat weer in mijn leven gebracht! Jaren geleden schreef ik mezelf uit mijn burn-out, terug in mijn hart. En sindsdien heb ik mijn pen en papier niet meer in de steek gelaten.

Innerlijke stem

Door dagelijks te schrijven, begrijp ik mezelf veel beter. Ik doorzie mijn blokkades. Ik ben creatiever geworden. Ik blijf mindful. En het is makkelijker om me af te stemmen op mijn innerlijke stem. En het allerleukste: doelen en plannen die ik bedenk, maak ik ook echt wáár. Door te schrijven ontstaat er namelijk een enorme wilskracht. Vind je het lastig om een dagboek bij te houden? Dan is de kans groot dat je het te netjes probeert te doen. Of te perfect.

Neem jezelf het volgende voor:

– Het hoeft niet mooi geschreven.
– Het hoeft niet lang te zijn.
– Er mogen talloze fouten instaan.
– Het hoeft niet eens te kloppen wat je schrijft.
– En al zet je maar 1 woord op papier per dag: dan is dat al krachtig.

Alles mag

Jouw dagboek is jouw heilige plek. Alles mag daarin en niets moet. Wil je met grote letters de kwaadheid van je afschrijven? Doen! Ben je verliefd en wil je alleen maar hartjes tekenen? Doen! Wil je een verlanglijstje maken? Doen!

Training

Wil je wat extra schrijfmotivatie om lekker op stoom te komen? Dan is de videotraining ‘Secrets of your Heart’ een enorme aanrader. Hierin begeleid ik jou door diverse schrijfoefeningen heen. Schrijfblokkades worden opgelost en zo kom je uit bij de diepste verlangens van jouw hart.

Bye bye writer’s block
Hello Diary!

Lieke Meertens

Meer informatie over Secrets of your Heart vind je hier:
www.beblissed.nl/workshop-leven-vanuit-je-hart/
 

————————————————————————————————————

★ Save the Date Early Birds ★


Op zondag 1 oktober as. vindt in Amsterdam de volgende Shine! Circle Sessie plaats! We hebben weer een geweldig programma met als thema: Naar meer Zelfliefde!

We gaan actief aan de slag met dit onderwerp en gastspreker Jan Geurtz geeft een interactieve lezing.

Ook werken de volgende coaches en trainers mee aan de dag: Deborah van Aelst (van de dagelijkse Dagenergie), Marjolein Fletterman, Ester de Vos en Caroline Laan (initiatiefnemer)

Wil jij dus een dag lang geïnspireerd worden en aan de slag met dit onderwerp?

Tot 3 september as. koop je jouw Early Bird ticket tegen een tientje korting.

Meet you in de Circle ladies!


Ga voor programma info en ticketverkoop naar:

shine-circle-sessie-1-oktober-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *